Μετά τον αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος ENDURO στο Λαγκαδά είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τον Μιχάλη Ντουζένη και να μας αφηγηθεί πως έζησε το πρώτο International Six Days Enduro της καριέρας του, και το πώς βλέπει τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

mixalhs ntoyzenhs

Enduro-fighter: Σίγουρα η εμπειρία ενός International Six Days Enduro είναι κάτι μοναδικό για κάθε αναβάτη ποιες είναι οι εντυπώσεις σου έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες του αγώνα;

Μιχάλης Ντουζένης: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τον αγώνα, κάτι πραγματικά μοναδικό που αξίζει, θα ήθελα να το ξαναζήσω. Έχω συμμετάσχει σε τρεις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δυο στην Ελλάδα και έναν στην Ρουμανία αλλά αυτός ο αγώνας ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ένας αγώνας τακτικής και εμπειρίας που δοκιμάζεις τα όρια σου συνέχεια. Γενικά ένας πολύ δύσκολος αγώνας ιδιαίτερα σκληρός, ένα πραγματικό ENDURO. Η ενενηκοστή έκδοση του isde ήταν ένας αγώνας ιδιαίτερα μαζεμένος με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κοινά χιλιόμετρα με δύσκολα σημεία που κάθε φορά γινόταν και δυσκολότερα με μεγάλες τρύπες, βαθιά λούκια αλλά και πολλές ρίζες. Έπρεπε να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος καθώς η εγκατάλειψη παραμόνευε πίσω από τα δεντρά.

Enduro-fighter:Εκτός από τα συνεχόμενα περάσματα, υπήρχε κάτι άλλο που δεν σου άρεσε στο ISDE;

Μιχάλης Ντουζένης:Υπήρχαν κορμoί και τεχνικά εμπόδια για να δίνουν θέαμα στους θεατές πριν μπούμε στον χώρο των service, και αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να το περνάμε κάθε φόρα που έπρεπε να μπούμε μέσα στο service. Κουρασμένος μετά από την διαδρομή με το μυαλό σου στο πως θα οργανώσεις τις κινήσεις μέσα στο service, μπορούσε να σε θέσει φτηνά εκτός αγώνα ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες που έβρεχε συνεχώς.

11952987_772876452835895_3981557868267171088_n

Enduro-fighter:Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα στον αγώνα;

Μιχάλης Ντουζένης:Σε έναν τόσο μακρύ αγώνα όλοι οι αναβάτες είχαν κάποιες άτυχες στιγμές με μικροπτώσεις όπως και εγώ είχα τις στιγμές μου, αλλά γενικά όλα πήγαν καλά και η μοτοσυκλέτα μου για άλλη μια φορά ήταν πολύ αξιόπιστη.

Enduro-fighter:Ένα γεγονός που σου συνέβη και ήταν χαρακτηριστικό ενός αγώνα ISDE;

Μιχάλης Ντουζένης:Στα μέσα του αγώνα μπαίνω στο service και χρειάζεται να αλλάξω λάστιχα αλλά και με πρόβλημα στον συμπλέκτη με τον χρόνο να είναι πολύ περιορισμένος ξέροντας ότι ακολουθεί μια πολύ απαιτητική ειδική. Άλλαξα λάστιχα και προτίμησα να φύγω στον χρόνο μου θέλοντας να επιδιορθώσω το πρόβλημα στην απλή ειδική πριν την χρονομετρημένη. Τελικά τα κατάφερα και όλα πήγαν καλά, συνεχίζοντας χωρίς ποινή αλλά και με επιδιορθωμένο τον συμπλέκτη μου.

Enduro-fighter:Ποιοι ήταν οι υποστηρικτές της ελληνικής προσπάθειας στο ISDE της Σλοβακίας;

Μιχάλης Ντουζένης:Χορηγοί και υποστηρικτές μας ήταν οι RED RIDERS, το MOTOMARKET, η ACERBIS και το ZOOM SERRIES. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αθλητική μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία Ελλάδος που μου εμπιστεύτηκε μια θέση στην ελληνική αποστολή. Όπως και το INA TV του Γιάννη Κολιγλιάτη που μας παραχώρησε το φορτηγό του με όλο τον εξοπλισμό για τον αγώνα, τον Θωμά Τουμπίδη για το βάψιμο με τα Ελληνικά χρώματα στα κράνη και το Elpida Resort που μας φιλοξένησε το βράδυ πριν την αναχώρηση μας για την Σλοβακία.

Enduro-fighter:Πως νιώθεις που μετά από ένα σκληρό και επίπονο αγώνα επιστρέφεις στην ελληνική πραγματικότητα;

Μιχάλης Ντουζένης:Σίγουρα οι διαφορές είναι μεγάλες για δυο αγώνες που δεν μπορούν να συγκριθούν άλλα πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκετε σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι.

 

Enduro-fighter:Τι θα ήθελες να αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Μιχάλης Ντουζένης:Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο για όλους, όλοι οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος να ήταν διήμεροι μειώνοντας αρκετά το κόστος για τους αγωνιζόμενους. Αυτή την στιγμή ταξιδεύουμε πολύ για μόνο μια μέρα αγώνα. Ένα πρωτάθλημα με 4 ή 5 διήμερους αγώνες θα είχε περισσότερους αγώνες αλλά και χαμηλότερο κόστος. Όπως και θα ήθελα οι χρονομετρημένες ειδικές να ήταν περισσότερες ή μεγαλύτερες ώστε ο συνολικός χρόνος να ήταν περίπου στην μια ώρα σύμφωνα με τα πρότυπα του παγκοσμίου.

Enduro-fighter:Η φετινή χρονιά για σένα ήταν πολύ γεμάτη με πολλούς και διαφορετικούς αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου για φέτος;

Μιχάλης Ντουζένης:Στην πέμπτη χρονιά που ασχολούμαι με τους αγώνες ENDURO οδήγησα σε πολλά και διαφορετικά τερέν. Σίγουρα η ανάμνηση του ISDE και η κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ENDURO Ανατολικής Ευρώπης στην κατηγορία Ε1 ήταν οι καλύτερες μου στιγμές όπως και η εμπειρία του extreme ENDURO του Predeal ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Στους επόμενους δυο αγώνες του πανελληνίου θα προσπαθήσω για το καλύτερο θέλοντας να κλείσω καλά την χρονιά. Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος λόγο εργασίας την εποχή του φθινοπώρου για οτιδήποτε άλλο.

ntoyzenhs

Enduro-fighter:Ποιες εταιρίες στηρίζουν την προσπάθεια σου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Μιχάλης Ντουζένης:Το RED RIDERS του Βασίλη Σιαφαρίκα, η HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, το XIFIAS RACING TECHNOLOGY, το MOTONEWS της Μαίρης Τασχουνίδη, το MOTO-ΤΕΡΖΑΚΗΣ, το ΜΟΤΟ-ΣΟΦΙΓΚΙΤΗΣ, το ΣΟΚΑΚΙ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ και το GRC POWER FACTORY.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στηρίζουν και με βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια και τον φίλο μου Βασίλη Σιαφαρίκα για την υποστήριξη σε όλους τους τομείς σε μια πολύ γεμάτη αγωνιστική χρονιά για μένα.

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.