Τα Τρίκαλα φιλοξένησαν τον δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος MOTOCROSS σε έναν αγώνα που τα είχε όλα. Δυνατές μάχες, πλούσιο θέαμα, συγκλονιστική εξέλιξη, αλλαγή σκηνικού στις μεγάλες κατηγορίες, έναν επίτιμο προσκεκλημένο και αρκετούς θεατές στην επιτυχημένη διοργάνωση της ΜΑΣΤ αλλά και πάλι κάποια κακώς κείμενα που δεν έγιναν αντιληπτά από την μεγάλη μερίδα των παρευρισκομένων, ευτυχώς δεν χάλασαν το κλίμα του αγώνα.

Εκκίνηση κατηγορίας ΜΧ1-ΜΧ300

H οργάνωση του αγώνα σε γενικές γραμμές λαμβάνοντας την ιδιαιτερότητα της πίστας και των ανέμων θεωρείτε πολύ καλή δικαιώνοντας τα μέλη της ΜΑΣΤ όλο το διήμερο με μόνο τους αναβάτες της κατηγορίας ΟΡΕΝ να έχουν προβλήματα με την σκόνη στους πρώτους γύρους του σαββατιάτικου σκέλους που έπνεαν δυνατοί άνεμοι και η βροχή έμεινε λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα. Στις δυο μεγάλες κατηγορίες οι ΚΟΥΖΗΣ και ΖΟΥΝΗΣ που έφυγαν με το απόλυτο από τον πρώτο αγώνα τα βρήκαν δύσκολα στην πίστα του Πρίνου απέναντι στον ανταγωνισμό, επιβεβαιώνοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Oι ΚΡΗΤΙΚΟΣ και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ μείωσαν την διαφορά που τους χωρίζει από τον ΚΟΥΖΗ αν και ο Θεσσαλονικιός στάθηκε άτυχος έχοντας δυο πτώσεις στο δεύτερο σκέλος. Στην ΜΧ2 ο νεαρός Χαλκιδαίος ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ με μία επιβλητική εμφάνιση βρέθηκε για πρώτη φορά να ηγείται της κατηγορίας περνώντας μπροστά από τον Ροδίτη ΖΟΥΝΗ.

MICHAEL IVANOV #97 με 2t

Στην ΜΧ1 ο MICHAEL IVANOV συμμετείχε δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα προσθέτοντας ποιότητα παγκοσμίου στον αγώνα με τους Έλληνες αναβάτες να στέκονται επάξια του. Με το αέρινό του στιλ έδωσε μάχες αρχικά με τους Έλληνες πρωταγωνιστές της κατηγορίας αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη και στα δυο σκέλη. Το τερέν της πίστας στο δεύτερο σκέλος προβλημάτισε τους ΚΟΥΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η ΙΩΑΝΝΗ, με τον ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΝΩΛΗ να κερδίζει βαθμούς και ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ μείωσε την διαφορά του από τον ΚΟΥΖΗ στους τρεις βαθμούς, ενώ οι πτώσεις του ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η, του στέρησαν την ευκαιρία να ψαλιδίσει την διαφορά του από την πρώτη θέση αν και φαινόταν ότι στα Τρίκαλα θα μείωνε τις απώλειες του αγώνα των Σερρών. Ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ δεν απειλήθηκε στο πρώτο σκέλος παίρνοντας καθαρά την δεύτερη θέση οδηγώντας αρχικά το σκέλος δίνοντας ωραίες μάχες με τον IVANOV. Πίσω τους το σκηνικό ήταν ξεκάθαρο με τον ΚΟΥΖΗ να βρίσκεται τρίτος χωρίς να απειλεί και να απειλείτε, ενώ ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ προσπαθούσε να μαζέψει την μικρή διαφορά που τον χώριζε από τον ΚΟΥΖΗ με τον ΛΥΡΙΟΥ να είναι πέμπτος. Στο δεύτερο σκέλος τρεις πτώσεις καθόρισαν την έκβαση του αγώνα. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ έφυγε καλύτερα από όλους και μόνο τον MICHAEL IVANOV να περνάει στους επόμενους γύρους μπροστά του. Ο ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έφυγε καλά από την μπάρα της εκκίνησης μπροστά από τους ΚΟΥΖΗ και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η χάνοντας προσωρινά την τρίτη θέση από τον ΚΟΥΖΗ. Η προσπάθεια του ΚΟΥΖΗ να μειώσει την απόσταση που τον χώριζε από τον ΚΡΗΤΙΚΟ, του έφερε μια πτώση χάνοντας και πάλι την τρίτη θέση από τον ΛΥΡΙΟΥ, με την σταθερότητα του Ροδίτη σε όλο τον αγώνα, συνδυάζοντας το θέαμα με το αποτέλεσμα να επιβραβεύεται. Πίσω τους ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ είχε μια γρήγορη πτώση που τον έριξε πολύ πίσω. Κάλυψε την απόσταση από τους υπόλοιπους απειλώντας στους τελευταίους γύρους τον ΚΟΥΖΗ που έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις αλλά η πίεση έφερε μια δεύτερη πτώση του τον κράτησε στην πέμπτη θέση. Στο βάθρο ο IVANOV ανέβηκε στο πρώτο σκαλί με τους ΚΡΗΤΙΚΟ και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος έμεινε ο ΚΟΥΖΗΣ με πέμπτο τον ΛΥΡΙΟΥ. Πίσω τους οι ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ είχαν την δίκια τους μάχη με τον Κρητικό να είναι τελικά έκτος.

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ #131 Νικητής και πρωτοπόρος στην κατηγορία ΜΧ300

Στην ΜΧ300 ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ήταν και πάλι ο κυρίαρχος κερδίζοντας και τα δύο σκέλη με τον μεγάλο του αντίπαλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ να μην έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του και να μην αγωνίζεται. Στο βάθρο μαζί με τον Καβαλιώτη ανέβηκαν οι ΘΕΡΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ ΦΟΙΒΟΣ, με τον ΣΠΥΡΗ ΓΕΩΡΓΟ να τερματίζει στην τέταρτη θέση και στα δυο σκέλη.

ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ #101 ταχύτατος αλλά και σταθερός αυτή τη φορά

Στην ΜΧ2 ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ από την περσινή χρονιά επιζητούσε ένα καλό αποτέλεσμα στην πίστα του Πρίνου. Την φετινή χρονιά ήταν ο ταχύτερος της κατηγορίας και ο απόλυτος κυρίαρχος. Η πτώση στο πρώτο σκέλος ξύπνησε μνήμες της προηγουμένης χρονιάς αλλά αυτή την φορά ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ έδειξε ωριμότητα καταφέρνοντας να κερδίσει θέσεις και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στο πρώτο σκέλος καθώς οριακά μόνο ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ήταν ταχύτερος του. Στο δεύτερο ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ έφυγε γρήγορα μπροστά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα παίρνοντας την νίκη και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης. Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ήταν ισόβαθμος του κάνοντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα λάθη. Ο επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης μετά τον πρώτο αγώνα ΖΟΥΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ σίγουρα θα ήθελε κάτι καλύτερο από την τρίτη και πέμπτη θέση στον Πρίνο αλλά ο αγώνας δεν του βγήκε και στα δυο σκέλη. Την Κυριακή παρουσιάστηκε καλύτερος από την μέτρια εμφάνιση στον κατατακτήριο αγώνα έχοντας μια πτώση στο δεύτερο σκέλος που του στέρησε δυο θέσεις και πολύτιμους βαθμούς. Δυο τέταρτες θέσεις ήταν ο απολογισμός του στον Πρίνο με τον νεαρό μαχητικό αναβάτη ΣΑΓΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΗ να βρίσκετε μέσα στις μάχες για την πρώτη τριάδα. Ο ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε πέμπτος, ενώ και ο ΡΑ∆ΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ μετά το πολύ καλό του σαββατιάτικο κατατακτήριο αγώνα βρέθηκε για πρώτη φορά μέσα στην πρώτη εξάδα, μετά την επιστροφή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εκπληκτικός αλλά άτυχος για ακόμα μια φορά ο δεκαπεντάχρονος ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ με την πτώση του στο πρώτο σκέλος να του στερεί την παρουσία του στην πρώτη εξάδα. Πολύ καλή η παρουσία και των ΜΠΕΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΑΡΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ σε μια κατηγορία με μεγάλη δυναμική.

ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ #192 Νικητής και πρωτοπόρος στην κατηγορία ΜΧ125

Ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ συνέχισε με άλλες δυο στην ΜΧ125 έχοντας το απόλυτο, αλλά ο ανεβασμένος ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ δείχνει ότι στους επόμενους αγώνες είναι ικανός να τον απειλήσει, καθώς αγώνα με τον αγώνα είναι και όλο και πιο κοντά του σε ρυθμό. Οι ΛΙΟΥΜΠΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ και ΜΠΟΓΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ μοιράστηκαν τις τρίτες και τέταρτες θέσεις με τον Κερκυραίο να είναι τελικά τρίτος και τους ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και ΧΟΝΤΟ ΙΩΑΝΝΗ να συμπληρώνουν την εξάδα.

ΤΖΩΡΑΣ #46 και ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ #72 σε μάχη χωρίς τελειωμό

Στην ΟΡΕΝ είχαμε ίσως ένα από τα καλύτερα σκέλη των τελευταίων δέκα ετών με τους ΤΖΩΡΑ και ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ να εναλλάσσονται δεκάδες φορές στην πρώτη θέση. Τελικός νικητής στο πρώτο σκέλος ήταν ο Θεσσαλός ΤΖΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που διαμένει στην Γερμανία και δεν βαθμολογείται στο πρωτάθλημα αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ για 605 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Κοντά τους σε ρυθμό και ο δυναμικός ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ που αντιμετώπισε πρόβλημα με την σκόνη και δεν κατάφερε να μπει μέσα στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ο Μεσολογγίτης ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ήταν αποφασισμένος για την νίκη ξεκινώντας δυνατά, αποσπάστηκε γρήγορα από τους υπόλοιπους και χωρίς λάθη πήρε την νίκη βλέποντας τους ΤΖΩΡΑ και ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ να έχουν και πάλι μια δυνατή μονομαχία. Οι δυο αναβάτες στάθηκαν άτυχοι έχοντας μια πτώση μαζί χάνοντας την επαφή τους από τον ΤΟΜΑΡΑ. Στους επόμενους γύρους ο ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τραυματισμένος από μια δεύτερη πτώση. Με την πρώτη και δεύτερη θέση ο ΤΖΩΡΑΣ πήρε την νίκη στον αγώνα έναν βαθμό μπροστά από τον ΤΟΜΑΡΑ που προηγείται στην κατάταξη της ΟΡΕΝ και έχει πάρει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση εκμεταλλευόμενος την ατυχία του ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ ανέβηκε ο ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ σε έναν πολύ καλό αγώνα για αυτόν. Οι ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ, ΜΑΜΜΩΝΑΣ και ΚΟΝ∆ΥΛΟΠΟΥΛΟΣ έδωσαν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας με τον ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ να είναι τελικά τέταρτος, ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος αφήνοντας στην πέμπτη και έκτη θέση τους ΜΑΜΜΩΝΑ ΣΟΦΟΚΛΗ και ΚΟΝ∆ΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΙΟΝΥΣΗ.

ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙ∆ΗΣ ΜΑΡΚΟΣ #177 Νικητής και πρωτοπόρος της κατηγορίας Senior

Δεύτερη νίκη για τον ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙ∆Η ΜΑΡΚΟ έχοντας το απόλυτο δίνοντας μάχη και για μια θέση στην πρώτη εξάδα της ΟΡΕΝ. Καλή η παρουσία και του ∆ΡΟΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με δυο δεύτερες θέσεις όπως και του ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ που ήταν στην τρίτη θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΑΛΥΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΥAΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΙΑΚΩΒΙ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ να στέκεται άτυχος στο πρώτο σκέλος και να εγκαταλείπει νωρίς, ενώ στο δεύτερο τερμάτισε τρίτος.

Στις μικρές κατηγορίες κυριάρχησαν οι δύο μικροί Βούλγαροι αναβάτες Christian Georgiev και Vencislav Tochev κερδίζοντας αντίστοιχα την MX85 και MX65

ΦΩΤΑΚΗΣ #94 και ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ #199 στο νήμα του τερματισμού

Η MX85 είναι ακόμα μια πολύ ανοιχτής κατηγορία με τις διάφορες που χωρίζουν τους να είναι ελάχιστες. Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ έδειξε να προσαρμόζεται πιο γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα αλλά στο πρώτο σκέλος είδε τον ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ να του παίρνει την δεύτερη θέση και την πρώτη ανάμεσα στους Έλληνες μέσα από τα χέρια του. Στο δεύτερο το σκηνικό παραλίγο να επαναληφθεί αλλά αυτή την φορά ο νεαρός ΦΩΤΑΚΗΣ κατάφερε να κρατήσει την θέση του οριακά μπροστά από τον ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ που μετά από μια μέτρια εκκίνηση προσπάθησε για το καλύτερο. Κοντά τους σε ρυθμό και στα δύο σκέλη ο θεματικός ΓΑΝΩΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ που βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής με την νέα του μοτοσυκλέτα. Οι ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ και ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έδωσαν τις δικές τους μάχες για την τέταρτη θέση στην ελληνική κατάταξη μοιράζοντας τις θέσεις, με τον Θεσσαλονικιό να βγαίνει τελικά νικητής, ενώ ο ∆ΑΝΟΓΛΙ∆ΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ πήρε τους βαθμούς της έκτης θέσης στην ελληνική βαθμολογία.

ΠΑΠΑ∆ΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ #177 Νικητής στην κατηγορία ΜΧ65

Ο ΠΑΠΑ∆ΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ πρόσθεσε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στην ΜΧ65 και παρότι πού και στον αγώνα τον Τρικάλων δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί έχει το απόλυτο στην ελληνική κατάταξη καθώς ο νικητής των δυο πρώτων αγώνων Vencislav Tochev δεν βαθμολογείται, έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους ΤΑΜΒΑΚΟ ΧΡΗΣΤΟ και ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ που πάλεψαν πάλι για την δεύτερη θέση στην ελληνική κατάταξη. Μάχη είχαμε και για τις υπόλοιπες θέσεις με τον ΚΕΡΑΜΥ∆Α ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ να έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών έναντι του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΛΩΝ, ενώ ο ΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στάθηκε άτυχος στο δεύτερο σκέλος και εγκατέλειψε. Έβδομος στην κατηγορία και έκτος Έλληνας ο Κρητικός ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Σύμφωνα με την απόφασή της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με τον ιό COVID-19 ο επόμενος αγώνας είναι άγνωστος το πότε και που θα πραγματοποιηθεί. Καλό θα είναι να κρατήσουμε εικόνες και στιγμές που διαφημίζουν το άθλημα σαν αυτές που μας χάρισαν οι ΤΖΩΡΑΣ και ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ στα δύο σκέλη της ΟΡΕΝ καθώς εκτός από την εκπληκτική μονομαχία του πρώτου σκέλους ο αναβάτης από την Καλαμπάκα βοήθησε τον συναθλητή του να σηκωθεί μετά από πτώση στο δεύτερο σκέλος αγνοώντας θέσεις και βαθμούς δείχνοντας αθλητικό πνεύμα. Όσο για τα κακώς κείμενα και κάποιες άσχημες συμπεριφορές αναβατών και συνοδών καλό θα είναι επιτέλους να εκλείψουν από τον χώρο.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.