Ο αναβάτης της KTM Sam Sunderland κερδίζει το Rally Dakar 2017, και γίνετε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που κερδίζει τον θρυλικό αγώνα Dakar.

sam sunderland

O Sunderland στην τέταρτη συμμετοχή του στο Dakar, οδήγησε τον αγώνα μετά το πέμπτο στάδιο παίρνοντας τη νίκη, με τα δύο φαβορί του αγώνα, τον αναβάτη της Honda Joan Barreda και της KTM Toby Price να χάνουν τις ελπίδες.

Ο υπερασπιστής του τίτλου Price αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο τέταρτο στάδιο μετά το σπάσιμο του μηριαίου οστού του σε μια πτώση που είχε, ενώ η ποινή της μιας ώρας για όλους τους αναβάτες της εργοστασιακής Honda για το παράνομο ανεφοδιασμό έριξε τον πρωτοπόρο εως τότε Barreda στις πίσω θέσεις.

Η νίκη στο πέμπτο στάδιο έδωσε στον Sunderland ένα προβάδισμα 12 λεπτών, και από εκεί και πέρα ήταν απλά μια εύκολη περίπτωση για αυτόν συντηρώντας την διαφορά.

Πλησιέστερος αντίπαλος του Sunderland, ο αναβάτης της Husqvarna Pablo Quintanilla αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά το σταδίου 10. Έτσι ο Sunderland είχε χτίσει ένα προβάδισμα μισής ώρας μπροστά απο τον αναβάτη της KTM Matthias Walkner.

Τέλος ο Sunderland συμπληρώσει τον αγώνα στην τελική ημέρα των 64ων χιλιομέτρων στο Ρίο Κουάρτο το Σάββατο και σφράγισε την νίκη με διαφορά 32 λεπτών απο τον δεύτερο Walkner, δίνοντας στην KTM την 16η διαδοχική νίκη στο Dakar.

Ενώ o Sunderland είναι νικητής, υπάρχει η προσφυγή της Honda για τις ποινές στους αναβάτες της και είναι υπό επεξεργασία, είναι βέβαια μικρές οι πιθανότητες να αλλάξει το αποτέλεσμα αλλά υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

Πίσω από τους δύο πρώτους, η μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου της γενικής κατάταξης δόθηκε μεταξύ των Gerard Farron και Adrian van Beveren, με την ποινή ενός λεπτού για τον van Beveren στην τρίτη και τέταρτη μέρα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μείνει στην τέταρτη θέση με τον Garard Farron να συμπληρώνει το βάθρο για 48 δευτερόλεπτα.

Ο αναβάτης της Barreda ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα 43 λεπτά πίσω από τον πρώτο Sunderland και εννέα λεπτά μπροστά από τον αναβάτη της Honda Goncalves που συμπλήρωσε την εξάδα.

Οι Pela Renet (Husqvarna), Franco Caimi (Honda), Helder Rodrigues (Yamaha) και Joaquim Rodrigues (Hero), ήταν οι πρώτοι δέκα.

Αποτελέσματα τελικής κατάταξης Εδώ.

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.