Έντεκα χρονιά μετά τον αγώνα στο La Serena το FIM International Six Days Enduro επιστρέφει στην Χιλή για την 93η έκδοση του.

Όλα είναι έτοιμα στο Viña del Mar για να φιλοξενήσει από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου τους 480 αναβάτες από τις 26 χώρες που θα συμμετέχουν. Η συνολική διαδρομή του αγώνα θα είναι 1350 χιλιόμετρα.

Στο World Trophy θα αγωνιστούν δεκαεφτά χώρες με τις Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία και Γαλλία να προβάλουν σαν οι επικρατέστερες για τον τίτλο.

Οι περσινοί πρωταθλητές Γάλλοι ελπίζουν οι παλιοί και έμπειροι στο θεσμό NAMBOTIN Christophe, LARRIEU Loic και CHARLIER Christophe ότι δεν θα έχουν επηρεαστεί από τις μέτριες φετινές τους εμφανίσεις και θα καταφέρουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, έχοντας μαζί τους τον νεαρό DUBOST Thomas. Το έργο τους δύσκολος καθώς οι Αμερικάνοι μπορεί να είχαν την αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Kailub Russell που θα αντικατασταθεί από τον Steward Baylor αλλά εξακολουθούν να έχουν ένα ταχύτατο σύνολο έχοντας μαζί του, τους SIPES Ryan, ROBERT Taylor και BELL Zachary.

Η Αυστραλία κατεβάζει τους MILNER, SANDERS, SNODGRASS και STRANG, θέλοντας να επαναλάβει την επίδοσή του 2015 έχοντας μπροστάρη τον εκρηκτικό Daniel Milner.

Η επιστροφή της Ιταλίας στην Χιλή φέρνει μνήμες ευχάριστες άλλα και βάσιμες ελπίδες για κάτι πολύ κάλο καθώς η τετράδα των SALVINI Alex, OLDRATI Thomas, GUARNERI Davide και REDONDI Giacomo είχε μία εξαιρετική χρονιά.

Σταθερές δυνάμεις του χώρου η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Τσεχία και η Σουηδία, θα ποντάρουν σε τυχόν ατυχίες για να κερδίσουν θέσεις.

Η μεγαλύτερη απουσία είναι φυσικά η παντοδύναμη ομάδα της Βρετανίας που η απόφαση των πρωτοκλασάτων αναβατών της χώρας να μην συμμετέχουν για ακόμα μια φορά, ανάγκασε την ομοσπονδία τους να αποσύρει την συμμετοχή, όπως και η πάντα μαχητική Φινλανδία.

Στο Junior Trophy μπορεί να έχουμε μονό έντεκα ομάδες άλλα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, καθώς οι πλέον ποιοτικοί αναβάτες το κόσμου κάτω των 23 ρίχνονται στην μάχη. Οι κυρίαρχοι στις μικρές κατηγορίες του παγκοσμίου Ιταλοί CAVALLO, VERONA και SORECA θα έχουν να αντιμετωπίσουν Αμερικάνους (TOTH, KELLEY, G.BAYLOR ) και Αυστραλούς (FRASER, THOMAS, WILKSCH ) σε μία ιδιαίτερα αμφίρροπη μονομαχία. Οι Γάλλοι (BLANJOUE Hugo, ABGRALL David, ESPINASSE Theo) είναι εξίσου ποιοτική ομάδα, όπως καλές μονάδες έχουν και οι Ισπανοί, Φινλανδοί άλλα και οι Χιλιανοί μπροστά στο κοινό τους.

Στις γυναίκες η Αυστραλία έχει σαν στόχο τον έκτο συνεχόμενο τίτλο έχοντας σαν μεγαλύτερο αντίπαλο της την ομάδα της Αμερικής.

Στα αξιοσημείωτα η πρώτη συμμέτοχη του νεαρού Χιλιανού με 300άρι δίχρονο και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει στην Ε3, η πρώτη εμφάνιση της LANCELOT Livia σε ISDE, όπως και η συμμέτοχη του θρυλικού Ιταλού ZANARDO Guerrino που μετρά δεκάδες συμμέτοχες στο θεσμό.

Πρώτος σε νίκες στο ISDE ο Γάλλος NAMBOTIN Christophe με 6, μοναδικός αναβάτης που κέρδισε ISDE και MXON ο επίσης Γάλλος CHARLIER Christophe, ενώ ο Αμερικάνος SIPES Ryan κατάφερε να συμμετέχει στα δυο μεγάλα εκτός δρόμου μοτασυκλετιστικά γεγονότα εκπροσωπώντας δυο διαφορετικές χώρες την φετινή χρονιά. Ο Ιταλός συμμετείχε και το 2007 στο La Serena κατακτώντας την νίκη με την Ιταλία αν και τότε ακόμα ήταν αναβάτης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross.

Ακόμα ένα περίεργο στατιστικό είναι το ότι κανένας από τους φετινούς παγκόσμιους πρωταθλητές του EnduroGP Steve Holcombe, Brad Freeman και Eero Remes δεν συμμετέχει στον αγώνα.

Αναλυτικά η λίστα συμμετοχών ΕΔΩ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.