O Jordi Viladoms μας δείχνει τι μοτοσικλέτα του που είναι εξοπλισμένη έτσι ώστε να τον βοηθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα στο σκληρότερο αγώνα, το Rally Dakar.

KTM  on Rest Day of Rally Dakar 2015, Chile on January 10th, 2015

O Jordi Viladoms είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας αναβάτης Ντακάρ. Ακόμη και για τον ίδιο, οι απαιτήσεις του Ντακάρ μπορεί να τον φτάσουν στα όρια, και δεν είναι μόνο ο φόβος για τους ανταγωνιστές, αλλά ένας πραγματικά επικίνδυνος αγώνας.

Ο Ισπανός αναβάτης μας έδωσε πλήρη πρόσβαση στις KTM 450 Rally για να μάθουμε ακριβώς πώς είναι εξοπλισμένες.

Mission Control – Ταμπλό:

KTM 450 Rally ταμπλό περιέχει πολλά εργαλεία για να βοηθήσει να φτάσουν στον προορισμό τους. Υπάρχει ένας μετρητής ταξιδιού, μια συσκευή που δείχνει τη διαδρομή με ψηφιακή πυξίδα, ένα roadbook, ένα σύστημα Sentinel και ένα δεύτερο tripometer. Αλλά για να είναι σε θέση να το διαβάσουν κατά την οδήγηση εκτός δρόμου με 150χιλ/ω, πρέπει να εξοικειωθούν με αυτό, ώστε να γνωρίζουν τον πίνακα.

diagram-of-the-sentinel-safety-warning-system-used-by-competitors-in-the-dakar-rally

Sentinel – Ασφάλεια Top-level:

Το GPS έχει διαφορετικές λειτουργίες. Αυτό βοηθά να φτάσουν σε όλα τα σημεία, καθώς επίσης και προειδοποίηση όταν διαπερνούν τα όρια ταχύτητας. Δείχνει, επίσης την κατεύθυνση.

Το Sentinel είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί προειδοποιεί σχετικά με κάποιο κίνδυνο, για παράδειγμα, αν υπάρχει άλλο όχημα που προσπερνά, ή εάν είναι πολύ κοντά άλλο όχημα.

Καύσιμα:

Η KTM 450 Rally έχει δύο δεξαμενές καυσίμου, μία μπροστά και μία στην ουρά, η οποία βοηθά να διανείμει το βάρος των 34 λίτρων ομοιόμορφα γύρω της.

the-duel-fuel-tanks-on-jordi-villadom-s-factory-red-bull-ktm-450-rally-dakar-motorcycle

Στην κορυφή των δεξαμενών βενζίνης, υπάρχει ένα διαμέρισμα για να κρατήσει τον οδικό χάρτη με τις σφραγίδες των σημείων ελέγχου.

Ψηφιακή 911 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

Ένα σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που είναι σημαντικό για την ασφάλεια του αναβάτη.

safety-beacons-on-jordi-viladoms-red-bull-ktm-450-rally-motorcycle

Το σύστημα κινδύνου χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης, όπως όταν η υγεία του αναβάτη είναι σε κίνδυνο.

Σύστημα επικοινωνίας Iritrack:

Το Iritrack παρέχει όχι μόνο την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των αναβατών, αλλά οι διοργανωτές μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να μιλήσουν απευθείας με τον αναβάτη. Αν ο αναβάτης σταματά απροσδόκητα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του και να τον ρωτήσουν αν είναι εντάξει.

Αν ο αναβάτης κάνει περισσότερο από τρία λεπτά για να απαντήσει, οι διοργανωτές μπορούν να ειδοποιήσουν την ομάδα διάσωσης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, αν ο αναβάτης συντριβεί, το Iritrack ενεργοποιεί αυτόματα μια ειδοποίηση.

KTM  on Rest Day of Rally Dakar 2015 on Iquique bivouac, Chile on January 10th, 2015

Ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον αναβάτη:

Η KTM 450 Rally έχει ένα αυτοκόλλητο πάνω στο φέρινγκ με κάποιες πολύτιμες πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος. Δείχνει το όνομα του αναβάτη, την εθνικότητα και τον τύπο του αίματος. Σε περίπτωση που το φέρινγκ καταστραφεί σε σύγκρουσης, οι ίδιες πληροφορίες είναι γραμμένες στο κράνος του. Ατές οι πληροφορίες μπορεί να σώσουν κάποιον αναβάτη.

Πηγή RedBull.com

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.