Στις κατηγορίες των 250 αλλά και των 450 κυβικών εκατοστών υπάρχουν πλήθος αλλαγών σε πολλούς τομείς. Πρώτη και κύρια αλλαγή είναι αυτή τις διάρκειας των δυο τελικών.

supercross

Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό στα 250 οπού οι θέσεις από 1-9 προκρινόταν απευθείας στον τελικό για τα HEAT 1 και HEAT 2 με τα εναπομείναντα 4 εισιτήρια για το Main Event να είναι διαθέσιμα στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας (LCQ).Τα 450 ξεκινούν με τα HEAT 1 και HEAT 2 και τις θέσεις 1-4 να προκρίνονται απευθείας στον τελικό. Σειρά έχουν οι SEMI 1 και SEMI 2 με τους αναβάτες από 1-5 θέση να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό και τους αναβάτες οι όποιοι τερμάτισαν από 6 έως και 16 στα SEMI να μπαίνουν για τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας (LCQ) διεκδικώντας τα 4 τελευταία εισιτήρια του τελικού(MAIN EVENT). Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η σταθερή διάρκεια σε χρόνο των δυο τελικών με το MAIN EVENT της μικρής κατηγορίας να ορίζετε στα 15 λεπτά + 1 γύρο, ενώ ο τελικός των 450 να έχει διάρκεια 20 λεπτά +1 γύρο. Με αυτό επιτυγχάνεται η αύξηση της αγωνιστικής διάρκειας το οποίο επωφελούνται οι ομάδες έχοντας μεγαλύτερη προβολή, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερων χορηγών επεκτείνοντας έτσι την προβολή του αθλήματος δημιουργώντας νέες θέσεις για αναβάτες και ίσως και νέες ομάδες. Επιπλέον αυτή η αλλαγή έχει θετικό αντίκτυπο στους θεατές καθώς το θέαμα θα είναι μεγαλύτερο. Ο κανονισμός της μεγάλης κατηγορίας έχει μείνει ως ήταν τα τελευταία έτη χωρίς καμία αλλαγή.

Αλλαγές μεγάλες όσων αφορά τα ράστερ των ομάδες και τις ομάδες τις ίδιες.

Η κατηγορία των 450 κυβικών εκατοστών όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος ελκύει την προσοχή των πολλών. Μεγάλος ο προβληματισμός και τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με πλήθος θεμάτων για την μεγάλη κατηγορία.

JAMES STEWART – MALCOM STEWART. Ο λόγος για τον ταχύτερο άνθρωπο για τον BUBBA όπως πολλοί τον ξέρουν. Ύστερα από τον αποκλεισμό το 2014 ο Stewart ήταν αναμενόμενο να επιστρέψει το 2016. Κάτι το οποίο πρακτικά ποτέ δεν έγινε, αν και ο James στήθηκε στην μπάρα εκκίνησης. Ένας τραυματισμός στον πρώτο αγώνα και μια συνέχεια από ατυχίες στάθηκε ο λόγος για την ίσως πιο άσχημη χρόνια του. Αντιθέτως αντίστροφη ήταν η απόδοση του Malcolm την περασμένη χρονιά που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην ανατολική περιφέρεια, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να του χαρίσει μια θέση σε κάποια ομάδα. Πολλές φήμες ακούστηκαν για το μέλλον των δυο αδερφών όπως η δημιουργία μιας δικιάς τους ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι στην πρώτη μονομαχία του πρωταθλήματος θα απουσιάζουν και οι δυο.

Τεράστιες αλλαγές για τον Trey Canard. Ο εμβληματικός αναβάτης της Honda αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να ενταχθεί στην ομάδα της KTM μαζί με τον πρωταθλητή Ryan Dungey και τον Γάλλο Marvin Musquin.

Ο πρωταθλητής της περσινής χρόνια στην δυτική περιφέρεια των 250 Cooper Webb βρίσκετε πλέον και αυτός στα 450. Ύστερα από μια σεζόν στην οποία πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο γύρο για το πρωτάθλημα κατακτώντας το, θα είναι στην ομάδα της Monster Energy/Yamalube/Chaparral Yamaha Factory μαζί με τον πολύπειρο Chad Reed.

Μεγάλη αλλαγή όσων αφορά την ομάδα του Joe Gibbs. Η JGR Racing ύστερα από πολλά χρόνια με την Yamaha, από το 2017 θα είναι πλέον με την Suzuki. Οι Justin Barcia και Weston Peick θα ήταν ένα δυναμικό δίδυμο ικανό για το καλύτερο αλλά πριν λίγες μέρες η ομάδα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Justin Barcia με τον Jacob Weimer λόγο τραυματισμού του.

Η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki στα 450 είναι πλέον η ομάδα του RCH. Σε μια συνεργασία ίσως και συγχώνευση ομάδων μεταξύ RCH Racing και Yoshimura Suzuki. Η πλέον RCH/Yoshimura Suzuki είναι η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki για το 2017 με αναβάτες τους Justin Bogle και Broc Tickle.

Η μεγάλη μεταγραφή αφορά την ομάδα του HRC και τον Ken Roczen. Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Motocross το περασμένο καλοκαίρι, ο Roczen αφήνοντας στην αρχή πολλά να εννοηθούν και εν συνεχεία το επισημοποίησε. Ken Roczen και Cole Seely στην εργοστασιακή Honda για το 2017.

Έκτος εργασιακών ομάδων μένει και ο Dean Wilson. Μαζί με τους αδελφούς Stewart είναι τα τρία μεγαλύτερα ονόματα που έχουν μείνει χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη. Το πλάνο είναι ένα και γνωστό για όλους. Μια μοτοσυκλέτα ελάχιστη βοήθεια και στήριξη και ένα βαν. Με την βοήθεια ελαχίστων αυτοί οι 3 αστέρες θα προσπαθήσουν κάτι πολύ φιλόδοξο. Ο Wilson θα αγωνιστεί με μια δική του Yamaha όσο για τους Stewarts όλα παραμένουν άγνωστα για το εύρη κοινό.

Η κατηγορία είναι φωτιά και δεν σηκώνει εύκολα προγνωστικά καθώς πολύ αναβάτες έχουν μεγάλο κίνητρο για διάκριση. Σίγουρα ο πρωταθλητής Ryan Dungey θέλει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία στην τελευταία του μάλλον χρονιά στο supercross, έχοντας να αντιμετωπίσει τους Ken Roczen, Eli Tomac, Trey Canard και Cooper Webb που θέλουν να δώσουν απαντήσεις. Πολύ ποιοτικοί και οι Jason Anderson, Marvin Musquin και Cole Seely που έδειξαν την περσινή χρονιά ότι μπορούν να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές, ο έμπειρος Chad Reed αλλά και οι ικανοί Weston Peick, David Millsaps, Justin Bogle, Mike Alessi και Dean Wilson που είναι έτοιμοι να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Στην κατηγορία των 250cc λίγες ήταν αλλαγές αλλά σημαντικές.

Οι πρωταθλητές της περσινής χρόνια Malcolm Stewart και Cooper Webb θέλησαν να κάνουν το μεγάλο άλμα ανεβαίνοντας στην μεγάλη κατηγορία με το Malcolm να μην βρίσκει τελικά ομάδα. Αυτό σημαίνει πως το 2017 θα έχουμε δυο νέους πρωταθλητές στα 250. Το μεταγραφικό παιχνίδι ενδιαφέρον, με κάποιους από τους πρωταγωνιστές να επιλέγουν να αλλάξουν ομάδα, αλλά με τους περισσότερους να μένουν στην ίδια συνταγή.

Ίσως πιο αναπάντεχη κίνηση αυτή του Jeremy Martin. Αφήνοντας την Yamaha για να μεταφερθεί στην Honda. Από το καλοκαίρι του 2013 όταν έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας, μέχρι και το καλοκαίρι του 2016, έκανε την μεγάλη αλλαγή και από το 2017 θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στην κατηγορία των 250cc.

Μεταγραφή και για τον μεγάλο αδελφό του Jeremy Martin τον Alex. Ο όποιος και αυτός ύστερα από αρκετά χρόνια με την Yamaha, από το 2017 θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα της KTM. Η ομάδα της KTM η οποία πρόσθεσε στο ράστερ της και τον Jordon Smith ευελπιστώντας για κάτι καλό.

Αλλαγές για την Yamalube/Star Racing Yamaha. Jeremy Martin, Alex Martin και Cooper Webb να αποτελούν παρελθόν για την ομάδα, το επόμενο βήμα ήταν η αναζήτηση των αντικαταστατών. Η λύση βρέθηκε καθώς ο Aaron Plessinger είναι εμφανώς βελτιωμένος και να ηγείται της ομάδας. Σημαντική και η προσθήκη του Dylan Ferrandis αλλά και οι Colt Nichols, Mitchell Harrison και ο rookie Dan Reardon δείχνουν να είναι έτοιμοι για την πρόκληση και καλά προετοιμασμένοι.

Μεγάλη υποψηφιότητα για τον τίτλο είναι η Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki έχοντας τους δυο επικρατέστερους αναβάτες στην δύση αλλά και τον εκρηκτικό Austin Forkner στην ανατολική περιφέρεια. Ο Joey Savatgy ύστερα από μια καταπληκτική χρόνια πέρσι χάνοντας τον τίτλο για μόλις 1 βαθμό, έναντι του Cooper Webb φέτος έρχεται αποφασισμένος μονό για την πρωτιά. Ο rookie Austin Forkner ο όποιος έκανε απίστευτη επίδοση στο Motocross στην πρώτη του επαφή με τα επαγγελματικά. Το 2017 είναι το πρώτο του πρωτάθλημα Supercross και ήδη έχει τραβήξει την προσοχή πολλών και είναι φαβορί. Η επιστροφή του Adam Cianciarulo είναι αναμενόμενη. Ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης με τις περισσότερες επιτυχίες, και ο πιο άτυχος επαγγελματίας, έχοντας αντιμετωπίσει πλήθος τραυματισμών, φέτος μάλλον είναι η χρονιά του. Στην ομάδα εντάχθηκε και ο σταθερός Justin Hill.

Επιστροφή και της εργοστασιακής Suzuki στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών. Η επέκταση της ομάδας του JGR είχε σαν αποτέλεσμα να πλαισιώσει ομάδα και στην μικρή κατηγορία με τους Phil Nicollet, ο όποιος είναι αναβάτης των 450cc και του Matt Bisceglia.

Η ομάδα της Rockstar Energy Husqvarna παραμένει σταθερή αλλά με τους Martin Davalos και Zach Osborne να αλλάζουν περιφέρειες.

Τα προγνωστικά είναι ανοιχτά καθώς υπάρχουν αρκετοί ικανοί αναβάτες στην δυτική περιφέρεια, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιος αναβάτης που να υπερέχει ξεκάθαρα, καθώς οι ομάδες προτίμησαν να ρίξουν τα βαρειά χαρτιά τους στην ανατολική όχθη. Οι Martin Davalos, Austin Forkner, Aaron Plessinger, Shane McElrath, Phillip Nicoletti, Jeremy Martin, Tyler Bowers, Justin Hill και James Decotis αναμένετε να πρωταγωνιστήσουν.

A. Πανταζής

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.