Το Ισπανικό Grand Prix που ήταν ο τρίτος γύρος της σειράς SuperEnduro 2019 πρόσφερε απίστευτο θέαμα με μεγάλες μάχες και ανατροπές. Η βραδιά του 3ου γύρου της σεζόν Maxxis FIM Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2019 τελείωσε με την κυριαρχία του Colton Haaker.

2η νίκη Akrapovic Superpole στη σειρά για τον επίσημο αναβάτη της Husqvarna Colton HAAKER. Ο Αμερικανός αναβάτης πήρε τη νίκη με χρόνο (19.021) με τον Cody WEBB τον είναι πολύ κοντά του και ο Taddy BLAZUSIAK να ακολουθεί.

Αγώνας 1

Στον πρώτο αγώνα ο Colton HAAKER (HVA) ξεκίνησε πρώτο κάνοντας και μια μικρή διαφορά. Ο αναβάτης της Husqvarna μετά απο μία πολύ τεχνική οδήγηση άνοιξε τη διαφορά απο τους υπόλοιπους αναβάτες και την κράτησε έως και τον τερματισμό, παίρνοντας την πρώτη του νίκη της σεζόν 2019.

Ο Taddy BLAZUSIAK (KTM) τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Ο αναβάτης της KTM δέν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του HAAKER, και προτίμησε να κρατήσει την δεύτερη θέση, που είναι πολύ καλή για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Ο Cody WEBB (KTM) μετά απο ένα λάθος που έκανε έμεινε στην τρίτη θέση όπου και τερμάτισε, προβληματισμένος για τη συνέχεια της βραδιάς.

Την πρώτη εξάδα του πρώτου αγώνα έκλεισαν οι Diogo Vieira (YAMAHA), Blake Gutzeit (HVA), και Xavi LEON (HVA).

Αγώνας 2

Στον δεύτερο αγώνα της βραδιάς ο Cody WEBB (KTM) ήταν αυτός που είδε την καρό σημαία πρώτος. Ως συνήθως, ο ηγέτης του πρωταθλήματος κατάφερε και βγήκε από τα πρώτα εμπόδια ανεβαίνοντας στις πρώτες θέσεις. Εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των αντιπάλων του κατάφερε και ανέβηκε στην πρώτη θέση που την κράτησε έως και τον τερματισμό.

Ο Colton HAAKER (HVA) ξεκίνησε με σκοπό να επαναλάβει τη νίκη του πρώτου αγώνα. Στον πρώτο γύρο ο αναβάτης της Husqvarna μπλέχτηκε με τον BLAZUSIAK στο πίσω μέρος. Συνέχισε τον αγώνα και στα τελευταία μέτρα κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση μπροστά απο τον Pol TARRES. Μετά απο ένα λάθος στις πέτρες έχασε την δεύτερη θέση απο τον TARRES που τερμάτισε δεύτερος. Στην τελική ευθεία ο Colton είναι ακριβώς μπροστά από τον BLAZUSIAK που είχε πέσει μαζί του στην αρχή του αγώνα. Οι δύο αναβάτες πήδηξαν το άλμα του τερματισμού μαζί (κολλημένοι) και πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού με τον πιο εντυπωσιακό και τρομακτικό τρόπο έχοντας πτώση και οι δύο. Τελικά ο HAAKER κατόρθωσε να πάρει μία αδιανόητη 3η θέση, με τον ΒLAZUSIAK  να μην διασχίζει ποτέ τη γραμμή τερματισμού, κάτι που είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον ίδιο και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Την πρώτη εξάδα του δεύτερου αγώνα της βραδιάς έκλεισαν οι Diago VIEIRA, Alfredo GOMEZ και Blake GUTZEIT.

Αγώνας 3

Στον τρίτο αγώνα ο αναβάτης της Husqvarna παίρνει τη δεύτερη νίκη της βραδιάς και του συνόλου. Ο Colton HAAKER έφτασε στην Ισπανία 8 βαθμούς πίσω και φεύγει για τη Μαδρίτη πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα με 13 βαθμούς διαφορά απο τον δεύτερο Cody WEBB. Ο αναβάτης της Husqvarna έδειξε εντυπωσιακή ταχύτητα στο Ισπανικό Grand Prix και θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση στον επόμενο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη.

Στην δεύτερη θέση του τρίτου αγώνα τερμάτισε ο αναβάτης της Husqvarna Alfredo GOMEZ, μόλις 3 εβδομάδες μετά απο το θεαματικό ατύχημα που είχε στη Riesa. Ο αναβάτης της Husqvarna μετά απο τερματισμούς 9 στον πρώτο αγώνα και 5 στον δεύτερο, κατάφερε και τερμάτισε 2ος στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς που τον κρατάει ακόμα στο παιχνίδι.

Τρίτος τερμάτισε ο David LEONOV, με τους Blake GUTZEIT, Xavi LEON και Pop TARRES να κλείνουν την πρώτη εξάδα του τρίτου αγώνα.

Για τον αναβάτη της ΚΤΜ Taddy BLAZUSIAK, ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος ήταν ένας εφιάλτης. Μετά απο πτώση στο πρώτο εμπόδιο αυτού του τελευταίου γύρου, ο Taddy ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει. Προσπάθησε όμως, συνέχισε τον αγώνα συλλέγοντας όσους βαθμούς μπορούσε τερματίζοντας στην 12η θέση. Μετά την καταστροφική βραδιά Taddy βρίσκετε τρίτος 31 βαθμούς πίσω απο τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Colton HAAKER.

Η Cody WEBB θα μπορούσε να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην CAJA MAGICA de Madrid αλλά δυστυχώς για τον Αμερικανό αναβάτη, η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του κόπηκε. Κάνοντας τα πάντα για να την επισκευάσει και να συνεχίσει. Τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός αναβάτης βρίσκετε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος 13 βαθμούς πίσω απο τον Hakker.

Βαθμολογία πρωταθλήματος Top 10:
1. Colton HAAKER 159
2. Cody WEBB 146
3. Taddy BLAZUSIAK 128
4. Pol TARRES 90
5. Alfredo GOMEZ 80
6. Diogo VIEIRA 76
7. Kevin GALLAS 76
8. Blake GUTZEIT 74
9. Xavi LEON SOLE 59
10. Cristobal GUERRERO 55

Η HAAKER κατευθύνεται στη Βουδαπέστη για τον επόμενο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Maxxis FIM SuperEnduro ως επικεφαλής. Είναι μπροστά από τους Cody WEBB και Taddy BLAZUSIAK. Την κορυφαία 3αδα του πρωταθλήματος την χωρίζει 31 βαθμοί και είναι όλα ανοιχτά ακόμα.

Κατηγορία Junior, o HOARE παίρνει ακόμη μία νίκη.  

Ο William HOARE (HVA) ήταν το επίκεντρο και πάλι στην κατηγορία Junior με δύο εξαιρετικές νίκες. Ο νεαρός Βρετανός κέρδισε εύκολα τον 1ο αγώνα μπροστά από τον Jozsa NORBERT LEVENTE (HVA) που τερμάτισε 2ος. Ο David CYPRIAN (KTM) συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου.

Στον 2ο αγώνα ο HOARE αγωνίστηκε μέχρι τον τελευταίο γύρο για να καταφέρει να ανέβει στο στην τρίτη θέση του βάθρου μπροστά απο τον κυριότερο αντίπαλο του Tim APOLLE (KTM). Στην πρώτη θέση του 2ου αγώνα τερμάτισε ο David CYPRIAN (KTM) μπροστά απο τον δεύτερο Leon HENTSCHEL (HVA).

Στο τρίτο και τελευταίο αγώνα της βραδιάς πρώτος τερμάτισε ο HOARE και σε συνδυασμό με την νίκη του πρώτου αγώνα πήρε την έκτη συνολική νίκη της σεζόν, πλησιάζοντας ακόμα ένα βήμα κοντά στον τίτλο. Στην δεύτερη θέση του τελικού αγώνα μετά απο μία εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε ο Leon HENTSCHEL (HVA) μπροστά απο τον Teodor KABAKCHIEV (KTM) που τερμάτισε 3ος  και ήταν η έκπληξη του αγώνα.

Η τελική κατάταξη της βραδιάς έχει ως εξής: 1ος HOARE,  2ος David CYPRIAN 3ος Leon HENTSCHEL.

Βαθμολογία πρωταθλήματος Top 10:
1. William HOARE 167
2. Tim Apollo 124
3. David CYPRIAN 119
4. Leon HENTSCHEL 98
5. Norbert JOSZA LEVENTE 86
6. Diego HERRERA 86
7. Dominik OLSZOWY 65
8. Teodor KABAKCHIEV 65
9. Ivan Pueyo GIL 45
10. Enrico RINALDI 41

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.