Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross 2019 έκανε την πρεμιέρα του στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 23-24 Φεβρουαρίου, με τους αναβάτες και τις ομάδες τους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου ήταν και ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με τον αριθμό #21 που αγωνίζεται στην πολυπληθή και ανταγωνιστική κατηγορία ΜΧ2, ανεβαίνοντας στο βάθρο όπως έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε.

Εμείς μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο και μας παραχώρησε μια συνέντευξη για να γνωρίσουμε τον νεαρό αναβάτη που είναι βρίσκετε πίσω απο τον αριθμό #21.

Αλέξανδρος Γεωργαντάς… οι του χώρου γνωρίζουν τον Αλέξανδρο, την πορεία του, και ότι αγωνίζεται με την ομάδα της Husqvarna στην κατηγορία ΜΧ2 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Για όσους δεν σε γνωρίζουν πες μας λίγα λόγια για σένα.

Γεωργαντάς: Είμαι ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς και έχω την τιμή να αγωνίζομαι για την ομάδα της husqvarna και ποιο συγκεκριμένα για την ομάδα husqvarna motul michelin acerbis mx team. Είμαι 24 χρόνων και έχω ξεκινήσει την ενασχόληση μου με το motocross σε ηλικία 11 χρόνων. Κατάγομαι και μένω στην πόλη της Κατερίνης όπου εργάζομαι τα πρωινά σε ζαχαροπλαστείο το οποίο είναι οικογενειακή επιχείριση. Σαν παιδί μου άρεσαν πάντα τα αθλήματα και έχω ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορα πχ. ποδόσφαιρο, πυγμαχία κ.α  αλλά πάντα το motocross ήταν αυτό που μου άρεσε και με γέμιζε περισσότερο.

Φέτος ξεκίνησε το πρωτάθλημα στις Σέρρες και πρωταγωνίστησες στην κατηγορία ΜΧ2 για ακόμη μία φορά. Ποια είναι τα συναισθήματα σου?

Γεωργαντάς: Στον πρώτο αγώνα κατάφερα να φέρω πολύ καλά αποτελέσματα με την ομάδα μου, και να είμαι άλλη μια φορά στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενο διότι βλέπω τις προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια να ανταμείβετε και να καταφέρνω να πρωταγωνιστώ σε μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή τηs ΜΧ2.

Είσαι από τους κυριότερους διεκδικητές του φετινού τίτλου στην πολυπληθή κατηγορία ΜΧ2. Εσύ πώς νιώθεις και ποίοι νομίζεις είναι οι κύριοι (αντίπαλοί) σου φέτος?

Γεωργαντάς: Πράγματι στον πρώτο αγώνα φάνηκε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο της κατηγορίας ΜΧ2 και για αυτό ευθύνεται η σκληρή δουλειά που κάνουμε με την ομάδα μου. Νιώθω πολύ καλά σωματικά και ψυχικά. Έχω δουλέψει πολύ φέτος και νιώθω πολύ έτοιμος για το φετινό πρωτάθλημα. Κύριοι αντίπαλοι για φέτος όπως φάνηκε στις Σέρρες, σίγουρα είναι ο Φραγκίσκος Ζούνης και ευελπιστώ να δώσουμε πολύ όμορφες μάχες φέτος. Επίσης πάντα υπολογίσιμος ο Παναγιώτης Παπίλας που είναι απο τους εμπειρότερους στην κατηγορία, όπως και πολύ ανταγωνίσιμοι είναι οι (μικροί) της κατηγορίας όπως είδαμε στις Σέρρες με τις πολύ καλές επίδοσης του Δημήτρη Τουρατζίδη, Αντώνη Σάγμαλη και Ανδρέα Ανδρέου.

Το επίπεδο στο Ελληνικό Motocross βλέπουμε πώς ανεβαίνει συνεχώς, για να μπορέσεις να είσαι στην (πρώτη γραμμή) τις θυσίες χρειάζεται να κάνεις ως αναβάτης εκτός τις προπονήσεις που βλέπουμε όλοι.

Γεωργαντάς: Για να είσαι στην πρώτη γραμμή σίγουρα θέλει αρκετές θυσίες, άπλα δεν ξέρω αν ταιριάζει η λέξη θυσίες διότι αν κάνεις κάτι για κάτι που σου αρέσει και πραγματικά αγαπάς δεν το βλέπεις σαν θυσία. Τώρα πέρα των προπονήσεων με την μοτοσυκλέτα, βέβαια για ένα καλό επίπεδο χρειάζεται σίγουρα γυμναστήριο, διατροφή και καλή ξεκούραση. Πέραν αυτού όμως, άνθρωποι είμαστε, κάπου πρέπει να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε και μια βόλτα με φίλους που για μένα παίζει μεγάλο ρόλο στο ψυχολογικό κομμάτι.

Υπάρχει κάποιο κίνητρο που σε κάνει να προσπαθείς τόσο πολύ για το καλύτερο αποτέλεσμα?

Γεωργαντάς: Δυστυχώς κάποιο ουσιαστικό κίνητρο για μένα και για το επιπέδου του motocross στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να ζήσεις μέσα από αυτό, που πιστεύω ο καθένας θα ήθελε να ζει απο αυτό που αγαπάει και αφιερώνει τόσο χρόνο για να πετύχει τους στόχους του, ωστόσο αρκούμε στο κίνητρο να ανταμείβονται οι κόποι μου με το να βρίσκομαι πάντα κοντά στην διεκδίκηση της νίκης, και να βλέπω την οικογένεια μου και τους φίλους μου να χαίρονται και να αγωνιούν μαζί μου στην προσπάθεια διεκδίκησης της νίκης.

Το επίπεδο των αναβατών βρίσκετε σε ανοδική πορεία ενώ υπάρχουν κάποια πρόβλημα στις διοργανώσεις. Ποια είναι η γνώμη σου, και αν έχεις κάποια πρόταση.

Γεωργαντάς: Πράγματι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανοδική πορεία και αυτό οφείλεται στην αγάπη μας για το άθλημα και την υπερπροσπάθεια που κάνει ο καθένας μας για να το πετύχει και να γίνει ολοένα και καλύτερος. Από μεριά διοργάνωσης υπάρχουν συνήθως προβλήματα τα οποία δεν μπορώ να ξέρω πως μπορούν να λυθούν. Αυτό που βλέπω εγώ σαν οδηγός είναι ότι  ο κόσμος δεν στηρίζει το άθλημα μας και πολύς κόσμος ίσως να μην το γνωρίζει καν σαν άθλημα. Γνώμη μου είναι να βρεθούν τρόποι να φέρουμε ξανά κόσμο στις πίστες, όπως με καλή διαφήμιση και προβολή των αγώνων, με καλές εγκαταστάσεις σε πίστες, με τουαλέτες, με μέρη που να μπορεί να κάτσει ο κόσμος και να απολαύσει τον αγώνα.  Φέρνοντας θεατές στους αγώνες θα υπάρξουν και περισσότεροι χορηγοί που ίσως φέρουν και περισσότερους αγωνιζόμενους. Όλα είναι κύκλος πιστεύω.

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο για οποιονδήποτε να κάνει αυτό που κάνεις εσύ και οι συναθλητές σου?

Γεωργαντάς: Πιστεύω όλα είναι σχετικά, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, σημασία έχει εσύ πού βάζεις τον πήχη, και πού θέλεις να φτάσεις σύμφωνα πάντα με τα εφόδια που έχεις. Αν θέλεις να ασχοληθείς απλά σαν χομπίστας επειδή σου αρέσει το motocross τότε με λίγα εφόδια μπορείς να τα καταφέρεις, όσο ψηλότερα θέλεις να φτάσεις τόσο δυσκολότερο και ποιο απαιτητικό γίνετε.

Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, τι συμβουλή θα του έδινες?

Γεωργαντάς: Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβουλή θα μπορούσα να του δώσω εκτός του ότι για να ασχοληθείς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα με το motocross, θέλει αρκετή προπόνηση και να μην το βάζεις κάτω, να είσαι πάντα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις και πάντα εννοείται με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα τον εξοπλισμό. Απο εκεί και πέρα πιστεύω κάποιος εύκολα εντάσσεται στην οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού γιατί κατά την γνώμη μου απαρτίζετε από πολύ καλούς ανθρώπους. Δεν ξέρω αν αυτά είναι συμβουλές, πάντως αν μπορούσα να του μεταφέρω τα συναίσθημα πριν το πέσιμο της μπάρας εκκίνησης και κατά την διάρκεια του αγώνα, σίγουρα θα του έδινα πολλούς λόγους να θέλει να ασχοληθεί με το motocross.

Αν και μικρός σε ηλικία, σε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεσαι, τι θυμάσαι ως καλύτερη στιγμή και τι ήταν αυτό που σε έκανε να φοβηθείς?

Γεωργαντάς: Είναι τόσες πολλές οι καλές στιγμές που πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, πολλά και διάφορα συναισθήματα από νίκες αγώνων μέχρι στιγμές εκτός πίστας, όπως ομαδικά ταξίδια που όλα μένουν χαραγμένα στο μυαλό, η κάθε στιγμή είναι μοναδική. Αυτό που με έκανε και που με κάνει ακόμα να φοβάμαι και πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού είναι σίγουρα οι τραυματισμοί, και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αρκετούς.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον?

Γεωργαντάς: Στόχοι μου για το μέλλον αρχικά είναι η διεκδίκηση του φετινού τίτλου στην ΜΧ2, από εκεί και πέρα θα ήθελα πολύ να καταφέρω να τρέξω με τα χρώματα της χώρας μου σε κάποιο mx των εθνών, που πιστεύω είναι μια τεράστια εμπειρία, όπως επίσης  να καταφέρω να πάρω μέρος σε κάποιο αγώνα παγκοσμίου.

Έχεις σκεφτεί να αγωνιστείς στην μεγάλη κατηγορία?

Γεωργαντάς: Σίγουρα η μεγάλη κατηγορία  είναι μια πρόκληση για όλους, να ανταγωνίζεσαι δλδ τους εμπειρότερος αναβάτες. Είναι κάτι που θέλω και περνάει από το μυαλό μου και κάποια στιγμή σίγουρα θα γίνει, μετά απο συζήτηση και με την ομάδα μου φυσικά, αν και δεν το κρύβω πως νομίζω μου αρέσει η κατηγορία 250 κυβικών λίγο παραπάνω, χωρίς βέβαια να έχω ιδιαίτερη εμπειρία απο την μεγάλη κατηγορία.

Τέλος θέλω να μας πεις ποιοι είναι κοντά σου, σε βοηθάνε και σε υποστηρίζουν σε αυτό που κάνεις.

Γεωργαντάς: Aυτοί που είναι κοντά μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου, και θέλω να τους ευχαριστήσω, είναι οι εταιρίες Ηusqvarna Μotul Μichelin Αcerbis, Μotomarket, Sixdays Service Point, Crossxracing, Bobs Motor Garage, Motoparts Glykogiannis Service.

Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει με ότι έχει και δεν έχει σχέση με το motocross, και ιδιαίτερα στον πατέρα μου που είναι και ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα φυσικά. Όπως επίσης και σε όλους τους φίλους μου που είναι εκεί για εμένα και με στηρίζουν, επίσης ευχαριστώ το enduro-fighte.gr για την συνέντευξη και για όλα τα άρθρα και φωτογραφίες που δημοσιεύει. 

Εμείς Αλέξανδρε να σου ευχηθούμε καλή αγωνιστική χρονιά, να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι σου, με τα καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς τραυματισμούς.

 

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.