Έχει ονομαστεί δίκαια αρχόντισσα του αρχιπελάγους για τα εκατοντάδες αρχοντικά που κοσμούν το νησί, αλλά η Μυτιλήνη εκτός από ένα πολύ ξεχωριστό νησί μπορεί να θεωρηθεί και η μητέρα του Εxtreme Εnduro στην Ελλάδα.

redbull sea to sky

Το ιστορικό σωματείο Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου είναι μια από τις πιο ενεργές λέσχες της Λέσβου μετρώντας πάνω από τριάντα χρόνια ζωής και σίγουρα μπορεί να καυχάται ότι είναι το πιο ακραίο σωματείο έχοντας στις τάξεις του τους πλέον τολμηρούς αναβάτες Εnduro.

H Λέσβος γενικά είναι ένα αρκετά βραχώδεις νησί που έβαλε σε σκέψεις του Μυτιληνιούς αναβάτες, αν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στην νέα μεγάλη δυναμική που αναπτύχθηκε, στο χώρο του Εxtreme Εnduro. Ένας από τους πρωτεργάτες της ΕΔΙΛ ο Μυρογιάννης Απόστολος μαζί με τον νεαρό Μιχάλη Κόπανο θέλησαν το 2012 να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στο αναπτυσσόμενο SEA TO SKY που ήταν η Τουρκική εκδοχή, σχεδιασμένη από τον ιδρυτή και γενικό διευθυντή του Red Bull Romaniacs Martin Freinademetz. Μετά την πρώτη συμμετοχή τους γύρισαν αρκετά σοφότεροι ξέροντας ποια, ποιος είναι ο πραγματικός βαθμός δυσκολίας ενός ακραίου αγώνα. Δυο χρόνια αργότερα οι Μυτιληνιοί που ήθελαν να ζήσουν μια πραγματικά ακραία εμπειρία ήταν ποια αρκετοί, βάζοντας διπλό στόχο αυτή την φορά με τους Απόστολο Μυρογιάννη, Απόστολο Ζβιντερίκο, Γρηγόρη Καρπέλλη, Λευτέρη Τιτιρέκη και Γιώργο Μιλούκα να ταξιδεύουν στο Arad για το King of the Hil και τους Καρπέλλη Γρηγόρη, Μιχάλη Κόπανο και Γεωργούση Παναγιώτη λίγους μήνες αργότερα να βρίσκονται και πάλι στην Τουρκιά για την πέμπτη έκδοση του SEA TO SKY. Το 2015 και το 2016 ήταν δυο χρόνια που τέσσερις αναβάτες από το νησί στήριξαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αφήνοντας για λίγο τις Εxtreme αναζητήσεις τους. Αλλά το 2017 οι αναβάτες της ΕΔΙΛ επιστρέφουν στο Κεμέρ της Τουρκίας με μια τριμελείς αποστολή έχοντας σκοπό να φτάσουν μέχρι τα 2,365 μετρά της κορυφής του τούρκικου Ολύμπου.

Ο πατριάρχης του Μυτιλινιού Εnduro Απόστολος Μυρογιάννης στα 50 είναι έτοιμος για ακόμη μια μεγάλη πρόκληση. Ο 28χρονος Γρηγόρης Καρπέλλης επιστρέφει έχοντας σκοπό να πάει αυτή την φορά μέχρι τέλους, ενώ ο 26χρονος Ευστράτιος Μακρής είναι έτοιμος να πάρει για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός μέσα στην κόλαση του SEA TO SKY. Οι τρεις αναβάτες ξεκίνησαν το Σάββατο από την Μυτιλήνη, περνώντας διοικητικό έλεγχο στο Κεμέρ την Κυριακή. Αν και ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη το πρόγραμμα των τριών αναβατών είναι γεμάτο. Η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν δυο ημέρες προσαρμογής σε ανάλογες συνθήκες που θα συναντήσουν μέσα στον αγώνα, ενώ την Τετάρτη θα τους περιμένει ένα μάθημα κατάρτισης από τον Νοτιοαφρικανό Wade Young.

Υποστηρικτές στην προσπάθεια τους το σωματείο της Ε.ΔΙ.Λ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.