Η Προσοτσάνη Δράμας φιλοξένησε τον τρίτο αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος μετά το Lockdown και την γενική απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας λόγω του COVID-19.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων και τα ακραία καιρικά φαινόμενα οι φιλότιμες προσπάθειες όσων βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα ήταν ικανές ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί κανονικά έχοντας θετικό πρόσημο. Σίγουρα υπήρξαν κάποια λάθη, παραβλέψεις και ατέλειες αλλά η στάση των διοργανωτών από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το πέρας του αγώνα μπορεί να θεωρηθεί και ηρωική. Υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα με σφοδρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους που έφεραν πολλά προβλήματα και αρκετά σπασμένα δέντρα μέσα στην πίστα. Οι διοργανωτές προσπάθησαν για το καλύτερο καταφέρνοντας να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Αν και η τοποθεσία είναι ιδανική για αγώνες μέσα στο καλοκαίρι καθώς πριν αρκετά χρόνια ο χώρος ήταν κοινοτικό camping και η λέσχη έκανε σκληρή δουλειά ώστε το υπάρχον προπονητικό πιστάκι να γίνει μια πίστα που τηρεί τα στάνταρ του πανελληνίου πρωταθλήματος, δυστυχώς αρκετοί αναβάτες δεν στήριξαν την προσπάθεια της τοπικής λέσχης με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι ιδιαίτερα μικρός. Νικητές στις επιμέρους κατηγορίες ήταν οι ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ, ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙ∆ΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και DANI TSANKOV.

Στην ΜΧ-1 οι ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ θα είναι οι μοναδικοί διεκδικητές του τίτλου καθώς οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΖΗΣ και ΝΙΚΟΣ ΛΥΡΙΟΥ προτίμησαν να μην συμμετέχουν στον αγώνα. Οι δυο αναβάτες μαζί με τον Βούλγαρο ΝΙΚΟLAI MALINOV έδωσαν σκληρές μάχες και κινήθηκαν στους ίδιους ρυθμούς, με τον Θεσσαλονικιό να έχει καλύτερες εκκινήσεις παίρνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια, καθώς στις ιδιαίτερες συνθήκες που υπήρξαν μέσα στην πίστα δεν βοηθούσαν για προσπεράσεις. Ο Θεσσαλονικιός γνωρίζοντας καλύτερα την πίστα και έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο ανέβασε ρυθμούς στα Κυριακάτικα σκέλη καταφέρνοντας να ψαλιδίσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή και να βρεθεί ισόβαθμος με τον ΚΡΗΤΙΚΟ. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ προσπάθησε, ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η, ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του Θεσσαλονικιού έχοντας και μια πτώση στο πρώτο. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει παράπονα και για τον τρόπο τέλεσης της πρώτης εκκίνησης. Μέσα στους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν και ο Βούλγαρος ΝΙΚΟLAI MALINOV που μοιράστηκε μαζί με τον ΚΡΗΤΙΚΟ τις δεύτερες και τρίτες θέσεις. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο δυναμικός ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ σε γνώριμα λημέρια καθώς βοήθησε και οργανωτικά, εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα του ΤΣΑΡΝΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ που δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του. Δυο καλά σκέλη και σταθερή πορεία σε όλο τον αγώνα είχε ο ΦΥΣΕΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ που τερμάτισε πίσω τους κλείνοντας την πρώτη εξάδα στην ΜΧ1.

Μονόλογος του ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ∆ΗΜΗΤΡΙΟY στην ΜΧ-300 που διεξήχθη μαζί με την ΜΧ1. O Καβαλιώτης πήρε δυο άνετες νίκες χωρίς να απειληθεί σε κανέναν σημείο του αγώνα. Δεύτερος και στα δυο σκέλη ο ΓΡΗΓΟΡΙΑ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στην πρώτη του συμμέτοχη με δίχρονη μοτοσυκλέτα. Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι αναβάτες με την λάσπη, τελικά τρίτος τερμάτισε ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ έχοντας την καλύτερη επίδοση του στο πρώτο σκέλος, ενώ οι ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ ΦΟΙΒΟΣ και ΖΑΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ μοιράστηκαν της τέταρτες και πέμπτες θέσεις και βρέθηκαν έναν βαθμό πίσω από τον ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ στην γενική κατάταξη. Ο τρίτος του δευτέρου σκέλους ΣΠΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ έμεινε στην έκτη θέση της γενικής καθώς στο πρώτο σκέλος δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό γύρων.

Και στην ΜΧ-2 οι εκκινήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την έκβαση του αγώνα. Οι ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ και ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ κέρδισαν τα Holeshot στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα κατακτώντας τις νίκες. Ο νεαρός Χαλκιδαίος οδήγησε εντυπωσιακά στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους ανοίγοντας την διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες με τον ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ να έχει μια πτώση που τον έριξε πίσω στην κατάταξη. Οι ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ και ΡΑ∆ΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ έδωσαν τις δικές τους μάχες για την δεύτερη θέση με τον ΣΑΓΜΑΛΗ να έχει πιο σταθερό ρυθμό. Η εικόνα του δεύτερου σκέλους ήταν διαφορετική με τον ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ να θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα μετριάζοντας τις απώλειες του πρώτου σκέλους κατακτώντας την νίκη χωρίς να απειληθεί. Ο ΡΑ∆ΟΣ παρά την πίεση που δέχτηκε σε όλο το σκέλος από τον ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑ κατάφερε να τερματίσει δεύτερος αφήνοντας τρίτο τον πρωτοπόρο της κατηγορίας που οδήγησε συνετά αποφεύγοντας να πάρει ρίσκα καθώς η συγκομιδή του ήταν ικανοποιητική και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του στο πρωτάθλημα ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΖΟΥΝΗΣ δεν συμμετείχε. Στο βάθρο της κατηγορίας ανέβηκαν οι ΑΝ∆ΡΕΟΥ, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ και ΡΑ∆ΟΣ με τέταρτο τον ΣΑΓΜΑΛΗ που μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο σκέλος βρήκε μπροστά του τον πεισματάρη ΜΑΡΙΟ ΚΑΝΑΚΗ που έδειξε πτυχές του ταλέντου του. Πίσω τους τερμάτισε ο μετρ στα βάρια τερέν Λαμιώτης ΜΠΑΚΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ενώ ο ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος και δεν συμμετείχε στο δεύτερο.

Ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ αν και έχει υψηλό ανταγωνισμό στην κατηγορία ΜΧ2 2Τ έχει βάλει υψηλούς στόχους δουλεύοντας σκληρά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το Σάββατο έγραψε εκπληκτικούς χρόνους, το πρώτο σκέλος δεν του βγήκαν οι επιλογές του καθώς είχε πτώσεις, ενώ στο δεύτερο απέδειξε ότι μπορεί όχι άπλα να πάρει ακόμα κάποιες νίκες στην κατηγορία άλλα και να βρεθεί και στην πρώτη τριάδα της ΜΧ2. Σίγουρα η νίκη του ΚΑΝΑΚΗ ήταν δίκαιη έναντι του μεγάλου αντίπαλου ΣΑΓΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΗ. Ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ στο δεύτερο σκέλος δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοση του πρώτου σκέλους. Έπιασε στο τέλος του δευτέρου τον ΚΑΝΑΚΗ που οδήγησε περίπου το μισό σκέλος χωρίς μάσκα τον απείλησε άλλα ο νεαρός Θεσσαλονικιός έδειξε ότι είναι σκληρός αντίπαλος. Οι ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΧΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ βαθμολογήθηκαν μονό στο δεύτερο σκέλος με τον Αθηναίο αναβάτη να είναι τρίτος.

Στην ΜΧ85 ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ήταν ταχύτερος όλο το Σαββατοκύριακο έναντι του Μυκονιάτη ΓΑΝΩΤΗ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ κατακτώντας την νίκη, χτίζοντας και μία διαφορά ασφαλείας για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου και ισόβαθμος στην πρώτη θέση ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ μέχρι τον δεύτερο αγώνα δεν συμμετείχε. Δυναμική η παρουσία και του ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆Η ΣΩΤΗΡΗ που τερμάτισε τρίτος και στα δυο σκέλη, μπροστά από τους ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟ ΙΑΚΩΒΟ και ΓΚΑΛΙΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟ που ισοβάθμησαν με τον τοπικό αναβάτη να ανεβάζει την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος. Έκτος τερμάτισε ο ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ενώ ο ∆ΑΝΟΓΛΙ∆ΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ αγωνίστηκε μονό στο πρώτο σκέλος.

Στα ΜΧ-65 είχαμε μόλις τρεις συμμετοχές. O Βούλγαρος TSANKOV έδειξε περισσότερο εξοικειωμένος με τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα κατακτώντας την νίκη και στα δυο σκέλη. Πεισματάρης για ακόμα μια φορά ο μικρός Θηβαίος ΠΑΠΑ∆ΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ προσπάθησε για το καλύτερο σε έναν πραγματικά αντρικό αγώνα για τους μικρούς αναβάτες. Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που τελικά δεν εκκίνησε και στα δυο σκέλη.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ήταν νικητής και στα δυο σκέλη βλέποντας τον μεγάλο του αντίπαλο ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΜΑΡΑ να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα στο σαββατιάτικο σκέλος, ενώ στο δεύτερο ο Μεσολογγίτης αναβάτης, ενώ προηγούνταν στο σκέλος πάνω στα πρώτα ντουμπλαρίσματα στου πιο αργούς αναβάτες είχε μια πτώση που τον ανάγκασε τελικά να εγκαταλείψει. Ο ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ όχι απλά κάλυψε την διαφορά των Τρικάλων που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αλλά απέκτησε ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΤΟΜΑΡΑ. Τις δεύτερες θέσεις μοιράστηκαν οι ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΣ και ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με τον τοπικό αναβάτη να είναι τελικά δεύτερος αφήνοντας δυο βαθμούς πίσω του τον Τρικαλινό αναβάτη. Κοντά τους σε ρυθμό και ο ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ που ήταν τέταρτος, ενώ ο τρίτος του πρώτου σκέλους ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοση του και στο δεύτερο σκέλος μένοντας πέμπτος μπροστά από τον πρώτο της SENIOR ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙ∆Η ΜΑΡΚΟ.

Πρεμιέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα MOTOCROSS για την κατηγορία γυναικών κάτω από δύσκολες συνθήκες. Νικήτρια η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΔΑΝΗ που κινήθηκε γρήγορα και στα δυο σκέλη χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες στο βαρύ τερέν, ενώ άκρως αντίθετη ήταν η παρουσία της δεύτερης συμμετέχουσας στην κατηγορία ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΚΑ που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

 

Ο ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙ∆ΗΣ ΜΑΡΚΟΣ πήρε ακόμα μια διπλή νίκη και προηγείται στην κατάταξη της SENIOR. Πίσω του ο συνήθης ύποπτος ∆ΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΚΟΤΣΑΝΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΑΚΩΒΙ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ συμμετέχοντας στον αγώνα παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Στις 18-19 Ιουνίου η Προσοτσάνη φιλοξενεί και τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος σε ένα εορταστικό τριήμερο για την ακριτική κωμόπολη.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Βαθμολογίες πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.