Στο τέλος κάθε χρονιάς ο καθένας κάνει το δικό του απολογισμό, ο Στέργιος Kατσογρεσάκης λόγω ενός άσχημου τραυματισμού στην πίστα της Χαλκίδας και μιας μεγάλης περιπέτεια που συνεχίζει να βιώνει, έγινε ένα από τα πλέον κεντρικά πρόσωπα της φετινής χρονιάς, αν και ο ίδιος ήταν ένας ερασιτέχνης του χώρου με μεγάλο του πάθος το motocross. Μπορεί να μην έδωσε μάχες για νίκες μέσα στις πίστες αλλά έμεινε νικητής στο κυνήγι της ζωής, συνεχίζοντας τον αγώνα του.

ster

Ο Στέργιος Kατσογρεσάκης είναι ένας γνήσιος Κρητικός, ένας περήφανος άνθρωπος μεγαλωμένος με πρότυπα και αξίες, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Όλοι στεναχωρήθηκαν για το ατυχές γεγονός, με κάποιους να βρίσκονται διπλά του από την αρχή αυτής της περιπέτειας που συνεχίζεται. Αν και προτίμησε να μην μιλήσει ως τώρα, είναι σίγουρο ότι έχει να μας πει και να μάθουμε ακόμα περισσότερα.

“Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες, γεγονότα που μπορεί να σου αλλάξουν ολόκληρη την ζωή και να σε βάλουν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης. Το πάθος μου για το motocross με οδήγησε να δηλώσω συμμετοχή στον πέμπτο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, χωρίς να κυνηγάω κάποια θέση ή βαθμούς, θέλοντας να περάσω ένα ξένοιαστο Σαββατοκύριακο με φίλους, κάνοντας αυτό που αγαπώ. 

Ήμουν άτυχος, η τύχη μου γύρισε την πλάτη, μετά από μια πτώση είχα έναν άσχημο τραυματισμό και ένα πολύ κρίσιμο δεκαήμερο για τη ζωή μου. Αφού κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας φίλοι μου, έχοντας να δώσω ακόμα μεγάλους αγώνες κατάλαβα πολλά για το χώρο μετρώντας τις ανθρώπινες σχέσεις.

Από την πρώτη ώρα κοντά μου βρέθηκαν φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν ήταν του φιλικού κύκλου, ο καθένας με τον τρόπο του, αρκετοί ήρθαν να με στηρίξουν στο ΚΑΤ, ακόμα περισσότεροι μου έστειλαν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξαφνικά κατάλαβα ότι υπάρχει ανθρωπιά ακόμα και σε καιρούς κρίσης. 

Δεν ήθελα να ζητήσω οικονομική βοήθεια αλλά ήταν μονόδρομος με τα έξοδα να τρέχουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γνωστούς και άγνωστους φίλους που με στήριξαν ηθικά και οικονομικά, συμμετέχοντας ενεργά στις διοργανώσεις που έγιναν για μένα και σε όλους εσάς που είχατε την ευγενή καλοσύνη να βάλετε από το υστέρημα σας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Έγιναν αρκετά event με μεγάλη συμμετοχή από τους παρευρισκόμενους, δυο φιλικές προπονήσεις από τον Μ.Α.Ο.Κατερινής και τον σύλλογο μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου του Βαγγέλη Κωστάκη. Ακόμη οικονομική ενίσχυση δέχθηκα από λέσχες και τους αναβάτες που συμμετείχαν: στους τέσσερις πρωταθληματικούς αγώνες motocross Νοτίου Ελλάδος (ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ., Α.Ο.Λ.Μ.Ο. , ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. , Α.Μ.ΛΕ. Χαλκίδας) , στον 3ο γύρο του Παγκρήτιου scrambe (ΑΣΗ Νίκου Διακάκη), στον πέμπτο γύρο του πανελλήνιου scrambe (Leman Bikersclub) αλλά και από τους συμμετέχοντες στο SAND SCRAMBLE. Εκτός όμως από τους αγωνιζόμενους και τις λέσχες οικονομικά με στήριξαν οι Δίκυκλοι Κρήτης με μπροστάρηδες τους Στέλιο και Νίκο Γαβαλά, έγινε μια μεγάλη λαχειοφόρος κλήρωση από την τοπική λέσχη στις Γούβες Ηρακλείου, όπως και οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης του Αρκαλοχωρίου έκαναν την δικιά τους προσφορά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το ψητοπωλείο Κάνδαυλος στο Ρέθυμνο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, την οικογένειά Φωτάκη που εκτός όλων των άλλων ανέλαβε να μαζέψει και τα καπάκια, τον φίλο για την πολύτιμη συμπαράσταση Χρήστο Τομαρά, τον διευθυντή και όλο το προσωπικό του Ο.Τ.Ε. Ρεθύμνου και όλους τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α Σητείας.

Σας ευχαριστώ όλους είναι κάτι που μπορεί να το λες εύκολα και πολλές φορές στην ζωή σου, αλλά πραγματικά λίγες φορές το νιώθεις τόσο έντονα. Μαζεύτηκε ένα ικανοποιητικό πόσο που καλύπτει κάποια από τα έξοδα μου, καθώς η αποθεραπεία μου θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παραμονή στο νοσοκομείο ΚΑΤ είναι μεγαλύτερη από όσο περίμενα καθώς μια σειρά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων με υποχρεώνει να βρίσκομαι ακόμη εδώ. Πιστεύω σύντομα θα ταξιδέψω στην Τρίπολη ώστε να μπω στο στάδιο αποκατάστασης.

Δυστυχώς τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας είχαν μια περίεργη στάση σαν να μην έγινε τίποτα παραμένοντας αμέτοχοι. Μίλησαν μαζί μου και με την οικογένεια μου μόνο όταν παρενέβησαν τρίτοι, μετρημένες φορές, λιγότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν τους ζήτησα ποτέ ούτε οικονομική ενίσχυση, δεν παρακάλεσα αλλά ούτε απείλησα πως θα κάνω κάποια αγωγή. Η απόφαση της οικογένειας μου να αναθέσει τα γραφειοκρατικά σε έναν δικηγόρο ίσως να τους φόβισε, αλλά η παρουσία του δεν είχε σκοπό ώστε να μπω σε κάποια δικαστική μάχη ενάντια της Ομοσπονδίας. Για να λέμε αλήθειες η μόνη αγωγή που υπάρχει είναι η αυτεπάγγελτη προς παντός υπεύθυνου που γίνεται από την αστυνομία μετά από κάθε σοβαρό τραυματισμό. Αγαπητά μελή του Δ.Σ. τραυματίστηκα σε επίσημο αγώνα, ούτε σε κάποια προπόνηση ούτε σε κάποια φιλική συνάντηση, νομίζω ότι άξιζα να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο.

Μετά από επτάμηνη διαδικασία μόλις τις τελευταίες ημέρες ο δικηγόρος μου κατάφερε να δρομολογήσει το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Tα έξοδα τρέχουν και το κέντρο αποκατάστασης χρειάζεται ένα αρκετά σεβαστό ποσό. Kαι ερωτώ αν δεν υπήρχε ο δικηγόρος μου ποτέ θα δρομολογούνταν η μικρή αλλά τόσο χρήσιμη στην χρονική στιγμή που βρίσκομαι αποζημίωση.

Αυτή είναι η ιστορία μου και ο προβληματισμός που με βασανίζει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όλους σας. Καλές Γιορτές”

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.