Αν και το φετινό πρωτάθλημα θέλει ακόμα έναν αγώνα για να ολοκληρωθεί, έντονο παρασκήνιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ENDURO υπάρχει για τα δρώμενα της επόμενης χρονιάς.

endurogp

Στο αγγλικό ΕnduroGP του Hawkstone Park που είχε διαφορετική μορφή από τα συνηθισμένα Enduro, υπήρχε μια ολοκληρωμένη επαφή FIM, ABC και κατασκευαστών, με την εταιρία προώθησης να αναλύει το πρόγραμμα και τις προθέσεις της για την επόμενη χρονιά. Πιθανότατα επιστρέφουν στα δεδομένα του 2016 με τις παλιές κατηγορίες E1, E2, Ε3 και την EnduroGP να γίνετε και πάλι η γενική. Αγώνες με την μορφή του Αγγλικού Enduro θα προστεθούν μέσα σε πάρκα θέλοντας να υπάρχει μεγαλύτερη προβολή και ευκολότερο το έργο των ομάδων, καθώς οι απαγορεύσεις χρήσεις δασικών εδαφών είναι αρκετές σε χώρες που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αγώνες. Πιθανότατα να προσπαθήσουν να πάνε και έναν αγώνα στην Αμερική ή στην Αυστραλία ώστε οι παγκόσμιοι αστέρες να αναμετρηθούν με την μεγάλη δυναμική των Εθνικών πρωταθλημάτων τους. Σίγουρα όλα αυτά διαφοροποιούν την όλη κατάσταση των αγώνων που ξέραμε ως σήμερα καθώς παραμένουν για την επόμενη χρονιά τα ιδιαίτερα Enduro της Φινλανδίας και Βρετανίας, με το Ιταλικό Wall να προστίθεται φέρνοντας έναν αγώνα πιο Extreme.

Σε όλες αυτές τις διαφοροποιήσεις που κινούνται προς κάθε κατεύθυνση αλλά χωρίς να έχουν κάποια ενιαία γραμμή αντιδρούν οι KTM και Husqvarna. Στις τρεις κύριες κατηγορίες θα χρειαστούν περισσότεροι αναβάτες ώστε να μπορούν να κυνηγήσουν θέσεις στα πρωταθλήματα όπως και κάποιο ταξίδι εκτός Ευρώπης θα ανέβαζε αρκετά τον προϋπολογισμό τους . Ο Αυστριακός οίκος αντιδράει και πιέζει λέγοντας ότι θα συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχοντας πολλές ελλείψεις στο ρόστερ για την επόμενη χρονιά, καθώς τα περισσότερα συμβόλαια στις δυο εταιρίες λήγουν και μόνο τους Josep Garcia και Nathan Watson να δεσμεύονται για την επόμενη χρονιά. Με τα ως τώρα δεδομένα οι Nambotin, Sanders, Bellino, Raucheneker και Daniel McCanney παραμένουν ελεύθεροι ενώ ο Charlier κινείται προς το στρατόπεδο της BETA μαζί με τον Holcombe για να καλύψει την θέση του Ιταλού Alex Salvini. Ο Salvini πιθανότατα με την σειρά του θα βρει στέγη κάτω από την ομάδα της JET-Zanardo που ετοιμάζεται να κάνει μια ηχηρή προσθήκη για την επόμενη χρονιά με τον Ιταλό να βρίσκετε πρώτος στην λίστα. Η TM έχει κλείσει από νωρίς την σύνθεση της ομάδας της με τους Remes, Monni, Verona και Facchetti, ενώ η Sherco-CH-Racing μετά την αποχώρηση του Phillips ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά φέρνοντας για αρχή τον Βρετανό Jack Edmondson στην ΕJ. Στην Yamaha οι Larieu και McCanney Jamie έκαναν πολύ καλή δουλειά και συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον της Honda-RedMoto που δεν θα έχει πλέον εσωτερική ομάδα με τους Guarneri, Soreca και Redondi να είναι ελεύθεροι. Σε περίπτωση που οι KTM και Husqvarna επιμείνουν να συμμετάσχουν μόνο σε επιλεγμένους αγώνες στο επόμενο πρωτάθλημα θα υπάρχουν αγώνες με ελάχιστες συμμετοχές που δεν θα ξεπερνούν τις σαράντα πέντε.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.