Θέμα: Πρόσκληση Αθλητών-τριών για Συμμετοχή σε Πανεπιστημιακή Έρευνα

Αγαπητoί αθλητές, αγαπητές αθλήτριες,

Είμαστε μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε μια έρευνα που διεξάγουμε στον επιστημονικό κλάδο της αθλητικής ψυχολογίας και συγκεκριμένα στο ερευνητικό πεδίο της αυτο-ομιλίας των αθλητών. 

Ειδικότερα σκοπός της παρούσας έρευνας είναι: α) η εξέταση της ψυχομετρικής εγκυρότητας ενός οργάνου μέτρησης της αυτόματης/οργανικής αυτο-ομιλίας των αθλητών και β) η μελέτη του ρόλου του αθλητικού περιβάλλοντος και της προσωπικότητας των αθλητών στη διαμόρφωση της αυτο-ομιλίας τους. 

Αυτο-ομιλία είναι οτιδήποτε λένε οι αθλητές-τριες στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα, σιωπηρά ή φωναχτά, και μπορεί να συμβαίνει αυθόρμητα ή με πρόθεση προκειμένου να ενισχύσουν την απόδοση τους ή να επιτύχουν κάποιο στόχο τους.   

Σημασία της έρευνας: Με δεδομένη τη μεγάλη επιρροή της αυτο-ομιλίας στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, αλλά και την απόδοση των αθλητών, η διερεύνηση του περιεχομένου της και των παραγόντων που την διαμορφώνουν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία προγραμμάτων που θα έχουν ως στόχο την προαγωγή της επιθυμητής αυτο-ομιλίας των αθλητών και την αποφυγή της ανεπιθύμητης, επιφέροντας έτσι όχι μόνο τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης, αλλά και την προαγωγή της γενικότερης ψυχολογικής τους υγείας/ευεξίας. 

Η συμμετοχή σας στην έρευνα αυτή είναι ανώνυμη και απόλυτα εμπιστευτική. Η μελέτη σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και πρόσβαση στις ανώνυμες πληροφορίες έχουν μόνο οι ερευνητές της μελέτης.  

Εσείς εάν είστε αθλητής-τρια άνω των 12 ετών και θέλετε να συμβάλετε στην έρευνα, συμπληρώστε το διαρκείας 20 περίπου λεπτών ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμο: https://forms.gle/L5SvqAG5XixDtVpc9

Πρόσθετες πληροφορίες για την έρευνα και απαντήσεις σε ερωτήματα που ίσως να έχετε για προσωπικά δεδομένα ή άλλα θέματα της έρευνας υπάρχουν στην πρώτη σελίδα, πριν ξεκινήσετε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.  

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και για αυτό µη διστάσετε να επικοινωνήσετε µαζί µας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση και υποστήριξη χρειαστείτε. Πληροφορίες για μας δίνονται παρακάτω.

Τέλος, θα εκτιμούσαμε πολύ αν θα μπορούσατε να προωθήσετε την παρούσα πρόσκληση και σε άλλους αθλητές/τριες που γνωρίζετε, προκειμένου να καταφέρουμε να συλλέξουμε ένα ικανοποιητικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα για την έρευνα. 

Με εκτίμηση,

κ. Κομούτος Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100  

email: nzourba@uth.gr

κ. Καραμήτρου  Αριστέα, Υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας ,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100
email: karamitrouaria@gmail.com, τηλ.: 6975166154

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.