Μετά από μια ημέρα ξεκούρασης οι αναβάτες ρίχτηκαν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς έχοντας να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση της μαραθώνιας διαδρομής των 425 χιλιομέτρων από το La Paz στην Uyuni, αντιμετώπισαν την επίμονη βροχή που καθιστούσε τις συνθήκες οδήγησης πιο δύσκολες δοκιμάζοντας την ικανότητα των αναβατών.

Joan Barreda

Η έβδομη ημέρα του αγώνα για τις μοτοσυκλέτες ήταν μια πολύ περίεργη για τον Joan Barreda. Ξεκίνησε δυνατά έχοντας ένα εκπληκτικό ρυθμό μέχρι τα μέσα της ημέρας που αν δεν ήταν άτυχος, ήταν ικανός να τον ανεβάσει μέχρι την πρώτη θέση της γενικής φτάνοντας να βρίσκεται πάνω από πέντε λεπτά μπροστά από τον Adrien Van Beveren και περισσότερα από δέκα από όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς όμως για αυτόν κατά την διάρκεια της καταιγίδας βγήκε εκτός πορείας και είχε μια πτώση σε ένα σημείο που είχε πάρα πολύ νερό με την μηχανή να χτυπάει στο αριστερό του πόδι. Ο Barreda συνέχισε τον αγώνα κερδίζοντας την ημέρα αλλά έχοντας τραυματιστεί στο αριστερό γόνατο. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι για τον Barreda που στον τερματισμό ζήτησε την άμεση βοήθεια του γιατρού. Το μέλλον του είναι αβέβαιο καθώς ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο κάταγμα αλλά μόνο υγρό στο γόνατο και ίσως πιθανή βλάβη στους συνδέσμους. Ο Joan Barreda παραπονιέται ότι έχει έντονες ενοχλήσεις και μεγάλη αστάθεια στο δεξί πόδι, που δεν τον βοηθούν σε κάποιες στροφές.

Στον αγώνα πέρασε μπροστά και πάλι ο Adrien Van Beveren με τον Kevin Benavides να είναι στην δεύτερη θέση και τον τραυματία Joan Barreda στην τρίτη, έχοντας κερδίσει εως τώρα τις τρεις από της εφτά ημέρες.

Barreda: «Είμαι λίγο ενοχλημένος. Έχουμε κάνει καλή δουλειά, αλλά προς το τέλος έφυγα από την διαδρομή, υπήρχαν μερικές μεγάλες τρύπες νερού και έπεσα μέσα. Από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσα να σηκωθώ με το πόδι μου, ένιωθα ζαλάδα. Μου χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να σηκωθώ. Στη συνέχεια συνέχισα με πιο ήρεμο ρυθμό. Δύο φορές δεν μπορούσα να υποστηρίξω τον εαυτό μου με το πόδι και έπρεπε να πέσω στο έδαφος επειδή το γόνατό μου ήταν εντελώς ασταθές. Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο μέρος της ημέρας ήταν αρκετά γρήγορο και δεν φάνηκε το πρόβλημα σε χρόνους, τα τεχνικά κομμάτια που έπρεπε να βάλω το πόδι μου στο έδαφος ήταν λίγα .»

Η συνέχεια για τον Barreda θα είναι δύσκολη έχοντας να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα εξαντλητική δοκιμασία την Κυριακή 498 χλμ. καθώς αποφασίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα.

Γενική κατάταξη μετά την 7η ημέρα: 

1 Adrien Van Beveren (Yam) 21:49:18

2 Kevin Benavides (Hon) +3:14

3 Joan Barreda (Hon) +4:45

4 Matthias Walkner (KTM) +8:18

5 Toby Price (KTM) +13:34

6 Xavier De Soultrait (Yam) +16:39

7 Antoine Meo (KTM) +18:40

8 Pablo Quintanilla (Hus) +20:47

9 Gerard Farres Guell (Yam) +33:27

10 Stefan Svitko (KTM) +33:53

11 Ricky Brabec (Hon) +39:34

18 Laia Sanz (KTM) +1:25:54

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.