Ο Αυστριακός Lars Enöckl πήρε μια εκπληκτική νίκη στο Red Bull Sea to Sky 2016. Ο αναβάτης της ΚΤΜ ήταν ο πρώτος που ανέβηκε το βουνό του Ολύμπου στην Τουρκία με τους Andreas Lettenbichler και Scott Bouverie να τον ακολουθούν στο βάθρο, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

red-bull-sea-to-sky-2016-podium_1200

Υπήρχε τεράστια ένταση στην εκκίνηση του Mountain Race και ο Andreas Lettenbichler πετάχτηκε μπροστά όταν ξεκίνησε ο αγώνας στις 9 το πρωί, στις ακτές του Κεμέρ. Ο Wade Young που ήταν και το φαβορί του αγώνα τον ακολούθησε από πίσω καθώς ο Enöckl προσπαθούσε να αναδιοργανωθεί μετά από μια κακή εκκίνηση. Μετά όμως ήρθε η καταστροφή για τον Young. Είχε ένα μεγάλο ατύχημα στα πρώτα δύο χιλιόμετρα του αγώνα και έπρεπε να εγκαταλείψει. Ο Billy Bolt ήταν άλλος ένας άτυχος της ημέρας καθώς μια σπασμένη αλυσίδα στο πασίγνωστο φαράγγι του ποταμού τον έβγαλε εκτός μάχης.

Με τα πράγματα να έρχονται πάνω κάτω στον αγώνα, οι Enöckl, Lettenbichler, Bouverie και Manuel Lettenbichler πάλεψαν για την πρώτη θέση. Κανένας δεν μπορούσε όμως να ξεφύγει μπροστά και η πρώτη θέση άλλαζε συνέχεια χέρια μέχρι την τελευταία επίθεση του Enöckl. Ο Αυστριακός κατάφερε να ξεφύγει από τους άλλους οδηγούς πριν το τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών από τον δεύτερο, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο Red Bull Hard Enduro.

Lars Enöckl: “Νιώθω απίστευτα που πήρα την πρώτη μου νίκη στο Hard Enduro. Είχα μια πάρα πολύ καλή μέρα και έναν τέλειο αγώνα. Ένιωθα πολύ γρήγορος στους περισσότερους αγώνες φέτος αλλά δεν είχα καταφέρει να πάρω τη νίκη μέχρι στιγμής. Σήμερα όμως ήταν η μέρα μου. Προς το τέλος υπήρχε μια φοβερή ανάβαση. Ήταν πολύ δύσκολη. Νόμιζα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Ευτυχώς είχα μερικά λεπτά στη διάθεσή μου πριν με φτάσει ο Lettenbichler για να μπορέσω να διασχίσω πρώτος το τελευταίο χιλιόμετρο στο βουνό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Αυτή η νίκη είναι και δικιά τους.»

Παίρνοντας την απόφαση στο τελευταίο λεπτό να επιστρέψει στους αγώνες και να τρέξει στο Red Bull Sea to Sky, ο Andreas Lettenbichler απέδειξε ότι είναι ακόμα πάρα πολύ ανταγωνιστικός. Πήρε τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 14 δευτερολέπτων από τον Bouverie.

Andreas Lettenbichler: Ήταν ένας απίστευτο αγώνας. Στη μέση του αγώνα, είχα κουραστεί πάρα πολύ και έπρεπε να επιβραδύνω για να ανακτήσω την ενέργειά μου. Μετά από λίγο είδα τους άλλους οδηγούς να με φτάνουν και έδωσα τα πάντα για να κρατήσω τη δεύτερη θέση πίσω από τον Lars. Ήταν ο μοναδικός αγώνας που έτρεξα όλη τη χρονιά και το έκανα επειδή λατρεύω να αγωνίζομαι εδώ. Έτσι το ότι βρίσκομαι στο βάθρο είναι εκπληκτικό για μένα.”

Ο Νοτιοαφρικανός Bouverie ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση. Ήταν η έκπληξη του Mountain Race.

Bouverie: “Όλοι μπορούσαν να κερδίσουν σε αυτόν τον αγώνα. Προς το τέλος, ο Lars ξέφυγε μπροστά και εγώ είχα μια πολύ δυνατή μάχη με τον Andreas. Με πέρασε στο τέλος αλλά ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα. Είναι το πρώτο μου βάθρο στο Red Bull Hard Enduro, είμαι πολύ ευτυχισμένος!

Υποφέροντας από πόνους στο στομάχι, ο νικητής του Beach Race, Manuel Lettenbichler δεν ήταν σίγουρος αν θα μπορέσει να εκκινήσει στο Mountain Race. Σφίγγοντας τα δόντια του όμως, με σωστό χαρακτήρα του Hard Enduro, πάλεψε για την πρώτη θέση στην αρχή του αγώνα και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Ο Dwayne Kleyhans ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Τελικά αποτελέσματα

1. Lars Enöckl (KTM) 3h 48m 22
2. Andreas Lettenbichler (KTM) 3h 51m 00s
3. Scott Bouverie (KTM) 3h 51m 14s
4. Manuel Lettenbichler 4h 00m 53s
5. Dwayne Kleynhans (KTM) 4h 16m 55s
6. Kyle Redmond (Beta) 4h 23m 26s
7. Kyle Flanagan (Yamaha) 4h 27m 08s
8. Pol Tarres Roca (Beta) 4h 35m 30s
9. Mitch Carvolth 4h 36m 16s
10. Philipp Schneider 4h 38m 20s

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.