Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης τους τελευταίους δυο μήνες έβαλε ένα στοίχημα θέλοντας να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο χώρο του Εnduro. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς όλοι οι αναβάτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον συγκεκριμένο αγώνα που έμοιαζε σε οργάνωση και διαδρομή με έναν αγώνα του Παγκοσμίου.

Το 14 Εnduro Λεωνίδας ήταν ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων βάζοντας ψηλά τον πήχη για τους επόμενους αγώνες της σειράς. Σίγουρα όλη η οργάνωση του αγώνα ξένισε με σκοπό να ευχαριστήσει θεατές, ομάδες και αγωνιζόμενους καθώς ήταν προσεγμένος ακόμα και στις λεπτομέρειες. Το στήσιμο ιδανικό με δύο ειδικές η μια δίπλα στην άλλη ταχύτατες προσφέροντας θέαμα στους αρκετούς θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα. Στις ειδικές για να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους αγωνιζόμενους πέρασαν χωματουργικά και αγροτικά μηχανήματα με την τελική εικόνα να δικαιώνει το κόπο τους. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των κριτών μέσα στις ειδικές με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 43 και στις δυο ειδικές. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους αγωνιζόμενους καθώς ο Α.Μ.Ο.Σ. είχε μεριμνήσει να τους προσφέρει ένα δώρο με τοπικά προϊόντα. Στην προσπάθεια του Α.Μ.Ο.Σ. ήταν δίπλα του οι τοπικές αρχές. Σίγουρα η προσπάθεια τους, θα έπρεπε να στηριχθεί από περισσότερους αναβάτες αλλά η περίοδος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μια δύσκολη οικονομικά περίοδος για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Στα αγωνιστικά είχαμε έντονο συναγωνισμό για την γενική και δυνατές μάχες για τις πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία. Πρώτη θέση με τον ΖΩΡΑ ΑΛΕΞΙΟ να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα ανεβάζοντας τον ρυθμό του μετά τον πρώτο γύρο. Η νίκη του τον φέρνει ξανά σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ καλύπτοντας τις απώλειες του Άργους. Μέσα στο κυνήγι της πρώτης θέσης ήταν και ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ μέχρι τις δυο τελευταίες ειδικές, αλλά ο ΖΩΡΑΣ ήθελε περισσότερο την νίκη. Απειλητικοί ήταν οι ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ επίσης της Ε1 αλλά μικρά λάθη τους άφησαν στην τρίτη και τέταρτη θέση. Υπόθεση Ε3 οι υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας στην γενική με τον ΚΥΡΙΛΗ ΗΛΙΑ να είναι οριακά ταχύτερος του ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ αλλά στο τέλος να ακυρώνεται επειδή δέχθηκε εξωτερική βοήθεια μετά από μια ειδική. Τελικά στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο πολύπειρος ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ανεβάζοντας την απόδοση στις τελευταίες ειδικές με τον δυναμικό ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟ να μένει στο τέλος στην έκτη θέση κάνοντας ένα σταθερό αγώνα.

Στην Ε1 o ΒΑΡΣΑΜΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ για δεύτερη φορά ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αλλά αυτή την φορά κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στην κατηγορία κατακτώντας την πρώτη του νίκη σε κατηγορία του πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι δυνατότητες του είναι μεγάλες και αποδεικνύει στην επιστροφή του στο Πανελλήνιο ότι βελτιώνεται και γίνετε αναβάτης πρώτης γραμμής. Με μεγάλες φιλοδοξίες ξεκίνησε τον αγώνα και ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αλλά στα μέσα του αγώνα έχασε την επαφή του από τον ΒΑΡΣΑΜΗ βλέποντας και τον ΝΤΟΥΖΕΝΗ να είναι απειλητικός στo Enduro test αλλά να αντιμετωπίζει προβλήματα στην Cross. Τελικά ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ στον συνολικό χρόνο ήταν ταχύτερος ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η συμφωνία της ΚΤΜ με τον ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗ βάζει ακόμα έναν δυνατό αναβάτη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ανταγωνιστικός και ικανός μέχρι και για την νίκη ήταν στις τρεις ειδικές αλλά πλήρωσε κάποιες κακές επιλογές στην ειδική Cross μένοντας τρίτος. O ΜΑΝΩΛΙ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είχε διάθεση αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τους τρεις πρώτους, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο ΑΝΤΖΕΛΟΥΣ ΞΕΝΟΦΩΝ.

Για ακόμη μια φορά ο ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της Ε2 δημιουργώντας γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας από του υπόλοιπους έχοντας το απόλυτο στην κατηγορία. Ο ρυθμός του καταιγιστικός και ήταν αλάνθαστος σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ προσπάθησε να κινηθεί στους ρυθμούς του ΖΩΡΑ αλλά δεν κατάφερε να τον απειλήσει αλλά ούτε και στην συνέχεια να απειληθεί από τους ΚΟΙΝΩΝΑ και ΧΑΣΑΠΗ. Μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία ειδική για την τρίτη θέση, ο ΚΟΙΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ξεκίνησε καλύτερα δημιουργώντας μια μικρή διαφορά. Στις επόμενες τρεις ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ κάλυψε το χαμένο έδαφος με τους δυο αναβάτες να κινούνται στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους. Τελικά η διαφορά τους ήταν μικρότερη απο ένα δευτερόλεπτο υπέρ του ΚΟΙΝΩΝΑ που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο τραυματισμός του ΠΙΣΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ τον ταλαιπωρεί ακόμα για αυτό και το αποτέλεσμα του δεν ήταν ανάλογο των φετινών του εμφανίσεων μένοντας στην πέμπτη θέση, ενώ ο σκληροτράχηλος ΛΕΟΝΤΙΑ∆ΗΣ ΛΕΩΝΙ∆ΑΣ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του Άργους τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Η επιστροφή του ΚΥΡΙΛΗ ΗΛΙΑ για έναν αγώνα έφερε ακόμα έναν ποιοτικό αναβάτη πρώτης γραμμής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μαζί με τους ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ, ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ και ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆Η έδωσε μια σκληρή μάχη για τις πρώτες τρεις θέσεις της κατηγορίας Ε3. Μετά από εναλλαγές στην πρωτοπορία ο ΚΥΡΙΛΗΣ είχε τον καλύτερο συνολικό χρόνο αλλά η παρέμβαση του μηχανικού του σε χώρο που δεν επιτρεπόταν να λάβει βοήθεια τον έθεσε εκτός αγώνα. Ο ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα. Μετά τα μέσα ανέβασε την επίδοση του κατακτώντας ακόμα μια νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ίσως η καλύτερη φετινή έμφαση της φετινής χρονιάς για τον ΠΑΠΑΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟ που μέχρι την τελευταία ειδική ήταν μπροστά από τον ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ αλλά ο χρόνος του ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ στην τελευταία ειδική υπερκάλυψε την διαφορά που τους χώριζε φέρνοντας τον τελικά δεύτερο. Ο ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ήταν μέσα στον ανταγωνισμό και βρέθηκε μέχρι και δύο ειδικές πριν το τέλος να οδηγεί την κατηγορία. Στις τελευταίες δυο δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα, τερματίζοντας τελικά τρίτος. Μακρυά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο ΤΡΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ τερματίζοντας στην τέταρτη θέση χωρίς να μπορεί να απειλήσει τους πρώτους. Ταχύτερος ήταν ο σε όλες τις ειδικές ο ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έναντι του ΚΑΡΠΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ παίρνοντας την πέμπτη θέση αφήνοντας έκτο τον Μυτιλινιό.

Ο ΓΚΑΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ συμπλήρωσε ακόμα μια επιτυχημένη παρουσία της Μ.Α.Σ.Τ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα φέρνοντας νίκη και στην κατηγορία SENIOR. Ο Τρικαλινός άνοιξε γρήγορα την διαφορά του από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας προσπαθώντας να βρεθεί όσο ψηλότερα στην γενική. Κοντά ήταν σε χρόνους οι ΜΙΜΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αλλά ο αναβάτης από τα Μέγαρα χάθηκε στο πρώτο κομμάτι της απλής με αποτέλεσμα να χρεωθεί ποινή. Η τελική κατάταξη έφερε τον ΜΙΜΙΚΟ να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ να μένει έκτος. Οι ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ και ΚΑΛΕΝ∆ΕΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ είχαν μια όμορφη μάχη με τον ΠΑΠΑ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ να έχει πιο σταθερή απόδοση στις δύο ειδικές εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΚΑΛΕΝ∆ΕΡΗΣ στην ειδική Enduro. Πίσω τους ο ΠΑΣΧΑΛΙ∆ΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ εκμεταλλεύτηκε την ποινή του ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ τερματίζοντας πέμπτος.

Υπόθεση ΦΙΛ.Μ.A. οι δύο πρώτες θέσεις της JUNIOR με τους δύο νεαρούς της οικογένειας ΜΑΡΑΓΚΟΥ από της Μυκήνες να κάνουνε την καλύτερη τους εμφάνιση. Οριακή νίκη για τον μικρό της οικογένειας ΖΑΦΕΙΡΗ αφήνοντας δεύτερο τον ∆ΗΜΗΤΡΗ. Ο ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός μένοντας στην τρίτη θέση.

Εκτός όμως από τους πρωταγωνιστές που ανέβηκαν στο βάθρο υπάρχουν πάντα και αφανείς ήρωες. Τα μέλη του Α.Μ.Ο.Σ. σαν γνήσιοι Σπαρτιάτες μόχθησαν σκληρά για να στηθεί ο αγώνας, δεκάδες εθελοντές από την Σπάρτη στήριξαν την προσπάθεια του Α.Μ.Ο.Σ., γειτονικές λέσχες έδωσαν δυναμικό παρών με ανθρώπινο δυναμικό και ένας οραματιστής, ρομαντικός στρατηγός γνήσιος απόγονος του Λεωνίδα τους ενέπνευσε. Πάντα σημαντική είναι και η βοήθεια των τοπικών αρχών που δεσμεύτηκαν ότι τα επόμενα χρονιά θα στηρίξουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να φέρουν και έναν διεθνή αγώνα στην πόλη της Σπάρτης. Σίγουρα όλοι οι αγωνιζόμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αγώνα και την φιλοξενία της Σπάρτης.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

 

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.