Στα Γρεβενά γράφτηκε ο επίλογος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εnduro με τον έβδομο και όγδοο γύρο της σειράς.

Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού οι συνθήκες ήταν ιδανικές για Enduro με την σαββατιάτικη βροχή να δίνει άλλο χρώμα στον αγώνα θυμίζοντας κάτι από το παγκόσμιο του 2016, αλλά η βροχόπτωση αυτή την φορά ήταν αρκετά περιορισμένη και μόνο το Σάββατο.

Και οι δύο ημέρες του αγώνα κύλησαν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε έναν γεμάτο αγώνα με οχτώ ειδικές κάθε ημέρα για το Πανελλήνιο και έξι για το πρωτάθλημα Βόρειου Ελλάδος που επιμελήθηκε και έστησε ο Γιάννης Παυλίδης. Η απλή ήταν απαιτητική, καλά σηματοδοτημένη, με τον Γιάννη Σιούλη να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείτε μετρ στο στήσιμο των αγώνων Εnduro, αν και πάλι υπήρχαν ελάχιστοι κριτές μέσα στις ειδικές προβληματίζοντας τους αναβάτες.

Οι Πρωταθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2018

Στα αγωνιστικά ο Αλέξης Ζώρας κόντρα στις πιθανότητες κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στην γενική με δύο επιβλητικές νίκες, καταφέρνοντας να βρεθεί μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον δεύτερο Δημήτρη Βαγγελάκο, ενώ ο Γιάννης Τρίγκας που ήταν ο πρωτοπόρος στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος κατετάγη τελικά τρίτος. Στους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα ο Βασίλης Σιαφαρίκας, έχοντας πολύ καλή απόδοσή όλο το διήμερο τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Αλέξη Ζώρα να καταφέρνει να σπάσει το σερί του μέσα στα Γρεβενά που ήταν αήττητος.

Πρώτη Ημέρα:

Ο Αλέξης Ζώρας μπήκε ζεστός ξέροντας ότι η νίκη ήταν μονόδρομος, θέλοντας να καλύψει την διαφορά που τον χώριζε από τους πρωτοπόρους της EnduroGP Γιάννη Τρίγκα και Δημήτρη Βαγγελάκο. Στις πρώτες τρεις ειδικές ο ρυθμός του καταιγιστικός, με τρεις πρώτους χρόνους χτίζοντας μια διαφορά δεκαπέντε δευτερολέπτων. Η συνέχεια στον αγώνα για τον Ζώρα παρά την βροχή που ξεκίνησε δεν έκρυβε εκπλήξεις. Αποφεύγοντας τα λάθη έγραψε χρόνους τριάδας και πήρε δίκαια την νίκη. Πίσω του οι Σιαφαρίκας, Βαγγελάκος και Κακολύρης είχαν μικρές διαφορές με τον Σιαφαρίκα να είναι εκπληκτικός στο τελείωμα της μέρας κερδίζοντας δύο θέσεις στην τελευταία ειδική. Τελικά τρίτος ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος, ενώ για λεπτομέρειες έμεινε εκτός βάθρου ο Παναγιώτης Κακολύρης. Ο Νικος Ζέρβας σε γνώριμα μέρη έκανε την καλύτερη του εμφάνιση τερματίζοντας πέμπτος, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Τρίγκας που δεν κατάφερε να απειλήσει τους τρεις πρώτους.

Αλέξης Ζώρας Νικητής Κατηγορίας Ε1 και πρωταθλητής EnduroGP

Το δυνατό ξεκίνημα του Αλέξη Ζώρα αρκούσε στον Tρικαλινό να του δώσει μια διαφορά ασφαλείας από τους Δημήτρη Βαγγελάκο και Παναγιώτη Κακολύρη. Στις επόμενες πέντε ειδικές ο Βαγγελάκος ανέβασε ρυθμό αλλά δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά που τους χώριζε. Ο Ζώρας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Βαγγελάκο. Ο Κακολύρης είχε διάθεση και εντυπωσιακά περάσματα αλλά στις τελευταίες δυο ειδικές έχασε την επαφή του από τον ομόσταυλο του, τερματίζοντας τελικά τρίτος. O Γιώργος Μανωλίδης δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ τους τρεις, καθώς μετά το πρώτο γύρο είδε την διαφορά να μεγαλώνει και να είναι απαγορευτική για σκέψεις τριάδας. Aποφεύγοντας τα λάθη πήρε την τέταρτη θέση χωρίς να πιεστεί από τους Πέτρο Μπίλη και Γιάννη Σεβαστόπουλο που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Γιάννης Τρίγκας Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας Ε2

Ο Γιάννης Τρίγκας έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στην κατηγορία απο τον προηγούμενο αγώνα, πρόσθεσε ακόμη μια νίκη. Ο μεγάλος του αντίπαλος Κίμων Καράμπελας δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Γιώργος Κοινωνάς δεν κατάφερε να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Στις πρώτες πέντε ειδικές ο Γιάννης Xασάπης έδειχνε ικανός ότι μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση στην E2, αλλά στις τελευταίες τρεις ειδικές ο Γιώργος Κοινωνάς έκανε αντεπίθεση κατακτώντας αυτός την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Μυτιληνιό. Ο Μιχάλης Κόπανος είδε τους Γιώργο Πισιμάνη και Απόστολο Ζβιντερίκο να αντιμετωπίζουν προβλήματα και μετά τα μέσα του αγώνα να μην απειλείται από κανέναν αναβάτη για την τέταρτη θέση. Ο Πισιμάνης ήταν και πάλι ορεξάτος, ξεκίνησε καλά αλλά η πτώση στην δεύτερη ειδική άλλαξε τα δεδομένα στον αγώνα, μένοντας μακριά από την απόδοση της Σπερχειάδας. Ο Κώστας Σαπαντζής έκανε την καλύτερη του εμφάνιση τερματίζοντας έκτος στην κατηγορία και δέκατος πέμπτος στην γενική, ενώ ο Απόστολος Ζβιντερίκος στην τελευταία ειδική έχασε πολύτιμο χρόνο που τον έριξε στην έβδομη από την πέμπτη θέση που βρισκόταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Βασίλης Σιαφαρίκας Νικητής στην κατηγορία Ε3 με ένα ακόμα τίτλο

Οι Γρεβενιώτες Βασίλης Σιαφαρίκας και Χρήστος Παπαθεοδώρου μπήκαν δυνατά στον αγώνα αλλά μετά την δεύτερη ειδική ο Σιαφαρίκας ανέβασε ρυθμούς κυνηγώντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην γενική, με τον Παπαθεοδώρου να μην καταφέρνει να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Η συνέχεια στον αγώνα ήταν ανάλογη, με τον Σιαφαρίκα να παίρνει ακόμη μια νίκη στην Ε3 και τον Παπαθεοδώρου να μένει στην δεύτερη θέση. Η γρήγορη εγκατάλειψη του Γιώργου Θεοδωρίδη άφησε ανοιχτό τον δρόμο για την τρίτη θέση στην κατηγορία. Ο Νίκος Βασιλείου που επέστρεψε μετά από ένα πρόβλημα υγείας, την ήθελε περισσότερο τερματίζοντας τελικά τρίτος. Ο Λεωνίδας Λεοντιάδης ήθελε οπωσδήποτε τερματισμό καθώς ένιωθε ενοχλήσεις από ένα παλιό τραύμα και οι βαθμοί της τέταρτης θέσης ήταν πολύτιμοι στην κατηγορία. Ο Μυτιληνιός Γρηγόρης Καρπέλης απείλησε τον Λεοντιάδη στις πρώτες πέντε ειδικές αλλά στις επόμενες τρεις αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ στο τέλος χρεώθηκε και ποινή 4 λεπτών.

Νίκος Ζέρβας Νικητής στην κατηγορία Junior με τον πρώτο του τίτλο

Ελάχιστες οι συμμετοχές στην Junior με μόνο δυο αναβάτες να συμμετέχουν στην κατηγορία. Ο Νίκος Ζέρβας ήταν εκπληκτικός σε όλη την διάρκεια της ημέρας δείχνοντας τον δρόμο σε πολύ πιο έμπειρους αναβάτες, ενώ ο επίσης Γρεβενιώτης Γιώργος Ρομπόλης μπήκε δυνατά στον αγώνα και βρέθηκε μέχρι την ενδέκατη θέση της γενικής στην τρίτη ειδική, αλλά μετά κουράστηκε και στο τέλος εγκατέλειψε.

Μιχάλης Μιμίκος Νικητής στην κατηγορία ES κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο

Στην senior ο Μιχάλης Μιμίκος μπήκε δυνατά στον αγώνα θέλοντας να πάρει την νίκη και τον τίτλο από την πρώτη ημέρα. Αποφεύγοντας τα λάθη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα παίρνοντας την νίκη και τον πρώτο του τίτλο στο χώρο του Enduro. Για τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου είχαμε μια ωραία μάχη από τρεις οδηγούς, ο Χρήστος Κυρτσούδης αυτή την φορά ήταν πιο προσεκτικός τερματίζοντας τελικά δεύτερος, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Παναγιώτη Ζαφειρίου, ενώ ο Χάρης Δημόπουλος στο τέλος της ημέρας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τελικά εγκατέλειψε. Τέταρτος τερμάτισε ο Μανώλης Πασχαλίδης.

Δεύτερη Ημέρα:

Την Κυριακή οι αναβάτες είχαν μια έντονη ανησυχία για το αν θα έβρεχε και πάλι, και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ειδικές. Εκτός από τα πρώτα πέρασμα που σίγουρα γλιστρούσε, τα υπόλοιπα είχαν καλό κράτημα με το τερέν να είναι σαν μια πλαστελίνη, έτοιμη να δεχτεί τα ίχνη των ελαστικών.

Στις πρώτες δύο ειδικές οι Αλέξης Ζώρας και Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν οι ταχύτεροι με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Στην τρίτη ειδική ο Βαγγελάκος μείωσε κατά δύο δευτερόλεπτα την διαφορά από τους δύο πρώτους αλλά στις επόμενες δύο ειδικές Εnduro έχασε χρόνο, βλέποντας τον Ζώρα να είναι ασταμάτητος και τον Σιαφαρίκα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Οι τρεις πρώτοι χρόνοι του Βαγγελάκου δεν ήταν αρκετοί να τον φέρουν μπροστά από τους δυο πρώτους, καθώς ότι κέρδιζε στην Cross τα έχανε στην Enduro με την διαφορά τους γύρο με το γύρο να ανοίγει. Η νίκη του Ζώρα και τρίτη θέση του Βαγγελάκου έδωσαν τον τίτλο της EnduroGP στον Ζώρα για μόλις ένα βαθμό. Αυτή την φορά ο Παναγιώτης Κακολύρης δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στους τρεις πρώτους και δέχθηκε πίεση από τον νεαρό Νίκο Ζέρβα που μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ καλά την ημέρα, αλλά γρήγορα κάλυψε τις απώλειες έχοντας πιθανότητες μέχρι την τελευταία ειδική για την τέταρτη θέση. Πίσω τους o Γιάννης Τρίγκας στις ειδικές Cross ήταν κοντά στους πρώτους, ενώ αντίθετα στις Enduro αντιμετώπισε προβλήματα χάνοντας χρόνο που του στοίχισαν ρίχνοντας τον στην έκτη θέση.

Κατηγορία Ε1

Στην Ε1 ο Αλέξης Ζώρας με πέντε πρώτους χρόνους κατάφερε να πάρει την νίκη και να ισοφαρίσει τις νίκες του Δημήτρη Βαγγελάκου στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να του δώσει τον τίτλο στην κατηγορία. Σύμφωνα με την συνολική εικόνα του πρωταθλήματος μάλλον το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρείτε δίκαιο, καθώς ο Βαγγελάκος κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία, αλλά ο Ζώρας ήταν ο μεγάλος νικητής της EnduroGP. Ο Παναγιώτης Κακολύρης ήταν και πάλι ταχύτατος τερματίζοντας τρίτος. Η συγκομιδή βαθμών τον έφερε τελικά να τερματίσει τρίτος στην κατηγορία και τέταρτος στην γενική σε μια πολύ ώριμη χρονιά για τον εκρηκτικό αναβάτη. Ο Γιώργος Μανωλίδης είχε διάθεση αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών πρώτων, με την τέταρτη θέση κατετάγη τελικά τέταρτος. Οι Πέτρος Μπίλης και Γιάννης Σεβαστόπουλος συμπλήρωσαν για ακόμη μια φορά την πρώτη εξάδα σε μια κατηγορία που έμοιαζε ενιαίο YAMAHA.

Κατηγορία Ε2

Ο Γιάννης Τρίγκας έκλεισε την χρονιά με ακόμη μια νίκη χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, έχοντας το απόλυτο. Μετά τον τραυματισμό του Κίμων Καράμπελα τα πράγματα απλουστεύτηκαν για τον αναβάτη από τα Τρίκαλα στην E2 που ήθελε και τον τίτλο στην EnduroGP. Στα Γρεβενά είχε διάθεση και ταχύτητα, προσπάθησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να ανεβεί ψηλότερα από την τρίτη θέση στην γενική. Ο Γιώργος Κοινωνάς απειλήθηκε και πάλι από τον Γιάννη Xασάπη, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να βρεθεί μπροστά από τον εκρηκτικό Μυτιληνιό. Πίσω τους σε έναν αγώνα τακτικής, ο Μιχάλης Κόπανος κατάφερε να είναι κοντά τους αλλά ταυτόχρονα να μην ρισκάρει. Οι Γιώργος Πισιμάνης και Απόστολος Ζβιντερίκος αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση. Στην τελική πίσω από τον Γιάννη Τρίγκα, ο Κοινωνάς κατάφερε να είναι ο δεύτερος της τελικής βαθμολογίας. Ο Μιχάλης Κόπανος έχοντας σαν σύμμαχο την σταθερότητα σε όλο το πρωτάθλημα τερμάτισε τρίτος, ενώ τέταρτος της κατηγορίας ήταν ο ανεβασμένος Γιώργος Πισιμάνης που μια πτώση την πρώτη ημέρα τον υποχρέωσε να μην ανεβάσει ρυθμούς. Ο Γιάννης Xασάπης με τις δυο συνεχόμενες τρίτες θέσεις ανέβηκε στην πέμπτη θέση ισοβαθμώντας με τον Απόστολο Ζβιντερίκο που έμεινε τελικά έκτος.

Κατηγορία Ε3

Υπόθεση Μ.Ο.Γ. για ακόμα μια χρονιά οι δύο πρώτες θέσεις στην Ε3. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας αποφάσισε εντός έδρας να υπενθυμίσει ότι όταν το θέλει πολύ μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Ακόμα ένας τίτλος για τον αναβάτη που έχει αλλάξει την ιστορία του Ελληνικού Εnduro μετρώντας δύο δεκαετίες πετυχημένης παρουσίας στους εκτός δρόμου αγώνες. Δεύτερη θέση στον αγώνα και στο πρωτάθλημα για τον Χρήστο Παπαθεοδώρου που είναι μια σταθερή αξία στο χώρο, διατηρώντας μια από της πολυπληθέστερες ομάδες στο χώρο. Μια χρονιά με ανάμικτα συναίσθημα τελείωσε για τον Γιώργο Θεοδωρίδη που στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς έκανε την καλύτερη εμφάνιση απειλώντας τον Χρήστο Παπαθεοδώρου, αλλά σίγουρα η φετινή χρονιά δεν ήταν αυτό που περίμενε, καθώς στάθηκε αρκετές φορές άτυχος. Ένα πρόβλημα υγείας έβγαλε τον Νίκο Βασιλείου εκτός από τον αγώνα της Σπερχειάδας που σίγουρα του στοίχισε θέσεις στο πρωτάθλημα. Ο αναβάτης από την Πάργα ήταν ταχύτερος από τους Λεοντιάδη και Καρπέλη, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει τους τρεις πρώτους τερματίζοντας τέταρτος, μένοντας τελικά στην έκτη θέση. Ο σκληροτράχηλος Λεωνίδας Λεοντιάδης απέφυγε τις κακοτοπιές και στα Γρεβενά έχοντας σαν στόχο περισσότερο τον τερματισμό και λιγότερο το αποτέλεσμα. Μπορεί στον τελευταίο αγώνα να ήταν πέμπτος αλλά οι βαθμοί ήταν αρκετοί να του δώσουν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Ο δυναμικός Γρηγόρης Καρπέλης σε ανοδική τροχεία ήταν ο εκτός της παρέας. Έκανε πολλά χιλιόμετρα και αρκετά ναυτικά μίλια αποδεικνύοντας ότι στην Μυτιλήνη αγαπούν το Enduro. Τερμάτισε στην έκτη θέση του αγώνα και στην πέμπτη του πρωταθλήματος, προσθέτοντας ακόμη μια διάκριση για το σωματείο της Ε.ΔΙ.Λ. μετά την επιτυχημένη πορεία στην E2

Στην Junior ο μοναχικός δρόμος του Νίκου Ζέρβα καθώς ο Γιώργος Ρομπόλης προτίμησε να μην συμμετέχει την δεύτερη ημέρα, οδήγησε τον νεαρό αναβάτη να κλείδωση το γκάζι. Αποτέλεσμα μια δεύτερη πέμπτη θέση εντός έδρας στην γενική και υποσχέσεις για το μέλλον, μετά τον πρώτο του τίτλο στο χώρο του Enduro.

Παναγιώτης Ζαφειριού

Ο Μιχάλης Μιμίκος στην Senior μετά την κατάκτηση του τίτλου προτίμησε να μην αγωνιστεί την δεύτερη ημέρα αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση νίκης για τους υπόλοιπους τέσσερις αναβάτες της κατηγορίας. Οι Ζαφειρίου, Κυρτσούδης, Δημόπουλος και Πασχαλίδης κινήθηκαν στους ίδιους ρυθμούς αλλά ταχύτερος όλων ήταν ο Παναγιώτης Ζαφειριού παίρνοντας την νίκη. Ο Χρήστος Κυρτσούδης πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσεις μπαίνοντας στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, ενώ ο χάρης Δημόπουλος τερμάτισε τρίτος στον αγώνα που τον έφερε στην τελική βαθμολογία τέταρτο, καθώς η συγκομιδή του Θανάση Γκαγκανάτσιου στους πρώτους τέσσερις αγώνες ήταν καλύτερη από του πατρινού αναβάτη. Ο Μανώλης Πασχαλίδης ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός την δεύτερη ημέρα και στην αρχή του αγώνα βρέθηκε να κυνηγάει τον Ζαφειριού. Τελικά τερμάτισε τέταρτος και έκτος στο πρωτάθλημα πίσω από τον Παναγιώτη Ζαφειριού.

Στην κατάταξη των σωματείων ο Μ.Ο.Γ. ήταν κυρίαρχος, ενώ στην κατηγορία των ομάδων η YAMAHA κατέκτησε την πρώτη θέση.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας2ης ημέρας.

Βαθμολογία πρωταθλήματος

Σύντομα φωτογραφικό υλικό

Ν. Ζέλλιος

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.