Στο San Diego και συγκεκριμένα στο Petco Park για δεύτερη φόρα την φετινή σεζόν έκανε στάση το πρωτάθλημα AMA Monster Energy Supercross. Μια ξεχωριστή ήμερα για τους Αμερικάνους καθώς είναι η ήμερα αφιερωμένη στις στρατιωτικές δυνάμεις. Όπως κάθε χρόνια έτσι και φέτος πολλές ομάδες ντύνουν τις μοτοσυκλέτες τους στα στρατιωτικά χρώματα δείχνοντας έτσι σεβασμό.

2016-San-Diego-Two-SX-Race-Report

Σε μια πιστά με αρκετή ροή και γυρολόγιο περίπου στα 58 δευτερόλεπτα, νικητές βρήκε στην μεγάλη κατηγορία (sx450) τον πρωταθλητή Ryan Dungey και στην μικρή κατηγορία (sx250) τον Joey Savatgy, υστέρα από ακόμη έναν επεισοδιακό τελικό με πτώσεις και ατυχίες για πολλούς αναβάτες. Στους προκριματικούς αγώνες στην κατηγορία των 250cc ο Christian Craig και ο Cooper Webb κέρδισαν τα δυο Heats αποφεύγοντας τους ημιτελικούς. Στην κατηγοριών των 450cc μια ήσυχη πορεία προς την απευθείας πρόκριση στον τελικό για τον Ryan Dungey στον πρώτο προκριματικό. Σε αντίθεση με τον δεύτερο προκριματικό οπού κινήθηκε σε ρυθμούς τελικού με πρώτο προκριθέντα τον Davi Millsaps υστέρα από πολύ ένταση.

Dungey

Κατηγορία sx450:
Νικητής οδηγώντας έναν μοναχικό αγώνα ήταν ο Ryan Dungey. Πρώτος στην εκκίνηση ο Marvin Musquin και ο συναθλητής του στην ιδία ομάδα Ryan Dungey με τον πρώτο να έχει μια παραλίγο πτώση στην πρώτη στροφή που του στέρησε αρκετές θέσεις. Ο Dungey ένας από τους πιο σταθερούς αναβάτες της ιστορίας έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, ξεκίνησε από την θέση του πρωτοπόρου τον αγώνα του και από εκεί και πέρα άνοιξε μια διάφορα ασφαλείας, όπου οδήγησε μόνος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Το ίδιο συνέβη και για τον Cole Seely για την δεύτερη θέση. Η μάχη ήταν από την αρχή για την τρίτη θέση ανάμεσα στους Trey Canard, Ken Roczen και Eli Tomac. Ο Trey Canard έχασε τον προηγούμενο αγώνα λόγο τραυματισμού. Η μάχη αυτή κράτησε μέχρι και το τέλος του τελικού με τον Roczen να καταφέρνει να περάσει κάνοντας και μια μικρή διάφορα, μην μπορώντας να κάνει όμως κάτι καλύτερο. Από το πουθενά εμφανίστηκε ο Jason Anderson, ο τρίτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μετά από μια κακή εκκίνηση κατάφερε στους τελευταίους γύρους να κάνει την έκπληξη και να περάσει τον Eli Tomac σε μια προσπέραση φάντασμα, καθώς ο Tomac βραδυπορούσε στην προσπάθεια του να περάσει πιο αργούς αναβάτες, ο Anderson πέρασε αλώβητος από αυτή την μάχη. Στην πορεία του βρέθηκε και ο Trey Canard έχοντας δώσει ότι δυνάμεις είχε, δεν κατάφερε να κρατήσει την 4η θέση. Νικητής της κατηγορίας αθόρυβα χωρίς ρίσκα και υπερβολές ήταν ο Ryan Dungey, δείχνοντας για άλλη μια φόρα γιατί είναι ο πρωταθλητής. Δεύτερος τερμάτισε ο Cole Seely κάνοντας και αυτός μια μοναχική πορεία για το δεύτερο σκαλί του βάθρου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ken Roczen νικώντας την μάχη με τον Canard και τον Tomac. Τέταρτος στην κατάταξη ήταν ο Jason Anderson κάνοντας μεγάλη προσπάθεια υστέρα από την κακή εκκίνηση που έκανε, αφήνοντας στο τέλος πίσω του τον Trey Canard για την 5η και τον Eli Tomac για την 6η θέση.

Αποτελέσματα κατηγορίας sx450:mx1

Βαθμολογία πρωταθλήματος sx450:mx1 ba

Joey Savatgy

Κατηγορία sx250:
Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Joey Savatgy αποφεύγοντας τις περιπέτειες. Την εκκίνηση πήρε ο αναβάτης της Geico Honda ο Jordon Smith μη μπορώντας να κρατήσει την πρωτιά καθώς οι αναβάτες της Pro Circuit Kawasaki, Chris Alldredge και Joey Savatgy ήταν ακριβώς πίσω του και τον πέρασαν γρήγορα. Εκκίνηση κοντά στους πρώτους έκανε και ο Cooper Webb διαχειρίζονταν σωστά τις καταστάσεις κατάφερε να φτάσει στην μάχη για την πρώτη θέση σχετικά νωρίς. Ο Christian Craig ο οποίος έκανε μια άσχημη εκκίνηση από την 7 θέση αλλά με αρκετή διάφορα από τις πρώτες θέσεις μπόρεσε να κλείσει την διάφορα και να φτάσει στην μάχη για το βάθρο. Η ατυχία του Cooper Webb συνεχίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα καθώς πάλι είχε μια μικρή, αλλά σημαντική πτώση περιορίζοντας τον στην δεύτερη θέση αφού όμως κατάφερε να κερδίσει τον Craig στην δική τους μάχη για το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Νικητής του τελικού ήταν ο Joey Savatgy ο οποίος στην αρχή της σεζόν ήταν ένας κάλος και γρήγορος αναβάτης χωρίς όμως να είναι το φαβορί για τον τίτλο. Τώρα πλέον είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Cooper Webb κάνοντας ότι καλύτερο μπορούσε υστέρα από την πτώση, που του στοίχισε πολύτιμο χρόνο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Christian Craig ο οποίος δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Webb. Τέταρτος κατετάγη ο Colt Nichols αποφεύγοντας τις υπερβολές και οδηγώντας έξυπνα. Την πεντάδα έκλεισε ο Zach Osborne, παρά τον τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα έκανε μεγάλη προσπάθεια και πήρε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ο Chris Alldredge και ο Jordon Smith παρότι είχαν πολύ καλή πορεία στον αγώνα δεν κατάφεραν κάτι καλό λόγο ενός μηχανικού προβλήματος για τον αναβάτη της Kawasaki και μια πτώση στέρησε τον Smith από ένα καλό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα κατηγορίας sx250:250

Βαθμολογία πρωταθλήματος sx250:250ba

 

 

 

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.