Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, ο Τρικαλινός Αλέξης Ζώρας είχε ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες στηρίζοντας τον αγώνα του παγκοσμίου στα Γρεβενά, το πολύ ξεχωριστό Sand Scramble περνώντας όμως πρώτα από τον δεύτερο αγώνα του PREMIO.

zwras14

Κατά την διάρκεια του Sand Scramble μακριά από την πίεση των αγώνων, είχαμε την χαρά να μας μιλήσει εφ όλης της ύλης για τους αγώνες του παγκοσμίου που γίνονται στην χώρα μας, το πανελλήνιο πρωτάθλημα και τους προβληματισμούς του, τις εντυπώσεις που του άφησε η πρώτη του συμμετοχή στο PREMIO αλλά και για το πολύ ιδιαίτερο 7ο Sand Scramble by Nanakos.

zwras8

Για πρώτη φορά συμμετέχεις σε ένα πολύ ξεχωριστό event δίπλα στην θάλασσα, ποιες οι εντυπώσεις από το 7ο Sand Scramble by Nanakos?

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο Sand Scramble γνωρίζοντας ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής που δεν είναι από τα πλέον κοσμικά, τα Πυργαδίκια. Ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον γεγονός δίπλα στην θάλασσα. Αν και με βρήκε απροετοίμαστο λόγω διακοπών το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, πολύ καλή οργάνωση και φιλοξενία από τους διοργανωτές σε φιλικό κλίμα από όλους τους συμμετέχοντας μακριά απο την πίεση των αγώνων. Όταν έμαθα ότι θα υπάρχει και η δυνατότητα να βοηθήσουν οι συμμετέχοντας με κάποιο συμβολικό ποσό για την αποκατάσταση του Στέργιου Κατσογρεσάκη με συγκίνησε. Χρειάζονται τέτοιες κινήσεις να μας θυμίζουν ότι ήμαστε όλοι μια οικογένεια. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που το έχουν αναλάβει. Και τέλος εύχομαι στο Στέργιο δύναμη και καλή ανάρρωση.

Όμως για πρώτη φορά ταξίδεψες και στις Σέρρες για να συμμετάσχεις στο PREMIO που βρίσκετε στον πέμπτο χρόνο από την αναβίωση του. Ένας ιστορικός θεσμός που στηρίζετε από έναν δυναμικό πυρήνα ερασιτεχνών. Πως πήρες αυτή την απόφαση να συμμετάσχεις στον 2o γύρο του PREMIO 2017?

Είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια για τις διοργανώσεις του PREMIO και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που ήθελα να συμμετάσχω στον αγώνα. Όντως από το PREMIO έμεινα πολύ ικανοποιημένος όσο αφορά την οργάνωση, την σχεδίαση της απλής, το στήσιμο της ειδικής και τέλος από την χρονομέτρηση που έδινε άρωμα παγκοσμίου.

Πόσο χρήσιμοι είναι τέτοιου είδους αγώνες για να φέρουν νέους αναβάτες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα?

Σαφώς αυτοί οι αγώνες παίζουν μεγάλο ρόλο ώστε να βγαίνουν καινούργιοι αθλητές, τώρα όσο αναφορά για το Π. Π. Ε είναι και άλλοι σημαντικοί παράγοντες για να μπορέσουν να έρθουν νέοι αναβάτες.

Από ότι δείχνουν βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που το επίπεδο των αναβατών βρίσκετε σε ανοδική πορεία ενώ υπάρχουν κάποια πρόβλημα στις διοργανώσεις. Θα βοηθούσε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕNDURO Sprint με μόνο χρονομετρημένες ειδικές. Και πόσο θα στηρίζονται από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, καθώς η επιστροφή του πανελληνίου πρωταθλήματος SCAMBLE σίγουρα δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι διοργανωτές και η επιτροπή ΕNDURO?

Όντως το επίπεδο των αναβατών βρίσκεται σε ανοδική πορεία και το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ή να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη. Ένα πρωτάθλημα enduro sprint σαφώς θα βοηθούσε και θα στηρίζονταν από τους αναβάτες αν ήταν καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο, δίνοντας την δυνατότητα να πάρουν μέρος και μοτοσυκλέτες motocross. Όσο αφορά το Π. Π. S η ένσταση μου είναι ότι έγινε 2ωρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες συμμετοχές.

Εντός αν και οι αγώνες μας χωλαίνουν, εκτός τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα. Ακόμα μια Ελληνική διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου που πήρε άριστες κριτικές. Πως γίνετε οι Ελληνική αγώνες του Παγκοσμίου να παίρνουν πάντα καλές κριτικές ενώ οι αγώνες του Πανελληνίου τις περισσότερες φορές να αφήνουν δυσαρεστημένους τους Έλληνες αναβάτες?

Σαφώς και θα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους αγώνες, ο ένας είναι πανελλήνιος και ο άλλος είναι παγκόσμιος, είναι πολύ υψηλά τα στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το έχω διαπιστώσει και από τις συμμέτοχες μου στο ISDE. Αλλά αυτός δεν είναι ένας λόγος που τα συγχωρεί όλα. Δυστυχώς λείπει η σοβαρότητα και ο σεβασμός προς τους Έλληνες συμμετέχοντες. Δεν υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση και ο σεβασμός από τους περισσότερους διοργανωτές, την ομοσπονδία και τους χρονομέτρες απέναντι στους Έλληνες αθλητές και τις θυσίες τους, για να συμμετέχουν στους αγώνες.

Σίγουρα βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς που υπάρχουν αρκετά οικονομικά προβλήματα για όλους, τι θα μπορούσε κατά την άποψη σου να αλλάξει αρκετά την εικόνα των αγώνων με σχετικά μικρό κόστος?

Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα των αγώνων είναι να φέρουμε περισσότερους θεατές ώστε να υπάρξουν και χορηγοί. Πως μπορούμε να φέρουμε τους θεατές? Με περισσότερο θέαμα σίγουρα, το οποίο για να υπάρξει θα πρέπει να γίνουν έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές, η μία κοντά στην άλλη και μία ειδική η οποία θα μπορούσε να γίνεται την προηγούμενη μέρα το απόγευμα σε στιλ super test, όχι με μεγάλη δυσκολία αλλά με μία πινελιά παγκοσμίου. Όλα αυτά με εύκολη πρόσβαση στις ειδικές και καλή προώθηση από την εκάστοτε διοργανώτρια λέσχη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την φετινή χρονιά και ποιοι οι υποστηρικτές σου στο πρωτάθλημα?

Ο στόχος μου είναι να καταφέρω να κερδίσω το πρωτάθλημα αν και σε κάποιους αγώνες δεν κατάφερα να πάρω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια μου οι χορηγοί μου είναι, Ktm hellas θέλοντας να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Σόλων Κοντό και οι εταιρίες Michelin, motomarket, Xifias, intense elite training, Vitex Πλήκας, κομμωτήριο Αμβράζης, ΛΑΜΣ.

zwras13

zwras12

zwras11

zwras10

zwras9

zwras7

zwras6

zwras5

zwras4

zwras3

zwras2

zwras1

zwras

zwras15

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.