Αν και έχουμε φτάσει στα τέλη Φεβρουαρίου, και είδη έχει ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά για τους αναβάτες, δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει πρόγραμμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro.

panellhnio enduro

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκετε η χώρα σίγουρα οι λέσχες φοβούνται να αναλάβουν ένα αγώνα με υψηλές απαιτήσεις, μεγάλο προϋπολογισμό, και η ομοσπονδία δεν μπορεί να αναθέσει και να στηρίξει τους συγκεκριμένους αγώνες.

Το πρόβλημα αυτή την στιγμή εστιάζεται περισσότερο στις λέσχες της Νότιας Ελλάδας καθώς στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν είδη τρεις λέσχες που θα διοργανώσουν τους τρεις αγώνες του πανελλήνιου που θα είναι και στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος. Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, το πρωτάθλημα enduro ξεκινάει σε δέκα μέρες και οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι δεν έχουν καμιά ενημέρωση.

Σε μια κατάσταση πραγματικά πολύ περίεργη, με λέσχες που δεν θέλουν να διοργανώσουν αγώνες αλλά έχουν στις τάξεις τους αθλητές που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, αναβάτες αθλητές που έχουν κάνει προετοιμασία και έχουν βελτιώσει τόσο την φυσική τους κατάσταση όσο και τις μοτοσυκλέτες τους. Ένα πρωτάθλημα με δυο πλευρές, που θα ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς μπορεί να τελειώσει.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης, χωρίς να ευθύνεται μόνο αυτή, έχει η ομοσπονδία γιατί δεν έχει βρει κάποιο μεγάλο χορηγό που θα στηρίξει τα πρωταθλήματα και τα τελευταία χρόνια δεν θέλησε να χαλάσει τις επιθυμίες ή τις αποφάσεις λεσχών. Σίγουρα οι φιλικές συναντήσεις δεν είναι κακές και προσθέτουν οικονομικά οφέλη στις εκάστοτε λέσχες που τα διοργανώνουν, όπως και τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά όλα αυτά έχουν ρίσκο και το επιθυμητό θα ήταν τα λεφτά να επιστρέφουν στους αγωνιζόμενους και να διοργανώνονται αγώνες, στις περιπτώσεις που γίνετε αυτό οι λέσχες είναι άξιες συγχαρητήριων.

Η ομοσπονδία είναι διοργανώτρια αρχή, και όχι η λέσχη που διοργανώνει αγώνες, η ομοσπονδία πρέπει να βρει οικονομικούς πόρους και να μη βασίζετε μόνο στα χρήματα των αθλητών. Τα πρωταθλήματα motocross και enduro έχουν γίνει κάποιοι αγώνες μεταξύ κάποιον συγγενών και φίλων και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει σωστή προβολή και ενημέρωση στις πόλης που διεξάγονται οι αγώνες, όπως και οι ημερομηνίες μερικές φορές δεν είναι ενδεδειγμένες όπως στον δεύτερο φετινό αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross που θα διοργανωθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, που μάλλον θα απουσιάζουν και συγγενείς και οι φίλοι των αναβατών.

Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι και σίγουρα αν υπάρξει θέληση και διαφορετική αντιμετώπιση μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο των αγώνων στο καλύτερο ακόμα και τώρα. Αν οι εταιρίες που είναι βασικοί αντιπρόσωποι σε μηχανές, διοργανώσουν κύπελλα με μειωμένες τιμές για αγορά μοτοσυκλέτας, εκπτώσεις και κάποιο χρηματικό έπαθλο στο τέλος της χρονιάς θα ήταν σίγουρα ένα καλό κίνητρο για κάποιον που το σκέφτεται να συμμετάσχει τελικά στους αγώνες. Όπως και οι λέσχες με σωστό marketing, θα μπορούσαν να έχουν θετικό πρόσημο στο ταμείο τους μετά από έναν αγώνα. Διαφημιζόμενες εταιρίες μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως και κάποια χρήματα θα μπορούσαν να δώσουν και τα επιμελητήρια, αφού όταν κάποιος συμμετάσχει σε έναν αγώνα ταξιδεύει και έχει ανάγκες κινώντας χρήματα. Αν βρεθεί μια εταιρία να ασχοληθεί σοβαρά στο να διοργανώνει αγώνες είναι σίγουρο ότι θα έχει χρηματικά ωφελεί.

Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι, άλλοι μικρότερο και άλλοι μεγαλύτερο, αν δεν αλλάξουν γρήγορα πολλά είναι σίγουρο ότι από την επομένη χρονιά δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα, δεν θα υπάρχουν αγώνες … αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, το θέμα δεν θα έχει τόσο σχέση με την οικονομική κρίση.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.