Κίμωνας Καράμπελας ο 26χρονος αναβάτης της Beta Chachagias Racing Team.

DSC_1248

Οι δύο νίκες σου στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς μοιάζουν με το ιδανικό ξεκίνημα για το φετινό πρωτάθλημα. Σε γεμίζουν χαρά και αυτοπεποίθηση ή ευθύνη και άγχος για τη συνέχεια;

Πράγματι οι δυο νίκες μου στους πρώτους δυο αγώνες είναι κάτι παραπάνω από ιδανικές για εμένα. Κατάφερα να φτιάξω μια βαθμολογική διαφορά που με κρατά με ασφάλεια στην κορυφή της κατηγορίας μου. Φυσικά με γεμίζουν με χαρά και αυτοπεποίθηση, το άγχος έχει φύγει και πλέον μπορώ να επικεντρωθώ καλύτερα στο στόχο μου για το 2015, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα στην Ε3.

Ύστερα από ένα χρόνο στη μικρή κατηγορία επέστρεψες και πάλι στην Ε3 και μάλιστα με δίχρονη μοτοσυκλέτα. Πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή μετά από μια τέτοια αλλαγή;

Γενικά μου αρέσουν οι αλλαγές όπως και το να δοκιμάζω διάφορους κυβισμούς σε μοτοσυκλέτες, αλλάζοντας κατηγορίες. Ερχόμενος από τη μικρή κατηγορία και εφόσον καταλήξαμε με την ομάδα μου ΒΕΤΑ Chachagias Racing Team ότι θα αγωνιστώ στην Ε3, επέλεξα να το κάνω πάνω σε μια «πουπουλένια» ΒΕΤΑ 300 RR Racing. Σίγουρα η μεταπήδηση από ένα μικρό τετράχρονο σε ένα μεγάλο δίχρονο είναι δύσκολη και πρέπει να αλλάξεις αρκετά τον τρόπο οδήγησης σου. Δουλεύοντας όμως κατάλληλα η προσαρμογή γίνεται ευκολότερη.

Τι αλλαγές έχεις κάνει στη μοτοσυκλέτα σου σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής;

Η μοτοσυκλέτα μου είναι ίδια με το μοντέλο παράγωγης και έχει δεχτεί ορισμένες αλλαγές ώστε να έρθει στα μέτρα μου. Έχει τοποθετήσει τιμόνι της Reikon με τις επιθυμητές για εμένα γωνίες, ενώ στις αναρτήσεις έχεε γίνει setting από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο. Επίσης, έχουν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις στον κινητήρα από τον μηχανικό μου Κώστα Χαχάγια ώστε η απόδοση της μοτοσυκλέτας μου να ταιριάζει στον οδηγικό μου χαρακτήρα.

DSC_1243

Είσαι από τους λίγους αναβάτες που πρωταγωνιστούν με δίχρονη μοτοσυκλέτα. Που πιστεύεις πως υπερτερείς και που πως μειονεκτείς σε σχέση με τους «τετράχρονους» ανταγωνιστές σου;

Η δίχρονη μοτοσυκλέτα πιστεύω πως θέλει πιο συγκρατημένη οδήγηση λόγω έλλειψης πρόσφυσης, καθώς υπάρχει περίσσεια δύναμη με μικρό βάρος. Αλλά η έλλειψη «μηχανόφρενου» από τον κινητήρα μαζί με την ελαφριά αίσθηση, σου επιτρέπει να έχεις ροη στην οδήγηση και να κρατάς τη φόρα σου ανά πασά στιγμή μέσα στην ειδική. Επίσης, νιώθω ότι στην πολύωρη οδήγηση που απαιτεί ένας αγώνας enduro με κρατά ξεκούραστο όντας ελαφρύ, μένοντας έτσι δυνατός μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς (Κατερίνη) ανέβασες εντυπωσιακά την απόδοσή σου κι έκλεισες σημαντικά την ψαλίδα σε σχέση με το νικητή της Γενικής. Πως το κατάφερες;

Η αλήθεια είναι πως στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα δεν ήμουν όσο έτοιμος θα ήθελα. Πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου τον Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να ξεκινήσω καθυστερημένα την προετοιμασία για το φετινό πρωτάθλημα. Σαν αποτέλεσμα είχα πολύ λίγο χρόνο με την νέα μοτοσυκλέτα ώστε να τη φέρω στα μέτρα μου και να προπονηθώ μαζί της. Έτσι, ουσιαστικά στα Μέγαρα έκανα ένα πολύ καλό test και κατάλαβα τι χρειάζομαι εγώ και η μοτοσυκλέτα μου ώστε να αποδώσω τα μέγιστα. Αν και ανάμεσα από τους δυο αγώνες μεσολάβησε μονό μια εβδομάδα, φάνηκε πως ήταν αρκετή ώστε να προβώ σε μερικές μικρές αλλαγές που ωστόσο με βοήθησαν να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις για την προπόνησή σου;

Φέτος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο χρόνος μου δυστυχώς είναι περιορισμένος και οι ώρες προπόνησης έχουν μειωθεί. Προσπαθώ να οδηγώ την μοτοσυκλέτα μου τρεις φορές την εβδομάδα και να γυμνάζομαι τουλάχιστον δυο.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον;

Για φέτος θέλω να τρέξω στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που θα γίνει στις Σέρρες και θα προσπαθήσω να είμαι ένας από τους αναβάτες που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ISDE της Σλοβακίας.

DSC_1698

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.