Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το πολύ ανταγωνιστικό φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro. Aν και υπήρξε έντονη φημολογία και φυσικά όχι οι καλύτεροι οιωνοί, η δυναμική λέσχη της Λ.Ε.Μ.Σ. με την βοήθεια του αθλητικού σωματείου ΑΡΤΕΜΙΣ κατάφεραν να κάνουν έναν πραγματικά άρτιο αγώνα που ικανοποίησε όλους τους αναβάτες χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η μονή κατηγορία που ήταν ανοιχτή ήταν η EnduroGP με τους ΖΩΡΑ ΑΛΕΞΙΟ και ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ να ταξιδεύουν στην Σπερχειάδα με μόνο σκοπό το τίτλο έχοντας να ανταγωνιστούν σε ιδανικές συνθήκες. Ο Τρικαλινός είδε το μικρό προβάδισμα να χάνετε την πρώτη ημέρα καθώς ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ έδειχνε να είναι κυρίαρχος και να κατακτά την νίκη, ενώ την Κυριακή ο ΖΩΡΑΣ ήταν πιο συγκεντρωμένος, πίεσε περισσότερο καταφέρνοντας να αναστρέψει το κλίμα και να πάρει μία οριακή νίκη και τον τίτλο. Ο πολυπρωταθλητής ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ έκλεισε τον πρώτο κύκλο της εικοσαετής του καριέρας στο χώρο, κατακτώντας τον δέκατο πέμπτο τίτλο, την φετινή χρονιά στην Ε3, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην γενική. Εκτός όμως από τα αγωνιστικά με τίτλους και βάθρα είχαμε την γέννηση του πρώτου παιδιού του ΒΑΡΣΑΜΗ ∆ΗΜΗΤΡΗ που αναγκάστηκε να βγει εκτός αγώνα νωρίς την Κυριακή και να βρεθεί δίπλα στην σύζυγο περιμένοντας την πρωτότοκη κόρη του, όπως και μία άσχημη πτώση του δυναμικού ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει λόγο τραυματισμού και να διακομιστεί στην Λάμια. Τελικά η κατάσταση του δεν ήταν ανησυχητική έχοντας μόνο θλαστικά τραύματα επιστρέφοντας στην Σπερχειάδα στις απονομές κερδίζοντας το θερμότερο χειροκρότημα όλων.

Πρώτη Ήμερα

Ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έδειξε από την πρώτη ειδική ότι ήταν αποφασισμένος για την νίκη κάνοντας μία διαφορά από τους υπόλοιπους, ενώ ο ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ είχε δυο πτώσεις που τον ανάγκασαν να βρίσκετε στην πέμπτη θέση πίσω από τους ΖΕΡΒΑ, ΒΑΡΣΑΜΗ και ΚΟΙΝΩΝΑ. Στην δεύτερη ειδική ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ήταν και πάλι ο ταχύτερος με τον ΖΩΡΑ να ξεκινά να βρίσκει ρυθμό ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση. Ο ρυθμός του ΖΩΡΑ ήταν πολύ καλός και θα του έδινε άνετα την δεύτερη θέση αλλά μικρά λάθη και μία πτώση στις επόμενες τρεις ειδικές δεν τον άφησαν να δημιουργήσει διαφορά από τον πολύ ελπιδοφόρο ΖΕΡΒΑ, ενώ οι ΒΑΡΣΑΜΗΣ και ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ είχαν την δική τους μάχη για την τέταρτη θέση με τον ΚΟΙΝΩΝΑ να βρίσκετε λίγο πιο πίσω έτοιμος να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος. Ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ έχοντας χτίσει μία διάφορα ασφαλείας προτίμησε στον τρίτο γύρο να πάει σε ασφαλείς ρυθμούς μην θέλοντας να διακινδυνεύσει κάποια πτώση. Στην τελευταία ειδική ο ΖΩΡΑΣ θέλησε εκτός από το να καθαρίσει την υπόθεση της δεύτερης θέσης να στείλει και ένα μήνυμα για την επόμενη ήμερα. Πίσω από τον ΖΕΡΒΑ που τερμάτισε στην τρίτη θέση ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ κατάφερε να επιβληθεί του ΝΤΟΥΖΕΝΗ και να είναι τέταρτος, ενώ ο ΚΟΙΝΩΝΑΣ στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση τερμάτισε στην έκτη θέση.

Από τον πρώτο γύρο ξεκαθάρισε το τοπίο στην Ε1 με τον ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ να χτίζει μία μεγάλη διάφορα που του έδινε την νίκη και τον τίτλο στην κατηγορία. Μεγάλη μάχη στις πρώτες τέσσερις ειδικές για την δεύτερη θέση με τον ΒΑΡΣΑΜΗ ∆ΗΜΗΤΡΙΟ να καταφέρνει στο τέλος της ημέρας να είναι ο ταχύτερος και να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τον στην τρίτη θέση ΝΤΟΥΖΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛ. Ταχύτατος και ο έμπειρος ΜΑΝΩΛΙ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ άλλα προτίμησε να μη ρισκάρει και να τερματίσει τέταρτος.

Μάχη δεύτερης θέσης στην γενική ήταν η υπόθεση νίκης της Ε2 με τον ΖΩΡΑ ΑΛΕΞΙΟ παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή να παίρνει την νίκη μέσα στις δυο τελευταίες ειδικές Enduro από τον ΖΕΡΒΑ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ένας αγώνας που σίγουρα τον ευχαριστήθηκε ο ΚΟΙΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ήταν ο αγώνας στην Σπερχειάδα θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του οδηγώντας ταχύτατα χωρίς υπερβολές τερματίζοντας τελικά τρίτος στην κατηγορία. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του ΧΑΣΑΠΗ ΙΩΑΝΝΗ τον οδήγησε και πάλι σε λάθη και υπερβολές που δεν τον άφησαν να κυνηγήσει κάποια ψηλότερη θέση μένοντας τέταρτος στην κατηγορία και όγδοος στην γενική. Οι ΛΕΟΝΤΙΑ∆ΗΣ ΛΕΩΝΙ∆ΑΣ και ΑΝ∆ΡΕΑ∆ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έδωσαν την δίκη του μάχη για την πέμπτη θέση με τον Θεσσαλονικιό να είναι πέμπτος τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χαλκιδαίο.

Αυτό που δεν κατάφερε στην πατρίδα του ο ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ το πήρε στην Σπερχειάδα κατακτώντας την παρθενική του νίκη σε κατηγορία του πανελλήνιου με την ανοδική του πορεία στο χώρο να επιβραβεύετε σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία όπως η Ε3. Ένα πολύ έντονα φορτισμένα συναισθηματικά Σαββατοκύριακο για τον πολυπρωταθλητή ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ που έκλεισε είκοσι χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο στο πλούσιο παλμαρέ του. Στην τελευταία ειδική κατάφερε ο δυναμικός ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ να ανέβει στην τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον τοπικό ΡΗΓΑ ΗΛΙΑ που αρχικά βρέθηκε να οδηγεί την κατηγορία αλλά μετά την πτώση του, έχασε θέσεις. Κοντά στον ρυθμό των πρώτων και ο πάντα ποιοτικός ΤΡΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Έκτος τερμάτισε ο Μυτιληνιός ΚΑΡΠΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ που κοσμεί με το ήθος του τους ελληνικούς αγώνες.

Η κατηγορία νέων μπορεί να έχει μόνο τρεις αναβάτες αλλά ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ και οι ∆ΗΜΗΤΡΗΣ και ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ προσπάθησαν πολύ για την νίκη και οδηγήθηκαν σε κάποια λάθη. Ο ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ τελικά κατάφερε να έχει πιο καθαρό μυαλό στο τέλος κατακτώντας την νίκη για 3 δευτερόλεπτα από τον ΜΑΡΑΓΚΟ ∆ΗΜΗΤΡΗ. Ο τρίτος της παρέας ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ έδειχνε ότι θα ήταν ο νικητής αλλά στις τελευταίες δυο ειδικές έχασε ότι με κόπο είχε χτίσει.

Στην ES ο ΓΚΑΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ήταν ο ταχύτερος σε όλες τις ειδικές αλλά μία ποινή που του επιβλήθηκε έφερε στην πρώτη θέση τον ΜΙΜΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗ κατακτώντας και τον τίτλο, σταθερή άξια στην κατηγορία ο ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ που ήταν και πάλι μέσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας τερματίζοντας τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Λαμιώτης ΣΚΙΑ∆ΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, με πέμπτο τον τραυματία ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ο ΚΑΛΕΝ∆ΕΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ εγκατέλειψε νωρίς, ενώ ο ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δεν κατάφερε να βρεθεί στην Σπερχειάδα λόγο κάποιου προσωπικού προβλήματος αν και είχε δηλώσει συμμέτοχη.

Δεύτερη Ήμερα

Μετά από μια χρονιά με έντονο συναγωνισμό στην γενική ο τίτλος θα κρίνονταν στον τελευταίο αγώνα. Οι ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ και ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ βάφτηκαν στα χρώματα του πολέμου γνωρίζοντας ότι πρέπει να πιέσουν στο όριο χωρίς να συγχωρούνται τα λάθη. Η διαφορά τους στο ελάχιστο στους δυο πρώτους γύρους με τους δυο αναβάτες να έχουν κερδίσει από δυο ειδικές, αλλά ο ΖΩΡΑΣ κατάφερε στον τελευταίο γύρο να είναι ο ταχύτερος και να κατακτήσει την νίκη για εφτά δευτερόλεπτα, παίρνοντάς μαζί και τον τίτλο στην EnduroGP. Εξαιρετική η επίδοση του ΖΕΡΒΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για δεύτερη συνεχόμενη ήμερα τερματίζοντας τρίτος, μπροστά από τον ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ που έκλεισε την χρονιά με μία δυνατή εμφάνιση. Η πίεση οδήγησε σε ένα λάθος τον εκρηκτικό ΝΤΟΥΖΕΝΗ ΜΙΧΑΛΗ στην τελευταία ειδική που του κόστισε χρόνο και μία θέση, ενώ ο ΤΡΙΓΚΑΣ IΩΑΝΝΗΣ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις σε μία χρονιά που συνέβησαν πολλά για αυτόν και το πρωτάθλημα ήταν ένας τρόπος φυγής, χωρίς να είχε καμία άλλη σημασία.

Έχοντας σαν μόνο στόχο την γενική, η νίκη στην Ε1 για τον ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έπρεπε να θεωρείτε δεδομένη αν ήθελε να έχει ελπίδες για τον τίτλο στην EnduroGP. Με έξι πρώτους χρόνους κατέκτησε εύκολα την νίκη και τον τίτλο στην κατηγορία. Με την δεύτερη θέση να είναι σχεδόν σίγουρη ο ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ προσπάθησε να είναι όσο ψηλότερα γίνετε στην γενική βρισκόμενος και πάλι μέσα στην μάχη της πρώτης τριάδας της γενικής, καθώς ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ αγωνίστηκε μόνο στην πρώτη ειδική και μετά αποχώρησε από τον αγώνα. Επιστροφή στο βάθρο για τον ΜΑΝΩΛΙ∆Η ΓΕΩΡΓΙΟ σε μία μεστή εμφάνιση και θέση στην πρώτη δεκάδα της γενικής. Δεύτερη εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για τον ΨΑΡΡΑ ΠΑΥΛΟ χωρίς αυτή την φορά να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην απλή όπως στην Βέροια.

Κυρίαρχος για ακόμα έναν αγώνα στην Ε2 ο ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ έχοντας κατακτήσει από την προηγουμένη ήμερα τον τίτλο. Ανοδική η πορεία του ελπιδοφόρου ΖΕΡΒΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ την φετινή χρονιά που δείχνει να σταθεροποιείτε στις πρώτες θέσεις της γενικής και της κατηγορίας, προσθέτοντας ακόμα μία δεύτερη θέση στην φετινή συγκομιδή του. Πολύ καλή ήταν και η δεύτερη ήμερα στην Σπερχειάδα για τον πάντα γεμάτο θετική ενέργεια ΚΟΙΝΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ με το τερέν να του αρέσει. Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ προσπάθησε να απειλήσει τον ΚΟΙΝΩΝΑ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, μένοντας τελικά τέταρτος. Πίσω τους ο ΑΝ∆ΡΕΑ∆ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ πήρε μία άτυπη ρεβάνς από τον ΛΕΟΝΤΙΑ∆Η ΛΕΩΝΙ∆Α τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Μία ιδιαίτερη συμμέτοχη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην κατηγορία είναι του Βρετανού αναβάτη του παγκοσμίου DOWNHILL ATWILL PHILIP συνεχίζοντας τις επιλεκτικές του εμφανίσεις.

Μετά την πρώτη ήμερα που ο ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ήθελε απλά να σφραγίσει τον τίτλο στην Ε3, ανέβασε ρυθμούς θέλοντας να κλείσει την χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα κατακτώντας την νίκη. Δεύτερη θέση για τον ταχύτατο και πάντα ποιοτικό ΤΡΙΓΚΑ IΩΑΝΝΗ σε μία καλή μέρα για αυτόν, μπροστά από τον νικητή της πρώτης ημέρας ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆Η ΓΕΩΡΓΙΟ που δεν κατάφερε να επαναλάβει το αποτέλεσμα του Σαββάτου. Δεύτερη τέταρτη θέση για τον τοπικό ΡΗΓΑ ΗΛΙΑ αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά που θα ακολουθήσει όλο το πανελλήνιο. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο ΚΑΡΠΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ενώ άτυχος στάθηκε ο ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ που στην προσπάθεια του να πιέσει και να έχει ελπίδες για την δεύτερη θέση τραυματίστηκε στην τρίτη ειδική μετά από πτώση, αλλά η κατάσταση του ευτυχώς δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι αδερφοί ΜΑΡΑΓΚΟΥ στην ειδική Enduro δίνοντας την ευκαιρία στον ΚΑΡΙΜΑΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ να πάρει την νίκη και τον τίτλο στην ΕΝ. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ αφήνοντας τρίτο τον ΜΑΡΑΓΚΟ ∆ΗΜΗΤΡΗ.

Με μόλις τρεις αναβάτες πραγματοποιήθηκε η ES καθώς οι ΓΚΑΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ και ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ για διαφορετικούς λογούς προτίμησαν να μην συμμετέχουν στον αγώνα. Τελικός νικητής ο ΜΙΜΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ με τον ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΙΟ να τερματίζει δεύτερος και τον ΣΚΙΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αποτελέσματα του αγώνα 1η ημέρα2η ημέρα.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

 

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.