Επιστροφή σε βρετανικά εδάφη μετά από εννιά χρόνια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro σε μια ασυνήθιστη μορφή αγώνα που την πρώτη μέρα έδειξε να είναι επιτυχημένη αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Πλήθος θεατών και μικρές μετακινήσεις, μια μορφή αγώνων που σίγουρα δεν έχει σχέση με το Enduro όπως το ξέρουμε αλλά σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη είναι επιβεβλημένη. Το Hawkstone Park είναι ένας πολυχώρος εκτός δρόμου δρώμενων μοτοσυκλέτας που σχεδιάζει ο πατριάρχης του Βρετανικού Paul EDMONDSON. Σίγουρα μπορεί σε αρκετούς να μην άρεσε η επιλογή αυτή, αλλά η εύκολη πρόσβαση φέρνει εύκολα θεατές, ενώ θα μπορούσε ένας τέτοιου είδους αγώνας να έχει εύκολη τηλεοπτική κάλυψη φέρνοντας εύκολα χορηγίες, άρα να παραμείνει ζωντανός ο θεσμός.

21942180_1490493164362884_88750643_n

Βρετανική υπόθεση η EnduroGP με τους Steve HOLCOMBE και Nathan WATSON να κατακτούν τις δυο πρώτες θέσεις κερδίζοντας έντεκα από τις δώδεκα ειδικές. Ο HOLCOMBE ξεκίνησε δυνατά στην ειδική Enduro καταφέρνοντας να είναι και τις έξι φορές ο ταχύτερος αναβάτης. Ο WATSON κάνοντας ένα δυνατό ντεμαράζ στις εδικές cross κατάφερε να ανεβεί από την τέταρτη θέση στην δεύτερη αφήνοντας πίσω τους Christophe CHARLIER και Loic Larrieu. Οι δυο αναβάτες κινήθηκαν σε παράλληλους ρυθμούς με τον Larrieu να προσπαθεί στην τελευταία ειδική να κλέψει την τρίτη από τον συμπατριώτη CHARLIER αλλά να μένει τελικά ένα δευτερόλεπτο πίσω του. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jaume BETRIU και Alex SALVINI. Ο ιππότης του Enduro David KNIGHT εγκατάλειψε μετά την τέταρτη ειδική από μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο συμπατριώτης πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μotocross Brad ANDERSON αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην πρώτη εξάδα ειδικών, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ο Josep GARCIA έκανε μια μικρή αλλά πολύτιμη διαφορά στις πρώτες εφτά ειδικές παίρνοντας την νίκη στην E2. Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Φινλανδό Eero REMES που μετά από αρκετά καιρό ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ξεπερνώντας τα προβλήματα που τον βασανίζουν όλη την χρονιά. Πίσω του τερμάτισαν οι αδερφοί MCCANNEY με τον Jamie να πληρώνει τα δυο μικρά λάθη του, ενώ ο Danny έκανε τον καλύτερο αγώνα της χρονιάς τερματίζοντας μπροστά από τους Davide Guarneri και Pascal RAUCHENECKER.

Στην κατηγορία junior που ξεκίνησαν με την ειδική cross, η μάχη των ELOWSON, FREEMAN και SORECA κράτησε μέχρι την έβδομη ειδική. Ο Βρετανός Brad FREEMAN μπήκε μπροστά κλειδώνοντας το γκάζι παίρνοντας την νίκη, αφήνοντας τον Albin ELOWSON στην δεύτερη θέση, ενώ ο Davide SORECA στην επόμενη ειδική έχασε περισσότερο από ένα λεπτό χάνοντας την επαφή του με το βάθρο. Τελικά τρίτος τερμάτισε ο Matteo CAVALLO με τους Eemil Pohjola και Anthony GESLIN να συμπληρώνουν την εξάδα. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο 17χρονος Βρετανός αναβάτης motocross Jed Etchells που έχοντας ελάχιστες εμπειρίες στο χώρο του Enduro τερμάτισε στην ενδέκατη θέση.

Ο Ιταλός πρωταθλητής της κατηγορίας Andrea VERONA δεν κατάφερε να επιστρέψει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στις νίκες, καθώς οι Leo Le QUERE και Ruy BARBOSA ήταν εκπληκτικοί. Ο Χιλιανός BARBOSA ήταν ο ταχύτερος και πιο αποφασισμένος αναβάτης παίρνοντας τελικά την νίκη. Ο Le QUERE προσπάθησε να επαναλάβει την επίδοση της Πορτογαλίας αλλά δεν βρήκε λύσεις απέναντι στο εκρηκτικό Χιλιανό, ενώ ο VERONA κινήθηκε αρχικά στους ρυθμούς των δυο πρώτων αλλά μετά τα μέσα του αγώνα προτίμησε να κινηθεί σε πιο ασφαλή μονοπάτια. Πίσω τους τερμάτισαν οι GOMEZ Gerard, WALTON Alex και RIDGWAY Jordan.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.