Στο Oakland έκανε την στάση του το Monster Energy Supercross για τον τέταρτο γύρο στην περιοδεία του για το 2019 με ιδανικές συνθήκες χωρίς βροχοπτώσεις και λάσπη προσφέροντας ένα ιδανικό τερέν.

Η μέχρι ώρας εικόνα που έχει σχηματιστεί στο πρωτάθλημα είναι αρκετά θολή έχοντας σε 3 αγώνες 3 διαφορετικούς νικητές. Justin Barcia, Blake Baggett και Cooper Webb έχουν γευτεί την γεύση της νίκης φέτος. Τα φαβορί όπως έδειχναν πριν την αρχή της σεζόν έως τώρα, δεν έχουν δείξει την αναμενόμενη εικόνα με την εξαίρεση του Marvin Musquin ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις του στο γόνατο βρίσκεται σε καλές θέσεις. Ο Eli Tomac δείχνει αρκετά προβληματισμένος και δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή του εικόνα. Ο Ken Roczen ανακτά με σταθερό ρυθμό τα παλιά του πατήματα, ενώ ο άτυχος του πρωταθλήματος είναι αναμφίβολα ο Jason Anderson ο οποίος είναι τραυματίας.

Στα αγωνιστικά θέματα από την αρχή της βραδιάς το δίδυμο της Kawasaki κέρδισε τους προκριματικούς αγώνες με τους Tomac και Savatgy. Πολύ καλή η εικόνα του Cole Seely όπως ο Ken Roczen και ο Cooper Webb που προκρίθηκαν σε καλές θέσεις για την μεγάλη κατηγορία, ενώ από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας χρειάστηκε να περάσει ο Dean Wilson ώστε να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Στην μικρή κατηγορία ο Dylan Fernandis ξεχώρισε από πολύ νωρίς, ήδη από τα ελεύθερα βγάζοντας γρήγορες γραμμές και έδειξε πολύ άνετος. Στους προκριματικούς τις νίκες μοιράστηκαν Dylan Ferrandis και Jimmy Decotis ενώ Nichols και Cianciarulo ήταν επίσης σε γρήγορους ρυθμούς.

Εκκίνηση για την μεγάλη κατηγορία και η πρώτη στροφή γίνεται πορτοκαλί με τους Webb, Musquin και Baggett να στρίβουν πρώτοι. Πολύ καλή εκκίνηση από τον Aaron Pleasinger ενώ και ο Roczen ήταν εκεί. Πολύ καλός ο Justin Bogle ο οποίος είχε να παλέψει και από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας.

Η κατάταξη στους πρώτους γύρους βρήκε την πρώτη τριάδα με τους Webb, Musquin και Bogle με τον Baggett να έχει χάσει αρκετές θέσεις και τους Plessinger, Savatgy και Roczen να είναι οι πρώτοι 6. Αρκετή ένταση με τον Musquin να είναι πολύ κοντά στον Webb την στιγμή που ο Tomac πέρασε Barcia και Wilson έχοντας ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς του. Ο Roczen ανέβαινε σταθερά στην κατάταξη περνώντας στον Bogle, αρχικά είχε μπροστά του το εμπόδιο του Savatgy με τους δυο πρώτους όμως να έχουν ανοίξει πολύ τη διαφορά.

Ο Webb έδινε απαντήσεις στον Musquin με πολύ γρήγορα γυρολόγια και κατάφερε να πάρει ανάσες όταν ο Musquin έκανε το λάθος και είχε πτώση με τους Savatgy και Roczen να επωφελούνται.

Λίγο πιο πίσω ο Tomac είχε μεγάλη ταχύτητα και ανέβαινε στην κατάταξη. Πέρασε και τον Musquin και είχε στο στόχο του το #94 όταν πλέον είχε μείνει μόνος του, καθώς ο Savatgy εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα.

Στο τέλος του αγώνα οι αναβάτες της ΚΤΜ τα έδωσαν όλα για όλα με τους Musquin και Baggett να έχουν πιάσει τον Webb και η υπόθεση νίκη να είναι του τελευταίου γύρου.

Με το πέσιμο της καρό ο Webb κέρδισε και πήρε τα ινία του πρωταθλήματος. Musquin και Baggett τερμάτισαν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Απογοητευτική εικόνα για τον Tomac και τον Roczen που κατάφεραν να χάσουν τις θέσεις του βάθρου στο τέλος του αγώνα. Τελικά πήραν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών το Holeshot πήγε στον Colt Nichols με τους Rj Hampshire και Adam Cianciarulo να μην αφήνουν πολλά περιθώρια. Γρήγορα ο AC πέρασε πρώτος ενώ ο Hampshire είχε πτώση και έχασε πολύτιμο έδαφος. Στην 3η θέση αναρριχήθηκε ο Shane McElrath στην προσπάθεια του να μην χάσει την επαφή με τους πρώτους ενώ την ίδια στιγμή η μάχη για την πρωτιά είχε πάρει φωτιά. Στο παιχνίδι μπήκε και ο Ferrandis ο οποίος ανέβηκε στην 4η θέση όχι πολύ μακριά από τους πρώτους.

Με λιγότερο από 5 λεπτά στο χρονόμετρο ο Ferrandis είχε περάσει τον McElrath και λίγο αργότερα έπιασε τον Nichols δίνοντας παράλληλα και στον Cianciarulo μερικές ανάσες και μια μικρή διαφορά.

Στον τελευταίο γύρο ο Ferrandis τα έδωσε όλα με τον Cianciarulo να είναι πιο δυνατός όμως και να παίρνει την 1η θέση. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ο Γάλλος αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha ενώ στην 3η θέση ο ομόσταυλος του, Colt Nichols ο οποίος διατηρεί την πρωτοπορία του πρωταθλήματος. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Shane McElrath ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισες ο Jacob Hayes.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Cameron McAdoo έχοντας πολύ καλές επιδόσεις από την αρχή της ημέρας, στο main event πήρε την 6η θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες ΕΔΩ.

Video με ολόκληρους τους κύριους αγώνες της βραδιάς ΕΔΩ.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.