Πολλές οι φημολογίες από την αρχή της χρονιάς ότι η φετινή ενδεχομένως να είναι και η τελευταία για το AMA Amsoil Arenacross. Τελικά οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν και το Arenacross αποτελεί πλέον παρελθόν.

Όλα γίνονται για την κορωνίδα, δηλαδή για το Monster Energy Supercross. Το ανώτερο των επιπέδων, λογικό και επόμενο να υπάρχουν αλλαγές προς την βέλτιστη πορεία ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται το τέλος ενός θεσμού όπως το Arenacross.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία από την νέα χρονιά θα δημιουργηθεί ένα εθνικό πρωτάθλημα όπου θα γίνουν 8 αγώνες τις Κυριακές μετά το Supercross σε επιλεγμένες τοποθεσίες. Ένα concept πανομοιότυπο με τα τωρινά Amateur Supercross που πραγματοποιούνται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο. Το 2018 σε 4 τέτοια events oι συμμετοχές άγγιξαν τις 700, δίνοντας την ευκαιρία σε γρήγορους ερασιτέχνες να κυνηγήσουν τους πόντους για να πάρουν την επαγγελματική λισάνς έτσι ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Supercross. Το 2019 οι 4 αυτοί αγώνες θα γίνουν 8, δίνοντας ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους. Το ερώτημα εάν αυτή η αλλαγή είναι καλύτερη η χειρότερη, μένει να αποδειχθεί εκ πράξεως. Σαφώς ένα πλεονέκτημα είναι ότι θα γίνονται στις πίστες που γίνεται και το Supercross με κάποιες μικρές διαμορφώσεις, ενώ οι πίστες του Arenacross αν και είχαν εντελώς δική τους χάραξη και μορφολογία θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν μια μικρογραφία Supercross, αλλά σαφώς έχοντας μεγάλη απόκλιση.

Κάτι άλλο που απασχολεί τους έμμεσα εμπλεκόμενους είναι το ότι αυτό έχει δημιουργήσει ένα κομφούζιο σε αναβάτες και ομάδες μη έχοντας κατασταλάξει στο τι θα κάνουν την επομένη χρονιά. Ο Jacob Hayes κατακτώντας τον τίτλο το 2018 αμέσως βγήκε στην αναζήτηση ομάδας για το Supercross. Από την άλλη η ομάδα του, Team Babbitt’s Kawasaki φημολογείται ότι από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο GNCC.

Ένας θεσμός ο οποίος ήταν επιτυχημένος έχοντας βγάλει αρκετά ταλέντα και αρκετά ονόματα εκ των οποίων αγωνίζονται στο Supercross.

Α. Πανταζής

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.