Στην πίστα Villars sous Ecot της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross FIM  2017 μπροστά σε χιλιάδες Γάλλους οπαδούς όπου παρακολούθησαν τις μάχες στις κατηγορίες MXGP και MX2, με κυριότερες των Jeffrey Herlings και Thomas Covington, αλλά και τον εορτασμό του παγκόσμιου τίτλου στην ΜΧ2 του Pauls Jonass.

MXGP log

Herlings_MXGP_15_CH_2017

Στον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Max Anstie πήρε το Fox Holeshot, λίγο μετά ο Tim Gajser πήρε το προβάδισμα ακολουθούμενος απο τους Romain Febvre και  τον Glenn Coldenhoff στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο ο Anstie βρήκε τον δρόμο πίσω από τον Coldenhoff καθώς ο Gajser και ο Febvre είχαν περάσει μπροστά. Ο Herlings πέρασε τον Glenn Coldenhoff, όπου λίγο αργότερα ο Paulin έκανε το ίδιο στον γύρο 6. Μπροστά στον αγώνα το πλήθος είδε τον Γάλλο ήρωμά του Romain Febvre να προσπαθεί για το πέρασμα στον Gajser. Ο Febvre προσπάθησε αρκετά αλλά δεν το κατάφερε. Ο Gajser πήρε τον πρώτο αγώνα μπροστά από τους Febvre, Herlings, Anstie και Paulin.

Ο Αγώνας 2 ξεκίνησε με μία καλή εκκίνηση για τον Anstie αν και ο Herlings πήρε το Fox Holeshot, ο Anstie είχε την καλύτερη γραμμή μετά και πήρε το προβάδισμα. Οι Herlings και Anstie έμειναν μαζί ενώ ο Tim Gajser ακολούθησε ολόκληρο τον αγώνα.

Πίσω από τον Gajser ήταν Arnaud Tonus που έδωσε μάχη για να κρατήσει τον  παγκόσμιο πρωταθλητή MXGP του 2017 Antonio Cairoli και αργότερα  τον Evgeny Bobryshev.

Ο Cairoli αργότερα εγκατέλειψε αλλά ο Bobryshev συνέχισε να κυνηγάει τον Tonus όπου τελικά κατάφερε να τον περάσει. 4 γύρους αργότερα ο Romain Febvre πήρε την 4η θέση από τον Bobryshev και ένα γύρο αργότερα ο Bobryshev είχε μία πτώση όπου τερμάτισε 23ος.

Στις μπροστά θέσεις ο Herlings πίεζε τον Anstie, όπου κατάφερε και τον πέρασε στους τελευταίους γύρους. Ο Anstie δεν είχε τη διάθεση να υποχωρήσει και οι δύο αναβάτες είχαν μια από τις καλύτερες μάχες της σεζόν δίνοντας στους οπαδούς ένα σωστό φινάλε. Τέλος ο Herlings κατάφερε να κρατήσει τη θέση και πήρε το συνολική νίκη, λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου: «Στον δεύτερο αγώνα πήρα το πρώτο μου FOX Holeshot της χρονιάς και αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τον εαυτό μου, αφού ο holeshot Max με πέρασε ακριβώς μετά. Είχα κάποιες καλές γραμμές και ήθελα να τον περάσω, ήμουν δίπλα του μερικές φορές σε πιο ευχάριστες γραμμές αλλά στη συνέχεια άλλαξε τις γραμμές και στην πραγματικότητα οδήγησε τέλεια γι ‘αυτό ήταν δύσκολο να τον περάσω, αλλά τελικά τον πέρασα. «

Gajser_MXGP_19_F_2017

Ο Tim Gajser πήρε την τρίτη θέση στον δεύτερο αγώνα και σε συνδυασμό με τη νίκη του 1 αγώνα, τερμάτισε 2ος ισοβαθμώντας με τον Herlings. Ο Gajser πήρε επίσης την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Είμαι ευτυχής που τελείωσα τη σεζόν τόσο δυνατά, να είμαι στο βάθρο, σήμερα πήγα πολύ καλά στη λάσπη».

Anstie_MXGP_19_F_2017

Τρίτος συνολικά ήταν Max Anstie όπου δήλωσε αργότερα: «Νομίζω ότι πέρυσι στην MX2 ήμουν καλός, αλλά είμαι πολύ καλύτερος τώρα. Στη δεύτερη κούρσα έκανα καλή οδήγηση, μετά την πρώτη στροφή πέρασα τον Jeffrey. Αισθανόμουν ότι ήμουν καλός γύρο με το γύρο και αισθάνθηκα καλά, αλλά ήξερα ότι ο Jeffrey έκανε ένα λάθος, δεν χαλάρωσα πραγματικά. Ο Jeffrey με πίεζε αρκετά, προσπάθησα να είμαι ομαλός στις διαδρομές μου και είχαμε μια καλή κούρσα μέχρι το τέλος «.

Ο Gautier Paulin τερμάτισε στην 5η θέση, αλλά πήρε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος και είπε: «Αυτή η σεζόν πήγε καλά … Θέλω περισσότερα, πάντα θέλουμε περισσότερα. Ακόμα και η 3η θέση είναι ένα καλό επίτευγμα και ανυπομονώ για το επόμενο έτος, να κάνουμε το πρόγραμμα, ξέρω πού πρέπει να εργαστώ, προπονήσεις και να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα «.

Ο Antonio Cairoli  δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την χρονιά που δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε και το κάναμε. Μου αρέσει πραγματικά η οδήγηση και ήδη τώρα ανυπομονώ για το επόμενο έτος γιατί ξέρω τι μπορούμε να βελτιώσουμε ».

MX2 log

Covington_MXGP_13_CZ_2017_0

Όταν ξεκίνησαν οι αγώνες MX2 o Pauls Jonass μπορούσε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα 2017 MX2 στον πρώτο αγώνα.  Εντούτοις ο αγώνας ξεκίνησε με πρόκληση για τον Jonass όταν μετά τη λήψη του FOX Holeshot συγκρούστηκε με έναν άλλο αναβάτη και έμεινε πίσω, πήρε τη μοτοσικλέτα αλλά έπεσε πάλι στην επόμενη στροφή. Καθώς ο Jonass πήρε ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα του, ο αγώνας οδηγούνταν από τους Thomas Covington και Jeremy Seewer, ακολουθούμενοι τον Thomas Kjer Olsen. Ο Olsen, ωστόσο είχε δύο πτώσεις που τον έριξα πίσω στην 7η θέση.

Ο Jonass στη συνέχεια άρχισε να ανακάμπτει από τα λάθη του και παρόλο που χρειαζόταν μόνο τη 12η θέση για να κερδίσει τον τίτλο, ανέβηκε στην 5η πίσω από τους Covington, Seewer, Jed Beaton και Hunter Lawrence.

Ο δεύτερος αγώνας  ξεκίνησε με ένα Fox Holeshot για τον Thomas Covington μπροστά απο τον Brian Bogers  και τον Lawrence. Ο Lawrence πέρασε τον Bogers και τον Covington στον δεύτερο γύρο για να πάρει το προβάδισμα.

Ο Jed Beaton ήταν ο 5ος στον πρώτος γύρος ενώ ο Jonass ξανά είχε κακή εκκίνηση. Ο Jeremy Seewer ξεκίνησε τον αγώνα 4ος, αλλά στον 5ο γύρο ήταν ο δεύτερος πίσω από τον Lawrence, αλλά 3 γύρους αργότερα ο Covington βρήκε και πάλι τον ρυθμό του και πήρε την τρίτη θέση πίσω από τον Seewer. Ο Seewer στον επόμενο γύρο έπεσε και έμεινε στην πέμπτη θέση πίσω από τον Beaton καθώς ο Jonass ο οποίος ξεκίνησε στις 9η θέση ανέβηκε στην 3η.

Ο Thomas Covington τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο αγώνα αλλά κέρδισε στο σύνολο. Ο Covington στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Είναι καλό να τελειώσω τη χρονιά με έναν τέτοιο αγώνα, μου δίνει περισσότερα κίνητρα για να είμαι έτοιμος για το επόμενο έτος. Τις τελευταίες εβδομάδες οι εκκινήσεις ήταν πολύ καλές και νομίζω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις που έκανα στο τελευταίο μέρος της σεζόν. Η μοτοσυκλέτα είναι απλά ένα πυραυλικό πλοίο από την πύλη και το είδαμε σήμερα. Η εκκίνηση είναι τόσο σημαντική σε συνθήκες όπως αυτή σήμερα. «

Ο Hunter Lawrence πήρε τη δεύτερη θέση συνολικά. Ο Lawrence, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Ήταν καλό να πάρω χθες την πρώτη θέση, γιατί κανονικά τα Σάββατά μου είναι τρομερά, οπότε ήταν καλό να το ξεπεράσω αυτό. Έκανα μερικά περάσματα (στον 1ο αγώνα) και έπειτα υποστήριξα το αποτέλεσμα μου (pole position) με μια νίκη στον 2ο αγώνα.

Ο Jed Beaton πήρε την τρίτη θέση συνολικά και στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στην MX2. Είχα λίγο τύχη με τον Jeremy (Seewer) που είχε πτώση και ανέβηκα στο βάθρο, αλλά είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτό το Σαββατοκύριακο και πως πέρασα την χρονιά μου «.

Ο Pauls πήρε την 5η θέση συνολικά, αλλά είναι ο νέος MX2 Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε μία χρονιά που απαιτεί σωματική και διανοητική δύναμη, και έχει αποδείξει ότι είναι ο ισχυρότερος. Ο Jonass στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Είναι το όνειρό μου από τότε που άρχισα να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν μια ξεχωριστή στιγμή όταν το κατάφερα αυτό μετά τον πρώτο αγώνα. Ήταν πολύ δύσκολο για τον εαυτό μου που είχα πτώση στη δεύτερη στροφή του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια σηκώθηκα, καθάρισα τα πάντα και στη συνέχεια έπεσα ξανά στην επόμενη στροφή. Ξεκίνησα τελευταίος και τελείωσα πέμπτος που ήταν αρκετό για το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό. «

Ο Jonass ήρθε στη σεζόν αφού έλειπε στο τέλος του 2016 με τραυματισμό και έκτοτε έχει ωριμάσει σε όχι μόνο έναν γρήγορο αναβάτη αλλά έναν συνεπή και έξυπνο. Ο Jonass ανέβηκε στο βάθρο σε 15 από 19 γύρους σε εξαιρετικά διαφορετικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο και αξίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με 7 pols, 14 νίκες και 6 νίκες GP.

Δεύτερος στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Jeremy Seewer που είπε: «Ανυπομονώ με ένα μεγάλο χαμόγελο, ξέρετε ότι είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το 450. Ανυπομονώ πραγματικά την επόμενη Τετάρτη που θα οδηγήσω και απλά θέλω να διασκεδάσω με μία άλλη μοτοσικλέτα πηγαίνοντας στο motocross των εθνών αποδεχόμενος μια νέα πρόκληση ».

Τρίτον στο πρωτάθλημα 2017 ήταν ο πρωτάρης, Thomas Kjer Olsen. Ο Olsen στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Είναι απίστευτο να είμαι τρίτος στο πρωτάθλημα. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορώ και βγήκα τρίτος, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. «

Αποτελέσματα και τελικές βαθμολογίες Εδώ.

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.