Οι ομάδες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις συνθέσεις τους για ένα πρωτάθλημα μεταβατικό καθώς δεν θα υπάρχουν μερικοί από τους συνήθεις ύποπτους πρωταγωνιστές όπως οι ANTOINE MEO και PIER-ΑLΕXANDER RENET που ξεκίνησαν να γράφουν μια νέα σελίδα στην καριέρα τους, αυτή την φορά στους αγώνες rally raid, όπως και οι MATI SEISTOLA και AIGAR LEOK που αποχώρησαν από την ενεργό δράση.

ewc logo

Σίγουρα οι ταυτόχρονη αποχώρηση τεσσάρων αναβατών της elite του αθλήματος μπορεί να έχει αφήσει κάποιο κενό αλλά το επόμενο πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις καθώς οχτώ κατασκευαστές θα συμμετέχουν στην σειρά των αγώνων. Οι έξι κατεβαίνουν με πλήρη σύνθεση προσδοκώντας τίτλους και ψηλά πλασαρίσματα. Η Gas Gas επιστρέφει ξανά δυνατή αυτή την φορά έχοντας μόνο δυο αναβάτες στην νέα αρχή της εταιρίας που τα επόμενα χρόνια θα έχει σαφώς ακόμα πιο δυναμική παρουσία, ενώ το μικρό εργοστάσιο της ΤΜ συνεχίζει στην δοκιμασμένη συνταγή που της πρόσφερε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο έχοντας πάντα πολύ προσεγμένες κινήσεις αποφεύγοντας το ρίσκο

Η KTM έχοντας πάντα σαν ηγετική φυσιογνωμία τον Fabio FARIOLI προέβη σε υποχρεωτική ανανέωση του ρόστερ της ομάδας. Απο την δοκιμασμένη συνταγή των τελευταίων ετών που χάρισαν αρκετά πρωταθλήματα στην Αυστριακή εταιρία έμειναν στην ομάδα μόνο οι NAMBOTIN και CERVANTES με τους PHILLIPS και MEO να αποχωρούν. Στην ομάδα προστέθηκαν δυο αναβάτες με πλούσιο ταλέντο αλλά χωρίς εμπειρίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Βρετανός Nathan WATSON και ο Αμερικάνος Taylor ROBERT. Ο νεαρός WATSON θα δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά στο Enduro και θα αγωνιστεί στην Ε1 προερχόμενος από τους αγώνες MOTOCROSS αλλά με οικογενειακή παράδοση στο άθλημα. O επίσης νεοφερμένος Taylor ROBERT έχοντας παραστάσεις από το SuperEnduro συμμετέχοντας κάθε χρόνο με την αμερικανική ομάδα στο Six Days έρχεται από το πρωτάθλημα της ΑΜΑ με υψηλές βλέψεις αγωνιζόμενος στην E2 μαζί με τον Γάλλο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Christophe NAMBOTIN που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία. Ο περσινός άτυχος Ivan CERVANTES έχοντας τέσσερις τίτλους επιστρέφει μετά από οχτώ χρόνια στην Ε1 ψάχνοντας ακόμα ένα τίτλο. Η Laia SANZ θα είναι φυσικά ένα μέρος της επίσημης ομάδας θέλοντας να κατακτήσει τον 5ο προσωπικό της τίτλο στο Γυναικείο Κύπελλο. Στις υποστηριζόμενες ομάδες της εταιρίας ο Fabio FARIOLI κράτησε τους Μirko SPANDRE και Jeremy JOLY καλωσορίζοντας και τον Ισπανό Jaume BETRIU με τους δυο τελευταίους να είναι οι μόνοι αναβάτες της εταιρίας στην κατηγορία Ε3. Ο Rudy MORONI μετά από ένα χρόνο στην Sherco, επέστρεψε για το 2016. Στην Ε2 θα αγωνίζεται και ο GUERRERO Victor ενώ για τον εκρηκτικό νεαρό Αυστραλό Daniel Sanders που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος δεν υπάρχει κάποια είδηση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Taylor ROBERT

Taylor ROBERT

Ανανέωση και για την ομάδα της Rockstar Energy Husqvarna με νέο μάνατζερ της ομάδας τον Andreas HOELZL. Νέα πρόσωπα στο κυανόλευκο στρατόπεδο, ο Ισπανός Josep GARCIA και ο Αυστριακός Pascal RAUCHENECKER που καλούνται να καλύψουν το κενό των Pierre-Alexandre RENET και Jamie MCCANNEY. Το μελλοντικό αστέρι Josep GARCIA που θα αγωνιστεί στην κατηγορία νέων, ενώ ο Pascal RAUCHENECKER θα προσπαθήσει να βρεθεί όσο ψηλότερα γίνετε στην απαιτητική Ε1. Τα δυο βαριά χαρτιά της, Mathias BELLINO και Danny MCCANNEY η Husqvarna αποφάσισε να τα ρίξει στην E2. Από την ομάδα υποστηρίζεται και η Jane DANIELS, ενώ δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον Thomas OLDRATI.

H Beta απειλεί αν και πέρυσι, ο Fabrizio DINI κράτησε την ομάδα του όπως ήταν με τον Johnny AUBERT, Luis CORREIA και τον Giacomo REDONDI. Για το 2016 ο Ιταλός μάνατζερ δεν ανανεώσει τον REDONDI και μετέφερε τον Πορτογάλο CORREIA στην ομάδα Beta Boano. Έκανε όλα αυτά για να απελευθερωθεί ο χώρος για τον νεαρό ιπτάμενο Βρετανό Steve HOLCOMBE αλλά κυρίως για ένα από τα κύρια φαβορί για τον τίτλο EnduroGP τον Alex SALVINI που θα αγωνιστεί στην E2. Οι Johnny AUBERT και Steve HOLCOMBE με τις ΚΤΜ και Husqvarna να αποφασίζουν να μην έχουν επίσημοι εκπροσώπηση στην κατηγορία Ε3 γίνονται αυτομάτως από τα φαβορί στην κατηγορία που θα υπάρχουν οι λιγότερες συμμετοχές. Οι φιλοδοξίες της Beta είναι μεγάλες και βάσιμες για τίτλους αλλά ο ανταγωνισμός προμηνύεται σκληρός.

Η Honda RedMoto μπορεί να μην συνέχισε την συνεργασία με τον Alex SALVINI που της χάρισε έναν τίτλο στην Ε2 αλλά έκανε κινήσεις με σκοπό να έχει πλούσια και ποιοτική παρουσία στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιλέγοντας αναβάτες από την ιταλική αγορά. Ο Egidio MOTTA αποφάσισε να εργαστεί με μακροπρόθεσμο πλάνο κλείνοντας για τα επόμενα χρόνια τρεις από τους πιο ελπιδοφόρους αναβάτες του κόσμου. Ο Alessandro BATTIG ικανοποίησε με τις επιδόσεις του και την επόμενη χρόνια θα κάνει το μεγάλο άλμα αγωνιζόμενος στην E1. Οι Giacomo REDONDI και Davide SORECA θα τον αντικαταστήσουν στην Τζούνιορ με μόνο σκοπό τον τίτλο. Ο πρώην αναβάτης του mxgp Davide Guarneri έχει τελικά αποφασίσει να εκπλήξει τους πάντες υπογράφοντας με την RedMoto. Το ISDE στην Σλοβακία ήταν η πρώτη πρόσκληση για τον Guarneri που αν και δεν είχε εμπειρία από τον χώρο του Enduro, η επίδοση του ήταν πολύ καλή. Ο έντονος ανταγωνισμός της Ε2 είναι σίγουρο ότι μπορεί να τον δυσκολέψει στην αρχή αλλά σίγουρα έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει. Στην Ε1 θα αγωνίζεται και ο τέταρτος νεοφερμένος της ομάδας Oscar Balletti που παραμένει μια σταθερή αξία στο χώρο. Ερωτηματικό είναι το τι γίνεται με τον διάσημο Ιταλό διευθυντή Franco MAYR.

Giacomo REDONDI

Giacomo REDONDI

Μετά την περσινή της επιστροφή, η Yamaha ετοιμάζετε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική έχοντας παρουσία στην Ε1 και Ε2 με τον Alexandre KOWALSKI να αποφασίζει να παρουσιάσει δύο ομάδες στο EnduroGP. Η Yamaha Miglio θα συνεχίσει να εργάζεται με το WR250F έχοντας τους δυο περσινούς παγκόσμιους πρωταθλητές στις μικρές κατηγορίες Jamie MCCANNEY και Mikael PERSSON. Επιπλέον ο Marc BOURGEOIS αποφάσισε να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνει διαχειριστής της δεύτερης ομάδας με το ολοκαίνουργιο WR450F. Ο BOURGEOIS θα έχει στο ρόστερ τους Cristobal GUERRERO και Loïc Larrieu στην κατηγορία Ε2 χωρίς να αποκλείετε αν του ζητηθεί να βοηθήσει και αυτός οδηγώντας.

Η Beta Boano γίνετε όλο και ισχυρότερη αλλά χάνοντας πολύ από την νεανική ορμή της, καθώς μόνο ο Matteo BRESOLIN θα συνεχίσει στις μικρές κατηγορίες που παραδοσιακά η εταιρία έχει πολύ καλές επιδώσεις. Μαζί με τον νεαρό Ιταλό θα βρίσκονται και οι έμπειροι Luis CORREIA και Deny PHILLIPAERTS.

Η Gas Gas επέστρεψε μετά τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν έχοντας τον Sergi DURAN να ηγείται της καταλανικής ομάδας. Η Torrot έχει εγγυηθεί την συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα καθώς και ένα πλούσιο project για τα επόμενα χρόνια με σκοπό να ανεβάσει την εταιρία ψιλά. Για το 2016 ο Ισπανός Jonathan BARRAGAN ( Ε3) και ο Πορτογάλος Diogo VENTURA (Τζούνιορ) θα είναι πίσω με τα κόκκινα χρώματα της ισπανικής εταιρίας.

Η Sherco συνεχίζει την σταθερή της ανοδική πορεία θέλοντας την φετινή χρονιά να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της. Η ομάδα της CH Racing Sherco του Fabrizio AZZALIN μπορεί να είπε αντίο στον Matti SEISTOLA, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί, αλλά σίγουρα η απόκτηση του νεαρού Αυστραλού Matthew PHILLIPS δίνει άλλο αέρα. Αν ο μικρός που αρέσκεται στα δύσκολα πεισμώσει θέλοντας να αποδείξει την αξία του μπορεί να τον κάνει έναν από τα μεγάλα φαβορί της Ε2. Για την Αυστραλέζα Jessica GARDINER δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Στην επίσημη ομάδα Sherco θα αγωνίζονται οι ποιοτικοί και ταχύτατοι Jeremy TARROUX, Anthony Boissière και Lorenzo SANTOLINO καθώς σε κάποιου αγώνες μπορεί να δούμε τον Γερμανό HUBNER Edward και τον Βρετανό SAGAR Tom που για την επόμενη χρονιά θα οδηγούν για τους εθνικούς επίσημους αντιπροσώπους της Sherco.

Matthew PHILLIPS

Matthew PHILLIPS

Η TM Racing συνεχίζει με την περσινή επιτυχημένη συνταγή με μόνη αλλαγή την αποχώρηση του Aigar LEOK και την προσθήκη του νεαρού Oliver NELSON. Ο Eero REMES θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή του επίδοση στην Ε1, ενώ οι Manuel MONNI και Oliver NELSON θα βρίσκονται μεταξύ των διεκδικητών σε Ε3 και ΕJ.

Η TM Γαλλίας πέρσι είχε συμμετάσχει στο Ιταλικό, Βελγικό και Γαλλικό GP, η ομάδα της TM Γαλλίας θα εξακολουθήσει την προσπάθεια της και την φετινή σεζόν. Στην ομάδα του Fred DI Giambattista θα υπάρχει ο Theo BAZERQUE στις μεγάλες κατηγορίες ενώ οι Leo LEQUERE και Quentin Delhaye DE MAULDE θα αγωνιστούν στα 125 και Τζούνιορ αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ντιντιέ VALADE Sherco Ακαδημία θα έχει τους νεαρούς Kevin Panis από την Γαλλία και τον Ισπανό Kirian MIRABET.

Η ομάδα Lunigiana είναι μια νέα ιταλική ομάδα, έρχεται στα paddock του EnduroGP για το 2016. Η ομάδα του Lunigiana, εξοπλισμένη με Kawasaki, θα λάβουν μέρος σε κάποιο GP και θα απαρτίζεται από τον Gianluca MARTINI και τον πρώην αναβάτης της KTM Nicolo MORI.

Οι νεαροί Γάλλοι Jeremy MIROIR (F), Anthony GESLIN (F), David ABGRALL (F) και Jean-Baptiste NICOLOT (F). Ο GESLIN και ABGRALL Jeremy CARPENTIER (F) αναμένετε να πρωταγωνιστήσουν για ακόμα μια χρονιά στις μικρές κατηγορίες όπως και ο έμπειρος Romain DUMONTIER θα είναι παρόν σε όλο το πρωτάθλημα.

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.