Μετά από μήνες αναμονής, ο Tim Gajser δεν θα συμμετέχει στο Monster Energy Cup 2016 όπως αναμενόταν. Μια πτώση λίγο πριν από τον Σεπτέμβριο, στο 2016 Motocross των Εθνών, αφήσει τον αναβάτη της Honda Gariboldi εκτός με τραυματισμό ελαφρύ στους ώμους και μία ραγισμένη κλείδα, αλλά ο Σλοβένος αισθάνθηκε αρκετά υγιής για να αγωνιστεί στο 2016 Monster Energy SMX Riders Κύπελλο το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία.

smx-mxlarge033-1024x682

Ο Gajser αγωνίστηκε στη μοναδική πίστα και έκανε τον ταχύτερο γύρο σε μορφή Σούπερ Πόλο, κέρδισε τον πρώτο αγώνα της βραδιάς, και πήρε δύο holeshots.

Ο Gajser είχε δύο πτώσεις στο δεύτερο αγώνα της βραδιάς, και στη δεύτερη πτώση προσγειώθηκε απευθείας στον ήδη ταλαιπωρημένο ώμο του. Τελείωσε τον αγώνα στην δέκατη ένατη θέση, και τελείωσε τον τελευταίο αγώνα της νύχτας με μία πέμπτη θέση τελειώνει. Μετά τον αγώνα ο podcast αντιπρόεδρος είπε ότι η συμμετοχή του Gajser στο Monster Energy Cup 2016 είναι υπό αμφισβήτηση.

Τη Δευτέρα το πρωί, το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Honda στην Ευρώπη εξέδωσε δελτίο Τύπου που λέει ότι ο Gajser θα χάσει τον αγώνα λόγω των τραυμάτων που υπέστη στις πτώσεις.

Δελτίο Τύπου:

Είναι ένα δύσκολο τέλος για έναν αναβάτη πρωτάρη στο MXGP και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον Tim Gajser, που είχε μία αστρική σεζόν. Η MXGP σεζόν ήταν αξιοσημείωτη και αυτός έσπασε τα ρεκόρ στο δρόμο του και να γίνει ο πρώτος back-to-back πρωταθλητής στην εποχή MXGP και MX2, αλλά μέχρι τον τίτλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ίδιος είχε περισσότερο από μια δύσκολη στιγμή των πραγμάτων.

Σε προπόνηση την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, πριν το Motocross των Εθνών, μια πτώση με με σοβαρούς μώλωπες και πρήξιμο στο δεξί ισχίο και τον ώμο του, αλλά και μια μικρή ρωγμή στη δεξιά κλείδα του, τον έθεσε εκτός από το Motocross των Εθνών.

Ο 20-χρονος Σλοβένος ανέκαμψε για τους αναβάτες SMX και Κατασκευαστών Cup το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, και απέδειξε ότι δέν είχε χάσει την ταχύτητά του. Αγωνιστικά για πρώτη φορά πάνω στο νέο 2017 Honda CRF450RW, έθεσε τον ταχύτερο χρόνο, πήρε το holeshot, την νίκη και τον ταχύτερο γύρο στον πρώτο αγώνα. .

Τρεις γύρους πριν το τέλος του δεύτερου αγώνα όμως, μια πτώση στο πίσω τμήμα της διαδρομής μέσα στο Veltins Arena και πάλι τραυμάτισε τον ήδη αποδυναμωμένο δεξιό ώμο. Ήταν σε θέση να τελειώσει τον αγώνα, αν και με ορατό τον πόνο. Μετά από λίγη ξεκούραση πριν τον τρίτο αγώνα ο ίδιος ατσαλώθηκε με το πραγματικό στιλ Gajser, και αποφάσισε να αγωνιστεί. Ξεκινώντας καλά, και όσω ο αγώνας προχωρούσε ο Σλοβένος έπεφτε θέσεις προς τα πίσω, από δεύτερος έως και πέμπτος αποδεικνύοντας τον πόνο που είχε.

Με βάση αυτό, και το γεγονός ότι ο Tim θέλει να εισέλθει στο Monster Energy Cup για να διεκδικήσει τη νίκη, έχει αποφασιστεί ότι θα χάσει τη φετινή διοργάνωση του αγώνα για να επικεντρωθεί αντ ‘αυτού για την ανάκτηση και την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Tim Gajser, no.243: «Νιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ να πάω στο Monster Energy Cap φέτος, γιατί δεν είναι μυστικό ότι θέλω να αγωνιστώ εναντίον των καλύτερων στον κόσμο στην Αμερική και ήμουν πραγματικά ανυπόμονος για αυτό. Είδα στην αρχή του SMX ότι είμαι γρήγορος και σε αυτό το μίγμα των motocross και Supercross και νομίζω ότι θα ήταν μια μεγάλη μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνο με τον τραυματισμό στον ώμο μου. Ήταν τόσο επώδυνο στο SMX, και παρόλο που αγωνίστηκα στον τελικό αγώνα δεν ήμουν ανταγωνίσιμος, αφήνοντας τους αναβάτες να με περάσουν όταν με έφταναν, γιατί δεν ήθελα να έχουν καμία επαφή με τον ώμο μου ή να πιέσω σκληρότερα και να το καταστήσω χειρότερο. Ήμουν εκμεταλλεύσιμος, και αυτό δεν είναι τρόπος για να πάω να αγωνιστώ σε κάτι τόσο σημαντικό όσο Monster Energy Cup. Όταν είσαι φοβισμένος με ένα τραυματισμό, αυτός δεν είναι τρόπος για να αγωνιστείς, έτσι ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση για μένα, αλλά ξέρω ότι είναι η σωστή. Έτσι, λυπάμαι για τους οπαδούς και τους χορηγούς, όπως τη Monster και το Fox που δεν μπορώ να αγωνιστώ εκεί έξω, αλλά υπάρχει πάντα το επόμενο έτος και νομίζω ότι είναι σημαντικό για τον καθένα να το κάνουμε σωστά με την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουμε. Ήταν μια απίστευτη σεζόν αυτό το έτος, λαμβάνοντας τον τίτλο MXGP, και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή τους. Αλλά είναι επίσης μια μεγάλη σεζόν μέχρι τώρα, πρέπει να πάρω κάποιο χρόνο και να βεβαιωθώ ότι πάω το 2017 ισχυρότερος από ποτέ. Έτσι Εύχομαι σε όλους το καλύτερο για τον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και θα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, και είμαι έτοιμος να βγω το επόμενο έτος εκεί και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. «

Λ. Ιωαννίδης

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.