Μία από τις πλέον απαιτητικές δοκιμασίες του extreme enduro ήταν το φετινό Erzbergrodeo με ποικιλομορφία στα εδάφη, με τους αναβάτες να βρίσκουν μέχρι και χιονισμένα μονοπάτια στα ψηλότερα σημεία τις διαδρομής. Τελικός νικητής στην 25η έκδοση του Erzbergrodeo ήταν ο Graham Jarvis που με την φετινή του νίκη έπιασε τον Taddy Blazusiak, έχοντας οι δυο αναβάτες από πέντε νίκες στον φημισμένο αγώνα.

Ο Josep Garcia ξεκίνησε καλύτερα από όλους και οδήγησε αρχικά την κούρσα μπροστά από τους Manuel Lettenbichler, Jonny Walker, Wade Young, Blake Gutzeit και Kyle Flanagan που συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα με τους Mario Roman (7ο), Alfredo Gomez(9ο), Billy Bolt(11ο), Graham Jarvis(14ο), Travis Teasdale(17ο) και Taddy Blazusiak(23ο) να βρίσκονται στις πιο πίσω θέσεις.

Ο Lettenbichler αποφάσισε να οδηγήσει τον αγώνα περνώντας μπροστά από τον Garcia με τον να Walker βρίσκετε στην τρίτη θέση και τον Young να βρίσκετε απειλητικά πίσω του, όσο οι επιφάνειες γινόταν σκληρότερες ο νεαρός Ισπανός Garcia ξεκίνησε να χάνει θέσεις με τους Walker και Young να βρίσκονται μπροστά του στο ένατο σημείο ελέγχου (Spotlight). Στην πέμπτη θέση ήταν ο Mario Roman με τον Graham Jarvis να έχει ανέβει στην έκτη.

Στα επόμενα χιλιόμετρα η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε η ίδια με του δυο αναβάτες της Husqvarna, Jarvis και Bolt να περνούν μπροστά από τον Roman και τον Garcia να έχει χάσει την επαφή του με τους πρώτους.

Προσωρινά στα μέσα του αγώνα ο Young θα περάσει στην πρώτη θέση αλλά σύντομα ο Lettenbichler θα ανακτήσει την πρωτοπορία και πάλι. Ο Jarvis έχει μαζέψει τις αρχικές απώλειες και βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής πίσω από τους Lettenbichler και Young, ενώ ο έτερος Βρετανός Jonny Walker ξεκίνησε να κουράζετε και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων.

Το Carls Dinner ήταν μία σκληρή Τrial δοκιμασία με τους αναβάτες να κινούνται είκοσι λεπτά πάνω σε βράχια. Ο Jarvis βρήκε την ευκαιρία να περάσει εύκολα στην πρώτη θέση μπροστά από τους Lettenbichler και Young που αντιμετώπισαν προβλήματα με τις σκληρές επιφάνειες. Θέσεις κέρδισε και ο Mario Roman που ανέβηκε στην τέταρτη θέση μειώνοντας την διαφορά του από τους τρεις πρώτους περνώντας στα επόμενα χιλιόμετρα μπροστά και από τον ομόσταυλό του Wade Young.

Αυτή την φορά η Πράσινη κόλαση που έκρινε την έκβαση του περσινού αγώνα δεν έκρυβε παγίδες για του τρεις αναβάτες της κορυφής, αλλά πίσω τους η κατάσταση διαφοροποιήθηκε καθώς ο Alfredo Gomez πέρασε μπροστά από τον Wade Young και ο Jonny Walker έχασε δυο θέσεις από τους Blazusiak και Bolt. Τα τελευταία χιλιόμετρα ήταν πιο εύκολα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με μόνο κάποιες απότομες κατηφόρες μέχρι το πέσιμο της κάρο σημαίας του τερματισμού.

Ο Jarvis τερμάτισε πρώτος δυο λεπτά μπροστά από τον Lettenbichler που ήταν δεύτερος, ενώ ο Mario Roman ήταν ο τρίτος του βάθρου. Οι Alfredo Gomez, Wade Young και Taddy Blazusiak συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Ισπανίδας Laia Sanz στα πρώτα χιλιόμετρα ανεβαίνοντας μέχρι την δέκατη έβδομη θέση, φτάνοντας μέχρι το δέκατο ένατο σημείο ελέγχου στην τριακοστή πρώτη θέση.

Ο Έλληνας Νίκος Καμπούρης κατάφερε να περάσει στον τελικό και να είναι ένας από τους 500 συμμετέχοντες. Ο Νίκος Καμπούρης έφτασε μέχρι το έβδομο σημείο ελέγχου διαδρομής βρισκόμενος στην 278η θέση.

Τελική κατάταξη Erzbergrodeo 2019:
1. 21 Graham Jarvis (GBR) – Husqvarna 02:26:46
2. 7 Manuel Lettenbichler (GER) – KTM 02:28:55
3. 25 Mario Roman Serrano (ESP) – Sherco 02:32:19
4. 43 Alfredo Gomez (ESP) – Husqvarna 02:36:28
5. 4 Wade Young (RSA) – Sherco 02:41:07
6. 20 Taddy Blazusiak (POL) – KTM 02:50:41
7. 13 Billy Bolt (GBR) – Husqvarna 02:52:46
8. 6 Jonny Walker (GBR) – KTM 03:00:25
9. 81 Pol Tarres Roca (ESP) – Husqvarna 03:16:03
10. 12 Travis Teasdale (RSA) – KTM 03:20:12
11. 11 Lars Enöckl (AUT) – Husqvarna 03:39:47
12. 66 Jonathan Richardson (GBR) – Husqvarna 03:39:50
13. 22 Dieter Rudolf (AUT) – KTM 03:42:44
14. 44 Trystan Hart (CAN) – KTM 03:55:21
15. 1 Josep Garcia Montana (ESP) – KTM 03:56:18
16. 109 Xavi Leon Sole(ESP) – Husqvarna 03:56:23

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.