Δεκατέσσερις ημέρες που καλύπτουν πάνω από 8000 χιλιόμετρα σε όλη τη Νότια Αμερική – η έκδοση 2014 του Rally Dakar, είναι πολύ σκληρή. Ξεκινώντας ο αγώνας από το Ροζάριο  Αργεντινής την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, θα δούμε τους αναβάτες να αγωνίζονται για το πρώτο σκαλί του βάθρου μέχρι τον τερματισμό στην Χιλή, στις 18 Ιανουαρίου. Ας δούμε από πια μέρη θα περάσουν.

Αργεντινή.

Σημεία 1-6

Ημερομηνίες 05-01  εώς  10-01

Η Αργεντινή παίρνει την πρώτη εβδομάδα του ανταγωνισμού στον φετινό αγώνα και καλύπτει τα πάντα, από βραχώδεις διαδρομές μέχρι βουνά με αμμόλοφους. Μετά από 800 χιλιόμετρα διαδρομής οι αναβάτες ξεκουράζονται στο σημείο ένα. 180 χιλιόμετρα είναι η χρονομετρημένη ειδική διαδρομή στο σημείο δύο, που δίνει την πρώτη γεύση της άμμου.
Τα σημεία τρία και τέσσερα είναι αυτά που αναμένεται να διαχωρίσουν τους άντρες από τα αγόρια. Θα διασχίσουν το Pre-Άndes, σε ύψος κοντά στα 4.300 μέτρα. Το ύψος και η κούραση θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα σε αυτά τα σημεία. Στη συνέχεια θα οδηγήσουν 1.300 χιλιόμετρα για τα επόμενα δύο σημεία όπου και θα φτάσουν στο Salta για ξεκούραση το Σάββατο στις 11 Ιανουαρίου.

dakar 2014

Βολιβία.

Σημεία 7 – 8

Ημερομηνίες  12-1 εως 13-1

Η Βολιβία θα είναι το νέο έδαφος για όλους τους εμπλεκόμενους στον αγώνα, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Rally Dakar περνάει από αυτό το μέρος και αναμένεται να είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα για τους αναβάτες που θα οδηγήσουν την μία μέρα σε μεγάλα υψόμετρα άνω των 4000 μέτρων και με λίγο οξυγόνο, και την δεύτερη μέρα στο  Salar de Uyuni, τον μεγαλύτερο στον κόσμο επίπεδο σημείο σε 10.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στη συνέχεια οι αναβάτες θα πάρουν το δρόμο τους προς τη Χιλή.

dakar 2014 2

Χιλή

Σημεία 9 – 13

Ημερομηνίες  14-1  εως  17-01

Με τον αγώνα να εισέρχεται στη Χιλή, οι αναβάτες μπαίνουν στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Τα ακραία υψόμετρα και τα μαραθώνια στάδια είναι  πίσω τους και αν μπορέσουν να επιβιώσουν στους αμμόλοφους, ο τερματισμός θα είναι πολύ κοντά.
Σημείο 9 – Calama to Iquique θα είναι για τους θεατές. Είναι η πρώτη φορά που οι θεατές μπορούν να δούν τους οδηγούς καθώς διασχίζουν την Atacama Dunes, καλύπτοντας 400 χιλιόμετρα.
Τα σημεία 10 και 11 με πολλές εναλλαγές σε συνδυασμό με 1.200 χιλιόμετρα από αμμόλοφους θα είναι και τα τελευταία για τον τερματισμό.

Tagged with →  
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.