Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2018 μιλήσαμε με τον πρωταθλητής Γιάννη Τουρατζίδη που φέτος κατάφερε και κέρδισε τη θέση της κορυφής στα πρωταθλήματα που συμμετείχε, πρωταθλητής Πανελλήνιου πρωταθλήματος motocross 2018 ΜΧ2, πρωταθλητής πρωταθλήματος motocross Βορείου Ελλάδος 2018 Expert, και πρωταθλητής Motocross ανατολικής Ευρώπης ΜΧ2.

toyratzidis1

Ο Γιάννης ξεκίνησε την ενασχόληση του με αγώνες motocross σε ηλικία 7,5 ετών συμμετέχοντας στις μικρές κατηγορίες ΜΧ65 και στη συνέχεια ΜΧ85 με πολλές διακρίσεις, μέχρι να φτάσει στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της ΜΧ2, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα Ελληνικά πρωταθλήματα αλλά και τις συμμετοχές του σε αγώνες εκτός Ελλάδος. Εμείς μιλήσαμε μαζί του και μας είπε λίγα λόγια για την επιτυχημένη χρονιά που είχε αλλά για τους στόχους του για την νέα.

touratzidis12

Γιάννη, μία ακόμα χρονιά έκλεισε για σένα με τον καλύτερο τρόπο, πρωταθλητής Πανελλήνιου ΜΧ2 για ακόμα μία φορά, πρωταθλητής βορείου expert και πρωταθλητής Ανατολικής Ευρώπης, πως αισθάνεσαι?

Αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια γιατί με πολύ σκληρή δουλειά, κόπο και θυσίες κατάφερα να αναδειχθώ πρωταθλητής, ανταμείφθηκα και εγώ αλλά και όλοι όσοι με στηρίζουν σε αυτή μου την προσπάθεια. Και επίσης γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα μου κατάφερα και κέρδισα το πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης στην κατηγορία ΜΧ2.

Φέτος η σκληρή δουλειά σου φάνηκε στις πίστες, τι θυσίες χρειάζεται να κάνει κάποιος για τον πρωταθλητισμό, με τα Ελληνικά δεδομένα?

Χρειάζεται αρκετή δουλειά και αρκετές ώρες προπόνησης, είτε πάνω στη μοτοσυκλέτα είτε κάνοντας γυμναστική, που την χάνεις από την καθημερινή ζωή σου, απλά κατά την γνώμη μου δεν θα το έλεγα θυσίες γιατί όταν το κάνεις και σου αρέσει δεν σε πειράζουν όλες αυτές οι ώρες που αφιερώνεις κάνοντας το.

Ποια είναι τα συναισθήματα από την συμμετοχή σου στο MXON 2017, που θα περίμενες σίγουρα να είναι το κεντρικό γεγονός της χρονιάς για σένα, αλλά δυστυχώς το όνειρο έγινε εφιάλτης για την Ελληνική αποστολή, που βρίσκονται οι ενέργειες και αν νομίζεις ότι μπορεί να λάβετε κάποια αποζημίωση για τις μοτοσυκλέτες που εκλάπησαν?

Για μένα ήταν η 4η φορά που συμμετείχα σε μια τέτοια διοργάνωση, αλλά όσες φορές και να βρεθείς σε ένα τέτοιο γεγονός τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, άγχος και χαρά που βρίσκεσαι με τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου. Υπήρξε και ένα ατυχές γεγονός με την κλοπή των μοτοσυκλετών μας, σαφώς στεναχωρηθήκαμε αρκετά, περαιτέρω πληροφορίες ακόμα δεν γνωρίζω ή αν υπάρχει κάποια αποζημίωση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεσαι στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, πως πάρθηκε αυτή η απόφαση και ποιοι οι στόχοι σου?

Ακριβώς, θα αγωνιστώ στην ΜΧ1 το 2018, το αποφάσισα διότι είμαι αρκετό καιρό στην ΜΧ2, και επίσης θα ήθελα να δοκιμάσω μια μεγαλύτερη πρόκληση. Ο στόχος μου είναι μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ο δυνατότερος καλύτερος τερματισμός, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό, καθώς και η νέα μου μοτοσυκλέτα YZ450F για την φετινή μου χρονιά είναι πολύ καλή.

Η νέα σου μοτοσυκλέτα YAMAHA YZ450F 2018 έχει ριζικές αλλαγές, σε δυσκόλεψε καθόλου, είναι πιο εύκολη, πως την αισθάνεσαι?

Η νέα ΥΖ450F είναι απίστευτη μοτοσυκλέτα και πολύ φιλική, εμένα μου ήρθε στα μέτρα μου, διότι έχει αίσθηση λες και οδηγάς 250cc με απίστευτη δύναμη και μέχρι στιγμής δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου.

H κατηγορία MX1 μπορεί να μην έχει πάρα πολλές συμμετοχές αλλά έχει κάποιους ιδιαίτερα δυνατούς συνδυασμούς με τον πολυπρωταθλητή να είναι κυρίαρχος τα προηγούμενα χρόνια. Η δική σου προσθήκη αλλά και του σκοπιανού θα αλλάξει τα δεδομένα, πόσο υψηλοί είναι οι στόχοι σου?

Ο στόχος μου για την φετινή χρονιά είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το δυνατότερο καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό θα ωφελήσει όλους τους αναβάτες της κατηγορίας μας. Πιστεύω θα είναι μια πολύ καλή και δυνατή χρονιά.

Έχεις πάρει μέρος και σε αγώνες εκτός Ελληνικών συνόρων, ποιες οι διαφορές με τα ελληνικά πρωταθλήματα που όπως όλοι γνωρίζουμε νοσούν, και ποιες οι προτάσεις σου σαν έμπειρος αναβάτης?

Φέτος αγωνίστηκα σε όλο το πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης και είδα αρκετά πράγματα. Σαν οδηγική κλάση είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τα Βαλκάνια και προσπαθούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Στους αγώνες Ανατολικής Ευρώπης ήταν όλα πολύ τυπικά και στην ώρα τους, ακολουθούσαν τα πάντα κατά γραμμα, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο πολύ αυστηρότητα σε ότι κάνουμε στο στήσιμο των αγώνων και στους κανονισμούς, σε πίστες δεν θα έλεγα ότι έχουμε να ζηλέψουμε κάτι.

Το να αγωνίζεσαι σε γεμάτες πίστες σίγουρα είναι μια δικαίωση για τον κόπο σου, πιστεύεις ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τους αγώνες και να φέρουμε ξανά τους θεατές πίσω στους Ελληνικούς αγώνες?

Σαφώς είναι το καλύτερο για όλους, εγώ πιστεύω με διαφήμιση και καινούργιο φυτώριο με νέους αναβάτες και λίγο πιο καλές πίστες οργανωτικά, πιστεύω ότι μπορούμε να μαζέψουμε ξανά κόσμο στο άθλημα.

Αν και νέος σε ηλικία, τι έχεις να πεις στους ”νέους” εμπειρικά και ηλικιακά που θέλουν να ασχοληθούν με το δίτροχο χωμάτινο αθλητισμό?

Το σημαντικότερο είναι να διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις και να βάζεις στόχους. Με σκληρή δουλειά, ταπεινότητα, και διασκέδαση θα βγει αυτό που έβαλες στόχο να καταφέρεις.

Σαν μάνατζερ και προπονητή έχεις τον Πατέρα σου ”Τάκη Τουρατζίδη” όπως όλοι τον αποκαλούν, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνεργάζεσαι με άτομο της οικογένεια σου?

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να συνεργάζεσαι με άτομο οικογενείας σε αυτό το χώρο. Δουλεύοντας με τον πατέρα μου είχαμε αρκετές καλές και κακές στιγμές, τσακωμούς και μαλώματα, παρόλα αυτά συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί γιατί τόσα χρόνια έχουμε μάθει να το κάνουμε καλά και να τα βρίσκουμε. Έχουμε φάει ατελείωτες ώρες μαζί αλλά καταφέραμε το στόχο μας, να φτάσω εδώ που είμαι τώρα, και αυτό είναι η απολαβές μας από το τόσο τρέξιμο, και τον ευχαριστώ πολύ.

Σε όλο αυτό το δύσκολο αγώνα-ταξίδι που κάνεις, έχεις κάποιους ανθρώπους που σε βοηθάνε? Και ποιοι είναι αυτοί?

Σαφώς, είναι πολλοί άνθρωποι που με βοηθάνε, είτε οικογένεια, είτε φίλοι, είτε χορηγοί που χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα εδώ που βρίσκομαι και τους ευχαριστώ πολύ όλους. Οι χορηγοί μου είναι: Μοτοδυναμική, Ιntramoto, ΙnatechMX, Μotomarket, Iwant a peri body, FMB, Τatoo, CrossX, SixDays, 3Pracing SuperMotoShop, ΜοtοΤουρατζίδης, HPrint.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη για τον χρόνο του και να του ευχηθούμε, όπως και σε όλους τους αναβάτες, μία καλή αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς και πάντα επιτυχίες.

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.