Δέκα μέρες μετά τον πέμπτο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross στα Δουνέικα της Ηλίας ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε τα όσα περίεργα έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά.

Σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζετε για τα προβλήματα και τους αρκετούς τραυματισμούς που υπήρχαν όλο το διήμερο. Εκτός από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Αρβανίτη, και τους τραυματισμούς των Ανάργυρου Τσαρνά και Χρήστου Τομαρά υπήρχε και ένας πολύ πιο σοβαρός τραυματισμός στα ελεύθερα χρονομετρημένα του Σαββάτου στην MX1, του Άγγελου Πιτσινέλη.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος αναβάτης νοσηλεύθηκε για σχεδόν μια εβδομάδα στο νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα των Πατρών και κανείς από την διοργανώτρια λέσχη δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αναβάτης έφυγε με το ασθενοφόρο από την πίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες το φύλλο αγώνα αναγράφει για έναν τραυματισμό στο πόδι που δεν είχε πραγματικά καμία σχέση με τον τραυματισμό του, και την κρισιμότητα της κατάστασης, που μπορούσε να άλλαζε το υπόλοιπο της ζωής του. Ευτυχώς ο Κερκυραίος αναβάτης μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκετε σε περίοδο αναρρώσεις και αποκατάστασης κοντά στην οικογένεια του στο νησί των Φαιάκων.

Να μας συγχωρείτε καλοί μου φίλοι στο Πύργο και αγαπητέ κύριε παρατηρητή της AMOTOE η ανθρώπινη ζωή και σωματική ακεραιότητα είναι πρωτεύων μέλημα σε έναν αγώνα όπως και το ενδιαφέρον για κάτι τόσο πολύ σοβαρό είναι ηθική υποχρέωση. Το άθλημα είναι ερασιτεχνικό και αποτελείται από αναβάτες που στερούνται πολλά για να σας τιμήσουν και να συμμετέχουν σε έναν ασφαλή αγώνα. Αν ο συγκεκριμένος αναβάτης δεν ταξίδευε με φίλους του να συμμετάσχει στον αγώνα και δεν υπήρχαν άτομα από το στενό του συγγενικό περιβάλλον στην Αθήνα θα είχαμε ένα αναβάτη αγνοούμενο. Το βρίσκετε λογικό?

Υπήρχαν αναβάτες από σχεδόν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, άλλα και από Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα και Σύρο. Δεν ήταν ένας τοπικός αγώνας με αναβάτες από την γύρο περιοχή. Στα μέσα της εβδομάδας η ομοσπονδία ενημερώθηκε από συγγενικό πρόσωπο του αναβάτη για το περιστατικό και την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς ο κύριος παρατηρητής δεν το θεώρησε ότι ήταν στις αρμοδιότητες του, ή ήταν πολυάσχολος και δεν πρόλαβε. Ελπίζουμε ότι η ομοσπονδία αν και αργά θα δείξει το ανθρώπινό της πρόσωπο και θα εκτιμήσει ένα εξαιρετικό παιδί που κοσμούσε τους ελληνικούς αγώνες. Όπως και επιβάλλεται να επανεξεταστούν οι όροι της ασφαλιστικής κάλυψης των αναβατών και η ασφάλεια της συγκεκριμένης πίστας.

Ο δεύτερος πιο σοβαρός τραυματισμός ήταν του Γιώργου Αρβανίτη στο δεύτερο σκέλος της MX2 καθώς μετά από μια πολύ άσχημη πτώση έσπασε την κνήμη του αριστερού του ποδιού. Ένα εξαιρετικό παιδί που ελάχιστοι στο χώρο γνωρίζουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτόν τον λυσσαλέο αναβάτη.

Το ελληνικό motocross θα είναι φτωχότερο γιατί κάποιοι ξεχνούν αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να εκτιμάται ο αγώνας τους, οι θυσίες τους και η προσπάθεια τους, τίποτα περισσότερο.

Να είστε σίγουροι ότι έχετε πολλά να πάρετε από το σθένος τους, τις αρχές και τις αξίες τους, αγαπητοί φίλοι της εκάστοτε λέσχης που διοργανώνεται έναν αγώνα και όλοι όσοι ασχολείστε με το άθλημα. Ο πόνος είναι προσωπικός αλλά γίνετε γλυκύτερος όταν δεν βρίσκεσαι μόνος, όπως και οι ανθρώπινες προσωπικές τους στιγμές δεν είναι προς πώληση για όσους το ξέχασαν.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Ο Άγγελος Πιτσινέλης θέλει να ευχαριστήσει τον διευθυντή της ορθοπεδικής του Αγίου Ανδρέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, την οικογένεια του και ιδιαίτερα την αδερφή του, τον Απόλλωνα Συναπίδη, καθώς και όλους τους φίλους που ενδιαφέρθηκαν και τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.