Πρόσφατα παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ ένα περιστατικό στο οποίο φέρονταν ως εμπλεκόμενοι ένας Πρόεδρος Σωματείου και ένας αθλητής, ο οποίος είναι του στενού περιβάλλοντος του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, κας Μαρίας Τσεσμελή.

Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο πειθαρχικά ελεγχόμενος αθλητής αξίωσε από το ΔΣ να εξαιρέσει όλα τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής από την εκδίκαση της υπόθεσης, γιατί ήταν δήθεν μεροληπτικά εναντίον του, ενώ γνώριζε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει ορίσει αναπληρωτές, κι έτσι –αν το αίτημα γινόταν δεκτό – η υπόθεση θα έμενε αδίκαστη. Η υποτιθέμενη μεροληψία συνίστατο στο ότι η Κατερίνα Δάφνη ήταν αγωνοδίκης στο συγκεκριμένο αγώνα (πράγμα που επιτρέπεται από το Νόμο, αν και η ίδια για λόγους ευθιξίας είχε ήδη αυτοεξαιρεθεί και η Πειθαρχική Επιτροπή θα συνεδρίαζε νόμιμα με τα δύο υπόλοιπα μέλη της) ότι ο Πρόεδρος Θοδωρής Ραχιώτης είχε εκπροσωπήσει το Σωματείο του άλλου εμπλεκόμενου στις αρχαιρεσίες άλλης Ομοσπονδίας και ότι ο Γιάννης Τσακανίκας… ήταν πολύ φίλος του Ραχιώτη!

Ο πειθαρχικά ελεγχόμενος απηύθυνε στο ΔΣ και μια σειρά από άλλα, νομικού περιεχομένου αιτήματα, από τα οποία όμως άρχισε να διαφαίνεται (σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων έμπειρων μελών του ΔΣ) ότι υπήρχε το ενδεχόμενο η Ομοσπονδία να οδηγηθεί στο άμεσο μέλλον σε μια δικαστική διαμάχη μαζί του.

Ως εδώ τίποτα δεν ξεπερνούσε (πολύ) τα όρια.

Όταν ο Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Θοδωρής Ραχιώτης (ο οποίος για πολλά χρόνια λειτουργεί αμισθί ως άτυπος νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας) κλήθηκε τηλεφωνικά σε συνεδρίαση του ΔΣ για να παράσχει συμβουλές, ενόψει μιας ενδεχόμενης δικαστικής διαμάχης με τον εν λόγω αθλητή, διαπίστωσε ότι παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η κα Τσεσμελή, πράγμα ανεπίτρεπτο αφού είχε άμεσο και έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο Θοδωρής Ραχιώτης τόνισε στο ΔΣ την ολοφάνερη παρατυπία και δήλωσε ότι, ως δικηγόρος, δε δέχεται να συμβουλεύει τον πελάτη του (ΑΜΟΤΟΕ) παρουσία ενός προσώπου τόσο στενά συνδεδεμένου με τον εν δυνάμει μελλοντικό αντίδικο. Η κα Τσεσμελή αποχώρησε πρόσκαιρα, αλλά συνέχισε να είναι παρούσα και να ψηφίζει και στις επόμενες συνεδριάσεις που αφορούσαν την υπόθεση. Το ΔΣ απέρριψε κατά πλειοψηφία όλα τα αιτήματα του πειθαρχικά ελεγχόμενου (για εξαίρεση όλων των μελών της Πειθαρχικής κλπ.) και έδωσε έγγραφα την έγκρισή του στην Επιτροπή για την πρόοδο της διαδικασίας.

Και εδώ αρχίζουν να ξεπερνιούνται τα όρια :

Η συνεδρίαση της Πειθαρχικής ορίστηκε για τις 14 Δεκεμβρίου 2020, και ο Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής δέχθηκε την πρώτη τηλεφωνική προειδοποιητική βολή : «θα δώσεις αναβολή ή θα έρθουμε με την Αστυνομία;» Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο πειθαρχικά ελεγχόμενος, ένας δικηγόρος του και δύο μάρτυρες και πριν μπουν στο γραφείο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση… κάλεσαν την Άμεση Δράση!
Επικαλέστηκαν ότι αν ξεκινούσε η συνεδρίαση θα καλούσαν 3 ακόμη δικηγόρους, 1 ασκούμενο και άλλους 5 μάρτυρες οπότε θα παραβιάζονταν τα μέτρα κατά του Covid-19. Ήθελαν μάλιστα να καταγράψει … το πλήρωμα του περιπολικού ότι ζητούσαν να αναβληθεί η συνεδρίαση! Τέλος, δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν μήνυση στην Πειθαρχική Επιτροπή, οπότε μοιραία οδηγηθήκαμε όλοι, με τρία περιπολικά, στο κοντινό Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί ο πειθαρχικά ελεγχόμενος μας δήλωσε ότι τελικά… δε θέλει να κάνει μήνυση!
Φάνηκε έτσι ότι πρόθεση του αθλητή ήταν να μη δικαστεί η υπόθεσή του, οπότε βρεθήκαμε στο αδιέξοδο : Ή να αποπειραθούμε να επαναλάβουμε τη συνεδρίαση με κίνδυνο να υποστούμε και πάλι την ίδια ταπεινωτική διαδικασία στο μέρος όπου ασκούμε και το επάγγελμά μας, ή να δηλώσουμε στην Ομοσπονδία ότι αδυνατούμε να προβούμε στην εκδίκαση.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, μετά από ώριμη σκέψη, στις 18/12/2020 αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά την πρόοδο της υπόθεσης, για να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και πειθαρχική αναφορά ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Η ενέργειά μας αυτή δεν ήταν Πειθαρχική Απόφαση, οπότε δεν είχαμε την υποχρέωση να την υποβάλουμε στο ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ για έγκριση (όπως γίνεται με τις αποφάσεις επιβολής ποινών) αλλά ενημερώσαμε τον Πρόεδρο, ο οποίος κατά το Καταστατικό εκπροσωπεί την ΑΜΟΤΟΕ και χειρίζεται όλες τις υποθέσεις της, και όσα μέλη του ΔΣ κρίναμε ότι έπρεπε να ενημερωθούν, όχι όμως στην κα Τσεσμελή, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Και εδώ ξεπεράστηκε κάθε όριο :

Το Διοικητικό Συμβούλιο αντί να προβληματιστεί για τις μεθόδους του αθλητή και για το ρόλο του Μέλους του… καρατόμησε την Πειθαρχική Επιτροπή!

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου μας κοινοποιήθηκε έγγραφο, με τις υπογραφές της κας Τσεσμελή και του κ. Κορέλη, το οποίο μας πληροφορούσε ότι το ΔΣ αποφάσισε (άραγε κι αυτή τη φορά με τη συμμετοχή της κας Τσεσμελή, παρά το ότι το ζήτημα την αφορούσε απολύτως προσωπικά;) ότι ολόκληρη η Πειθαρχική Επιτροπή απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της, γιατί… δεν επέδειξε το δέοντα σεβασμό προς την κα Τσεσμελή!

Αυθημερόν ενημερώθηκε και ο ελεγχόμενος ότι ο στόχος του επετεύχθη! Η πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσής του… αναβάλλεται!

Ήταν μάλιστα τόση η βιασύνη τους να «εκπαραθυρώσουν» την Πειθαρχική Επιτροπή που… λησμόνησαν ότι λίγες ημέρες πριν μας είχαν παραπέμψει επισήμως υπόθεση που αφορούσε περιστατικό σε αγώνα Motocross, η οποία τώρα δε μπορεί παρά να μείνει αδίκαστη!

Ξέρετε ότι ως δικηγόροι, θα μπορούσαμε να σύρουμε την Ομοσπονδία στα Δικαστήρια για να αποκαταστήσουμε την αδικία εναντίον μας, όμως δε θα το κάνουμε. Μας αρκεί εσείς, οι άνθρωποι που αποτελείτε την Ομοσπονδία και που εκλέγετε τη Διοίκηση, να ξέρετε την αλήθεια.

Στην κρίση σας!

Θοδωρής Ραχιώτης
Κατερίνα Δάφνη
Γιάννης Τσακανίκας

H επιστολή έχει σταλεί σε όλα τα σωματεία – λέσχες και σε εμάς προς δημοσίευση 
Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.