Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σε μία άρτια διοργάνωση από την Λ.Α.Μ.Σ.

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες όλο το Σαββατοκύριακο με πολλές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες και τον συνολικό αριθμό των αναβατών να ξεπερνά τις 120 καθώς στους 102 Έλληνες συμμετέχοντες ήρθαν να προστεθούν και αρκετοί αναβάτες από τις γειτονικές χώρες, και ένας αναβάτης από την Σουηδία.

Η παρουσία όλων των πρωταγωνιστών με την προσθήκη πολλών ερασιτεχνών έδιναν ένα εορταστικό κλίμα το πρωί του Σαββάτου καθώς και η διεύθυνση του αυτοκινητοδρομίου είχε αποφασίσει να τιμήσει την μνήμη του παλιού μέλους και θρύλου των αγώνων MOTOCROSS Δημήτριου Ξανθόπουλου για την προσφορά του στο χώρο δίνοντας το όνομα του στην πίστα MOTOCROSS. Δυστυχώς τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί στα χρονομετρημένα και στο κατατακτήριο σκέλος της ΜΧ1 έφεραν και πάλι γκρίζες σκέψεις, προβληματισμό και ξανά ένα αναπάντητο γιατί. Ο τραυματισμός του ενός αναβάτη ήταν ιδιαίτερα σοβαρός με τον αναβάτη να μεταφέρετε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο των Σερρών και μετέπειτα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον τραυματισμό του να είναι σοβαρός.

Στα αγωνιστικά που σαφώς έχουν πολύ μικρότερη σημασία καθώς οι προτεραιότητές στην ζωή είναι άλλες, νικητές αναδείχθηκαν οι ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΜΧ1), ΖΟΥΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ(ΜΧ2), ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΧ300), ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ(ΜΧ125), ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(ΟΡΕΝ), ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (SENIOR), ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΜΧ85) και TOSHEV VENCISLAV(ΜΧ65).

Στην ΜΧ1 η παρουσία τεσσάρων πολύ ικανών συνδυασμών έφερνε προσδοκίες για δυο πολύ συναρπαστικά σκέλη. Ο ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έκανε την καλύτερη εμφάνιση στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών κατακτώντας τις δυο πρώτες νίκες της χρονιάς στην πρώτη του συμμέτοχη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με την νέα του ομάδα. Οι πρώτες θέσεις και στα δυο σκέλη ήταν οι ίδιες αλλά η εξέλιξη τελείως διαφορετική. Στο πρώτο σκέλος ΚΟΥΖΗΣ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση με τον Θεσσαλονικιό ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ να βρίσκεται πίσω τους σε απόσταση αναπνοής, ενώ ο ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ήταν τέταρτος με την ψαλίδα από τους τους τρεις πρώτους γύρο με τον γύρο να μεγαλώνει. Τελικά ο ΚΟΥΖΗΣ ανέβασε τον ρυθμό του στα μέσα του σκέλους περνώντας μπροστά από τον ΚΡΗΤΙΚΟ, παίρνοντας την νίκη του πρώτου σκέλους, με τον ΚΡΗΤΙΚΟ που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να είναι στην δεύτερη θέση και τον ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ στην τρίτη. Ο Θεσσαλονικιός αναβάτης αναγκάστηκε στους τελευταίους γύρους να οδηγήσει χωρίς μάσκα την στιγμή που είχε αποφασίσει να κάνει την δική του επίθεση κάνοντας τον ταχύτερο του χρόνο στον ενδέκατο γύρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ΛΥΡΙΟΥ με την επιλογή να οδηγήσει στο πρωτάθλημα το 300 της ιταλικής εταιρίας στον πρώτο αγώνα να μην τον δικαιώνει. Στο δεύτερο σκέλος ο ΚΟΥΖΗΣ ήταν πιο αποφασισμένος μπαίνοντας γρήγορα μπροστά και κάνοντας μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ δεν κατάφερε στο δεύτερο να είναι το ίδιο απειλητικός μένοντας τελικά δεύτερος, ενώ η απόδοση του ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ επηρεάστηκε από το απρόσμενο γεγονός του πρώτου σκέλους απειλούμενος από τον ΛΥΡΙΟΥ μέχρι την πτώση του Ροδίτη. Οι ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ και MALINOV NIKOLAY μοιράστηκαν τις πέμπτες θέσεις με το αναβάτη από την Κω να είναι τελικά ο πέμπτος την συνολική βαθμολογία, ενώ στην έκτη θέση ισοβάθμησαν οι ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με τον αναβάτη από τα Βρασνά να είναι τελικά ο έκτος.

Μαζί με την ΜΧ1 διεξήχθη και η ΜΧ300 με τον ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ να κατακτά την πρώτη του νίκη βλέποντας τον μεγάλο του αντίπαλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ να τραυματίζεται στο κατατακτήριο σκέλος και να μένει εκτός αγώνα. Ανεβασμένος παρουσιάστηκε στην πρώτη εμφάνιση της χρονιάς ο Καβαλιώτης αναβάτης δίνοντας σκληρές μάχες με τους ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και ΚΑΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ για να κερδίσει την έκτη θέση στην ΜΧ1 καθώς στα δίχρονα δεν αντιμετώπισε καμία πίεση. Οι ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ ΦΟΙΒΟΣ και ΘΕΡΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μοιράστηκαν τις δεύτερες θέσεις με τον αναβάτη από την Άρτα να παίρνει τελικά την δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα του ΘΕΡΡΙΟΥ στο δεύτερο σκέλος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ΘΕΡΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, αφήνοντας τέταρτο τον ΣΠΥΡΗ ΓΙΩΡΓΟ.

Ο Ροδίτης ΖΟΥΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ξεκίνησε να χτίζει θετική παράδοσή στην πίστα των Σερρών και μετά την πολύ καλή του περσινή εμφάνιση πήρε την νίκη και στα δυο σκέλη, ξεκινώντας με το απολυτό την χρονιά. Ο ΖΟΥΝΗΣ έδειξε από τον κατατακτήριο σκέλος ότι ο φετινός στόχος είναι υψηλός. Καθαρό μυαλό και έξυπνη οδήγησή και στα δυο σκέλη παίρνοντας δίκαια την νίκη. Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ μετά το περιστατικό του Σαββάτου που κόλλησε στην μπάρα φεύγοντας τελευταίος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και στα δυο σκέλη έχοντας σαν αποτέλεσμα της επιλογής του, δυο μέτριες εκκινήσεις.  Στο πρώτο σκέλος έστριψε στην δέκατη θέση κερδίζοντας αρκετές θέσεις φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση του πρώτου σκέλους, ενώ στο δεύτερο η εκκίνησή του ήταν καλύτερη φτάνοντας γρήγορα στην δεύτερη θέση μειώνοντας στους τελευταίους γύρους την απόσταση που τον χώριζε από τον ΖΟΥΝΗ. Καλή η παρουσία και του ΣΑΓΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΗ στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος με μία δεύτερη και μια τέταρτη θέση ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μέσα στην διεκδίκηση των πρώτων τριών θέσεων θα ήταν και ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος από πρόβλημα στην τροφοδοσία καυσίμου. Πίσω από τους τρεις πρώτους ήταν ο έμπειρος ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δίνοντας τις δικές του μάχες και στα δυο σκέλη, μπροστά από τον Κρητικό ΜΠΕΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ που έπιασε στεριά και επέστρεψε στους αγώνες και τον σκληροτράχηλο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ. Άτυχος στάθηκε ο δεκαπεντάχρονος ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ που μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο σκέλος και μία πέμπτη θέση κέρδισε την pole position στην εκκίνησή του δεύτερου σκέλους αλλά προδόθηκε από το μπροστινό του λάστιχο γρήγορα, χάνοντας θέσεις και την ευκαιρία να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη. Mέσα στους διακριθέντες του αγώνα ήταν και οι ΡΑΔΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Στην κατάταξη της ΜΧ125 ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας και τα δυο σκέλη, βλέποντας τον νεαρό ΜΑΡΙΟ ΚΑΝΑΚΗ να είναι ιδιαίτερα απειλητικός στον πρώτο αγώνα. Οι ΜΠΟΓΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ και ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ εκμεταλλεύθηκαν τις ατυχίες των ΚΑΝΑΚΗ και ΛΙΟΥΜΠΑ ανεβαίνοντας στο δεύτερο και τρίτο σκαλί. Παρά την ατυχία του στο δεύτερο σκέλος ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ήταν τελικά τέταρτος αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος BORISLAVOV VIKTOR με έκτο τον ΚΟΥΝΑΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε ο πρώτος αγώνας στην ΜΧ85 με μόλις έναν βαθμό να χωρίζει τους πρώτους τρεις αναβάτες της κατηγορίας. Με νίκη στο πρώτο σκέλος άνοιξε την χρονιά ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ κατακτώντας μία δύσκολη αλλά άξια νίκη στο πρώτο σκέλος από τους ΓΑΝΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ που βρέθηκαν πίσω του. Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο μεγαλύτερος της παρέας ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ πείσμωσε και πήρε την νίκη οδηγώντας ώριμα χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη πίεση. Πίσω του οι ΦΩΤΑΚΗΣ και ΓΑΝΩΤΗΣ είχαν την δίκη τους μάχη με τον ΓΑΝΩΤΗ να καταφέρνει να περνάει μπροστά από τον ΦΩΤΑΚΗ μετά τα μέσα του αγώνα και αμέσως μετά ο ΦΩΤΑΚΗΣ στην προσπάθεια του να ανακτήσει την θέση του να έχει μία πτώση. Στην τελική βαθμολογία οι ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ και ΦΩΤΑΚΗΣ ισοβάθμησαν με τον ακρίτα αναβάτη να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί αφήνοντας δεύτερο τον ΦΩΤΑΚΗ, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ΓΑΝΩΤΗΣ. Οι ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ είχαν μία ωραία μάχη στο πρώτο σκέλος αλλά ο νεαρός αναβάτης από την Αθήνα στο δεύτερο σκέλος αναγκάστηκε γρήγορα να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη. Τέταρτος στον αγώνα ήταν ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ έχοντας καλή απόδοση και στα δυο σκέλη, με τους ΔΑΝΟΓΛΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ και ΜΑΝΔΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Βούλγαρος TOSHEV VENCISLAV να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ΜΧ65 κινούμενος ταχύτατα και στα δυο σκέλη. Πίσω του ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ με δυο δεύτερες θέσεις έδειξε ότι θα είναι ο επικρατέστερος για τον φετινό τίτλο μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο ΤΑΜΒΑΚΟ ΧΡΗΣΤΟ. Ελπίδες μοίρασε και η εμφάνιση του ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ που ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΛΩΝ που δεν κατάφερε να επαναλάβει την Κυριακή την εμφάνιση του Σαββάτου. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο πεισματάρης ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Υπεραριθμία στην ΟΡΕΝ καθώς στις 42 ελληνικές συμμέτοχες ήρθαν να προστεθούν ακόμα 5 αναβάτες. Οι ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και ΔΗΜΟΛΙΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ αποφάσισαν να αγωνιστούν στην ΜΧ1 ενώ τέσσερις αναβάτες τελικά αποκλείστηκαν από τα κύρια σκέλη και αγωνίστηκαν μετά το τέλος του κυριακάτικου προγράμματος σε ένα μη βαθμολογημένο σκέλος. Οι ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ μοιράστηκαν τις πρώτες και δεύτερες θέσεις με τον Μεσολογγίτη αναβάτη στην επιστροφή του στην κατηγορία να παίρνει την πρώτη νίκη της χρονιάς από τον Καβαλιώτη πρωταθλητή που αγωνίστηκε με ράμματα στο δεξί του χέρι. Κοντά τους σε ρυθμό και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΩΡΑΣ που ήρθε από την Γερμανία για να συμμετέχει στον αγώνα. Οι ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ μοιράστηκαν τις τέταρτες θέσεις με τον αναβάτη από την Ερμιονίδα να παίρνει την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟ, ενώ έκτος τερμάτισε ο ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ.  Άτυχος του αγώνα ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που είχε μία πτώση στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας δέκατος τρίτος ενώ στο δεύτερο αποφάσισε να μην συμμετέχει.

Στην MX SENIOR ο ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ πήρε την νίκη και ήταν και ένας από τους διακριθέντες της πολυάριθμης ΟΡΕΝ με τους ΔΡΟΣΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Μικρή σημασία είχε το αποτέλεσμα για τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα μπροστά από τους ΑΛΥΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΥΆΓΓΕΛΟ και ΣΑΡΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

 

Επόμενος αγώνας στις 7-8 Μαρτίου στην πίστα του Πρίνου Τρικάλων. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωσή στους τραυματίες του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.