Βρισκόμενοι στο χώρο τα τελευταία 4 χρόνια και κάποιους μήνες, έχοντας καλύψει τις περισσότερες προσπάθειες της ομοσπονδίας, λεσχών και αναβατών εντός και εκτός Ελλάδος, προσπαθήσαμε να είμαστε αντικειμενικοί, θέλοντας το καλό του χώρου και της ασφάλειας των αναβατών χωρίς προσωπικό όφελος. Ελάχιστες φορές ίσως να κάναμε κάποια λάθη και σίγουρα ζητάμε συγγνώμη γιατί ο χώρος είναι ερασιτεχνικός με μειωμένο προϋπολογισμό.

start

Σίγουρα οι Ελληνική αγώνες θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτεροι αλλά σε γενικές γραμμές βάση της οικονομικής καταστάσεις χαρακτηρίζονται αξιοπρεπείς από ανθρώπους με μεράκι, αλλά χωρίς να χρειάζεται εφησυχασμός.

ster

Η φετινή χρονιά έχει στιγματιστεί με τον τραυματισμό του Κρητικού Στέργιου Κατσογρεσάκη τον δεύτερο αγώνα την Χαλκίδας. Ένας ερασιτέχνης του χώρου, αλλά πολύ αξιόλογος άνθρωπος από μια περήφανη αξιοπρεπείς οικογένεια χτυπήθηκε από την μοίρα και δίνει ένα δύσκολο αγώνα τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες. Αφού κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή κερδίζοντας την πρώτη δύσκολη μάχη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ προσπαθώντας να ξεπεράσει μια λοίμωξη ώστε να μπει στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Ο Στέργιος μπορεί να αγωνιζόταν περισσότερο σε αγώνες που λάμβαναν χώρα στην Κρήτη, αλλά σε αυτή την δύσκολη στιγμή κατάλαβε ότι ο χώρος της μοτοσυκλέτας είναι μια οικογένεια και αυτός είναι ένα σημαντικό μέλος της. Φίλοι του από το χώρο βρέθηκαν δίπλα του για να το στηρίξουν ηθικά αλλά και εκατοντάδες αναβάτες και φίλοι των δυο τροχών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας για οικονομική βοήθεια. Σίγουρα αρκετοί θα σκέφτηκαν ότι υπάρχει ασφάλεια και καλύπτει αρκετά από τα έξοδα της οικογένειας, αλλά το σχετικά μικρό παράβολο ασφάλειας για ένα extreme άθλημα με πιθανούς τραυματισμούς, όπως είναι όλοι οι αγώνες μοτοσυκλέτας φέρνουν μικρές αποζημιώσεις ασχέτως αν η ασφαλιστική τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει πληρώσει ελάχιστα χρήματα. Άρα η κίνηση της οικογένειας να ζητήσει βοήθεια ήταν επιβεβλημένη καθώς για τον επόμενο χρόνο θα τους χρειαστούν πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η έκλυση για οικονομική βοήθεια ο Στέργιος και η οικογένεια του δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν όλους εσάς που προσφέρατε οποιοδήποτε πόσο αλλά πάντα εξέφραζαν μια πικρία για το που μπορεί να είναι η ομοσπονδία. Μια ερώτηση χωρίς απάντηση. Η αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδίας Ελλάδος μετράει περίπου δέκα χρόνια ζωής βασισμένη πάνω στον νόμο που διέπει όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα, υπάγετε στην γενική γραμματεία αθλητισμού και είναι μέλος της FIM. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις αλλά η γενική ιδέα παραμένει η ίδια, άμισθα μέλη, με βασική μέριμνα της να είναι να διοργανώνει πρωταθλήματα και να επιβραβεύει τους καλύτερους αθλητές της, βοηθώντας τους να συμμετέχουν σε αγώνες εκτός Ελλάδας.

Η AMOTOE έχει πάνω από 5000 εγγεγραμμένους αθλητές και γύρω στους 1400 ενεργούς κάθε χρόνο. Ενώ η εικόνα της στο εξωτερικό και η παρουσία της στα συνέδρια της FIM δείχνουν ένα δυνατό μέλος, εντός Ελλάδας το έργο αλλάζει σαν να πρόκειται για κάποια άλλη ομοσπονδία. Κάθε χρόνο διοργανώνονται παγκόσμια γεγονότα στην χώρα μας και επιβραβεύονται κάποιοι αναβάτες για να συμμετέχουν στο MX ΕΘΝΩΝ, στο ISDE αλλά και σε κάποια Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά πρωταθλήματα.

Ο τραυματισμός του Στέργιου είναι ο χειρότερος που έχει γίνει στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς η Ελληνική ομοσπονδία κρατάει μια περίεργη στάση αναμονής χωρίς να του έχει σταθεί ούτε καν ηθικά. Σίγουρα η κατάσταση του Στέργιου έχριζε μεγαλύτερης προσοχής από ελάχιστα λεπτά συνομιλίας στο τηλέφωνο με την οικογένεια του. Η επιλογή μάλλον της αδερφής και της μητέρας του Στέργιου να συμβουλευτούν ένα δικηγόρο ώστε να αναλάβει τα διαδικαστικά γραφειοκρατικά της Ελληνικής πραγματικότητας βρήκε μάλλον αντίθετη την Ελληνική ομοσπονδία φοβούμενη κάποια αγωγή.

Kαι ερωτώ, αν ήταν να κατατεθεί κάποια αγωγή δεν θα είχε κατατεθεί ήδη εκατό και πλέον μέρες μετά το συμβάν?

Aν και δεν αναγράφεται πουθενά μέσα στον κανονισμό, μάλλον κάποιοι το ξεχνάν ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ισότιμα μέλη, με την σωματική ακεραιότητα να είναι το πρώτο μέλημα έχοντας την σημαντικότερη αξία. Στην χώρα μας οι αγωνιζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους για να διοργανώνονται αγώνες, καλύπτουν τα περισσότερα από τα έξοδα ώστε τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη των επιτροπών να βρίσκονται στους αγώνες, όπως και τα έξοδα των διεθνών αποστολών , αγωνιστικών και μη.

Η κρατική χρηματοδότηση ήταν ελάχιστη τα προηγούμενα χρόνια και πλέον δεν υπάρχει, ενώ οι χορηγίες στο χώρο είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Χωρίς να υπάρχει αρχικός σχεδιασμός ή κάποια δημοσίευση και την φετινή χρονιά η ομοσπονδία χωρίς να καλύπτει απόλυτα όλα τα έξοδα των Εθνικών ομάδων, θα στηρίξει δυο ομάδες, μια για το MX ευρωπαϊκών Εθνών της Πολωνίας και πιθανότατα και μια για το MXON της Βρετανίας, καθώς η Ελληνική σημαία βρίσκετε τοποθετημένη στην επίσημη σελίδα του αγώνα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει ερασιτεχνική δομή αλλά ιδιαίτερη αντιμετώπιση για κάποιους ανάλογα με τις γνωριμίες και τις επιδώσεις. Καλό είναι να ανεβαίνει το επίπεδο των Ελλήνων αναβατών συμμετέχοντας σε διεθνείς μεγάλους αγώνες, αλλά πρωτεύει η σωματική ακεραιότητα των αναβατών που συμμετέχουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα και μετέπειτα όλα τα υπόλοιπα. Αλλά αφού χρήματα υπάρχουν στο ταμείο της ομοσπονδίας καλό θα ήταν να νοιαστούν αν πραγματικά η οικογένεια του Στέργιου μπορεί να αντεπεξέλθει στα οικονομικά δεδομένα της άσχημης αυτής κατάστασης. Τελικά η ομοσπονδία για το καλό πόσων αναβατών νοιάζεται?

H οικογένεια του Στέργιου Κατσογρεσάκη απαρτίζετε από περήφανους ανθρώπους που μάχονται μόνοι τους, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν ζήτησαν και δεν ζητούν ελεημοσύνη, ούτε παρακάλεσαν για βοήθεια, είναι περήφανα μέλη μιας παλιάς κρητικής σχολής ανθρώπων με ιδανικά. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος χωρίς να έχει συγκεντρωθεί κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο πόσο για την δύσκολη συνέχεια, εξακολουθούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν.

Σίγουρα το έργο της ομοσπονδίας είναι δύσκολο καθώς το να ανακοινωθεί κάποια αποζημίωση και να κοβόταν οι Εθνικές ομάδες πιθανότατα να έφερναν αντιδράσεις, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να στηρίξουν ηθικά την οικογένεια έχοντας επικοινωνία μαζί τους και να ενδιαφερθούν περισσότερο. Όσο για την οικονομική αποζημίωση θα μπορούσε να μπει μέσα στο μεγάλο ποσό των εξόδων της ομοσπονδίας που ξενίζει και προβληματίζει κάποιους στο άκουσμα του μεγέθους, άσχετος αν έχουν πάρει βοήθεια για κάποιες αθλητικές τους προσπάθειες. Τα μέλη του Δ.Σ. δεν καταχράζονται χρήματα, αλλά ανάλογα με τις γνωριμίες και τις καταστάσεις μπορούν να βοηθήσουν αθλητές και να στήσουν αγώνες αν το θέλουν.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.