Τελευταίος γύρος ο οποίος διεξήχθη στο Ironman έχοντας μάλιστα και μια έκπληξη να παρουσιάσει, μια έκπληξη με Ευρωπαϊκό αέρα και συγκεκριμένα ολλανδικό. Πρόκειται για την έκτακτη συμμετοχή του Jeffrey Herlings. Με έναν αγώνα να μένει για την ολοκλήρωση, δυο σκέλη στο σύνολο δεν υπήρχαν και πολλά για να κριθούν όσον αφορά το κυνήγι του τίτλου και στις δυο κατηγορίες. Στα 250 πρωταθλητής ήδη ο Zach Osborne και στα 450 ο Eli Tomac Πρωτοπόρος έχοντας μια ασφαλή διαφορά από τον 2ο Marvin Musquin και 3ο τον Blake Bagget.

eli tomac

450 Moto 1. Εκκίνηση για τα 450 στο πρώτο σκέλος με τον Eli Tomac να παίρνει την εκκίνηση και να στρίβει πρώτος. Εξ αρχής όλα έδειχναν ότι ο Tomac θα έκανε ότι έχει συνηθίσει να κάνει, δηλαδή να ανοίξει την διαφορά και να τερματίσει πρώτος χωρίς να απειληθεί. Ο Jeffrey Herlings είχε μια άλλη άποψη όμως και δεν δίστασε να την εκφράσει. Χωρίς να σπαταλήσει πολύ χρόνο έφτασε τον Tomac και πήρε την 1η θέση. Οι δυο είχαν την μάχη τους με τον Herlings να έχει το πάνω χέρι. Ένα λάθος του Tomac και μια πτώση του στέρησαν πολύ χρόνο και έκρινε σωστό το να μπει σε Safe Mode και να τερματίσει έτσι ώστε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς. Οι Marvin Musquin και Blake Bagget ξεκίνησαν μαζί με τον Musquin να καταφέρνει να ξεφύγει έχοντας στο στόχαστρο του τον Herlings χωρίς όμως να καταφέρει το προσπέρασμα όταν έκανε το λάθος και του έσβησε η μοτοσυκλέτα και έχασε αρκετό χρόνο. Με το πέσιμο της καρό σημαίας ήταν ο Jeffrey Herlings ο πρώτος που την αντίκρισε σε μια πολύ καλή επίδοση στο πρώτο επίσημο σκέλος στο ΑΜΑ. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Marvin Musquin με τον Blake Bagget να παίρνει την 3η θέση. Στην 4η θέση ο Cole Seely και 5ος ο Eli Tomac ο οποίος ήθελε μόλις 1 βαθμό στο δεύτερο σκέλος για να πάρει το πρωτάθλημα.

450 Moto 2. Στο δεύτερο σκέλος, το τελευταίο σκέλος της χρονιάς και ο τίτλος ακόμη στον αέρα. Πολύ καλή εκκίνηση για τον Blake Bagget με τον Marvin Musquin να είναι ακριβώς πίσω του. Οι Tomac και Herlings με μέτριες εκκινήσεις έπρεπε να παλέψουν για να ανέβουν από τις πιο πίσω θέσεις. Από την αρχή ο Musquin έδειξε τις προθέσεις του, πήρε την πρωτοπορία από τον Bagget και προσπάθησε να ανοίξει την διαφορά. Την ιδία στιγμή ο Eli Tomac χρειαζόταν μόλις 1 βαθμό για να κλειδώσει το πρωτάθλημα και φανερά προτίμησε να οδηγήσει με ασφάλεια στο top 10 και να μην ρισκάρει για κάτι παραπάνω. Ο Jeffrey Herlings από την άλλη έκανε ότι κάνει καλύτερα, έβαλε το κεφάλι κάτω και δεν το σήκωσε παρά μονό όταν έγινε πρωτοπόρος του αγώνα. Ο Musquin ενώ κρατούσε την 1η θέση έκανε ένα λάθος έχοντας μια πτώση και έδωσε την νίκη στον Herlings. Νικητής των δυο σκελών και νικητής ημέρας ο Ολλανδός με μια εκπληκτική επίδοση. Στην 2η θέση ο Marvin Musquin ο οποίος παρά το ότι είχε ελάχιστες ελπίδες για τον τίτλο δεν το παράτησε ούτε για μια στιγμή. Στην 3η θέση ο Blake Bagget σφραγίζοντας μια επιτυχημένη παρουσία στα Nationals. Την 4η θέση πήρε ο Cole Seely με τον Cooper Webb στην 5η. Ο Eli Tomac πήρε την 6η θέση κάτι όμως που δεν τον ενόχλησε ούτε λίγο, καθώς στέφτηκε πρωταθλητής για το 2017 AMA Lucas Oil Pro Motocross Championship.

zach osborne

250 Moto 1. Πρώτο σκέλος για τα 250 και άλλη μια εκκίνηση για τον Jeremy Martin. Όλα έδειχναν για μια μάχη από την αρχή του σκέλους μεταξύ Martin, Cianciarulo και Osborne, αλλά μια πτώση του Martin τον έριξε πιο πίσω αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τους άλλους δυο. Πολύ καλή παρουσία από τους rookies Chase Sexton και Sean Cantrell κάνοντας πολύ καλό ξεκίνημα στο σκέλος. Καλή εκκίνηση και για τον Aaron Plessinger με μια πτώση λίγο αργότερα όμως και αρκετό χαμένο έδαφος. Μπροστά στις πρώτες θέσεις Osborne και Cianciarulo ήταν στην μάχη για την κορυφή του βάθρου με τον αναβάτη της Husqvarna να είναι εντυπωσιακός με τις επιλογές γραμμών που έπαιρνε. Με έξυπνες κινήσεις και γρήγορα γυρολόγια κατάφερε να ανοίξει την διαφορά από τον Cianciarulo και τελικά πήρε και την καρό σημαία. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Adam Cianciarulo συνεχίζοντας τα καλά σκέλη και το βάθρο έκλεισε αθόρυβα ο Colt Nichols. Στην 4η θέση ανέβηκε ο Aaron Plessinger μετά από την πτώση που του κόστισε σε χρόνο, και την 5η θέση πήρε ο Mitchell Harrison.

250 Moto 2. Στο 2ο σκέλος ήταν ο Adam Cianciarulo που πήρε το Holeshot με τους Martin και Osborne να ακολουθούν πολύ κοντά. Αυτή τη φορά η μάχη μεταξύ των τριών ήταν γεγονός. Μια μάχη η οποία βρήκε νικητή τον Osborne ο οποίος πάλι πήγε τον ρυθμό εκεί που ήθελε και άνοιξε την διαφορά. Ο Cianciarulo δεν κατάφερε να απειλήσει τον Osborne αλλά κατάφερε να ανοίξει μια διαφορά ασφαλείας από τον Martin, ο οποίος έμεινε στην 3η θέση. Μια 3η θέση η οποία θα μπορούσε να απειληθεί από τον πολύ βελτιωμένο Colt Nichols. Ο Nichols μάλιστα πήρε την 3η θέση από τον Martin αλλά στον τελευταίο γύρο ο JMart κατάφερε και ανέκτησε την χαμένη θέση. Νικητής ημέρας ο Zach Osborne με δυο πρώτες θέσεις 2ος ο Adam Cianciarulo με δυο 2ες θέσεις, και το βάθρο έκλεισε ο Col Nichols με τερματισμούς 4-3. Στην 4η κατετάγη ο Jeremy Martin και την πεντάδα έκλεισε ο Mitchell Harrison.

Αποτελέσματα του αγώνα και τελικές βαθμολογίες του πρωταθλήματος Εδώ.

Video με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα Εδώ.

Α. Πανταζής

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.