coma rally dakarΟ εργοστασιακός αναβάτης της Read Bull KTM Marc Coma, στη Χιλή, το απόγευμα του Σαββάτου πήρε τον 4ο ατομικό τίτλο του Dakar και εξασφάλισε το δέκατο τρίτο τίτλο της ΚΤΜ σε αυτή την πιο σκληρή διοργάνωση. Ο Εργοστασιακός συνάδελφος Jordi Viladoms έκανε μια αξέχαστη ημέρα για την αυστριακή μάρκα τερματίζοντας δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Η νίκη του Coma ήταν ίσως η καλύτερη της καριέρας του στο Dakar όπως ο ίδιος οδήγησε την γενική κατάταξη από την Πέμπτη μέρα. Ολοκλήρωσε την 13η μέρα, κοντά 9.000 χιλιόμετρα πορεία σε 54 ώρες 50.53, σχεδόν δύο ώρες μπροστά από τον δεύτερο Viladoms.

Οδηγώντας την κούρσα για περισσότερο από το μισό του αγώνα ήταν επίσης ένας φόρος τιμής στην ικανότητα του Coma ως αναβάτη και η απόδειξη για την καλή σωματική και ψυχική του δύναμη.

Ο Coma περιέγραψε την εμπειρία του Dakar ως « ένα ακραίο και εξαντλητικό αγώνα »και αφιέρωσε τη νίκη στο« φίλο του Kurt Caselli «.  μέλος της ομάδας Red Bull KTM Factory που σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα σε αγώνα τον Νοέμβριο.» Χωρίς τους σωστούς ανθρώπους πίσω μου θα ήταν αδύνατο να κερδίσω » , δήλωσε ο Coma. « Έχουμε δουλέψει πολύ καλά σε όλο τον αγώνα, αλλά και πριν. Πέρυσι πέρασα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ λόγω τραυματισμού και επέστρεψα για να κερδίσω τον αγώνα. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη νίκη. Ποιο ήταν το κλειδί για τη νίκη του Dakar ?  ήταν να μην κάνω λάθη «.

Ο Coma, ο οποίος υπήρξε εργοστασιακός αναβάτης της KTM από το 2003, κέρδισε το πρώτο στην Αφρική το 2006. Στη συνέχεια επανέλαβε την επιτυχία του το 2009 και το 2011, μετά το Dakar μεταφέρθηκε στη Νότια Αμερική. Δεν αγωνίστηκε το 2013 λόγω τραυματισμού.

Δικαιολογημένα, πηγαίνοντας προς το τελικό στάδιο με ένα τεράστιο προβάδισμα, ο Coma πήγε εύκολα στο τελικό στάδιο, τερματίζοντας στην δέκατη όγδοη θέση. Ωστόσο, το κύριο βάρος για την εργοστασιακή ομάδα ήταν αν Viladoms επρόκειτο να είναι σε θέση να τερματίσει δεύτερος.

Πηγαίνοντας στο Stage 13 είχε αμφισβητηθεί για την θέση στο βάθρο από τον Olivier Pain και Cyril Despres, αλλά η έκτη θέση του αποδείχθηκε περισσότερο από αρκετό για να του δώσει τη δεύτερη θέση στο βάθρο.

Ο Viladoms, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα ότι ήταν « συγκλονισμένος και πάνω από το φεγγάρι »με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στην ομάδα μετά από αρκετά χρόνια μακριά, και με δεύτερη θέση ήταν ότι καλύτερο για τον παλαίμαχο οδηγό Dakar.

Η νίκη στο Dakar 2014 και ο δέκατος τρίτος τίτλο της KTM εξηγεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της ομάδας. » Ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός και αυτό είναι μια νίκη για το άθλημα, αλλά βασικά κάναμε ό, τι κάνουμε πάντα. Δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε προετοιμάσει τις μηχανές μας με τον καλύτερο τρόπο. Το νέο μας KTM 450 RALLY μοτοσυκλέτα είναι φανταστικό, και είναι εκπληκτικό το ότι ετοιμάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τελικά συνολικά αποτελέσματα
(13 μέρα, συνολικά 8.734 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των 5.228 χιλιομέτρων από χρονομετρημένη ειδική)
1, Marc Coma, ESP, KTM σε 54 ώρες 50.53
2, Jordi Viladoms, ESP, KTM στη 1 ώρα 52.27

3, Olivier Pain, FRA , Yamaha σε 2:00.03
4, Cyril Despres, FRA, Yamaha, σε 2:00.38
5, Paolo Rodrigues, PRT, η Honda, σε 2:11.09 Άλλα KTM
6, Kuba Przygonski, POL, KTM σε 2:31.46

Tagged with →  
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.