Μετά την διάσημη πλέον Päijänne που άνοιξε τη σεζόν στα μέσα Μαρτίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, το καραβάνι του EnduroGP μεταφέρθηκε στο Puerto Lumbreras στο νότιο τμήμα της Μούρθια.

Επιστροφή σε μια κλασική μορφή αγώνα για τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος που μετά από το κρύο, το χιόνι και τον πάγο της Φινλανδίας, οι 95 αναβάτες του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxxis FIM Enduro είχαν να συγκρουστούν με το ξηρό και σκονισμένο έδαφος έχοντας να αντιμετωπίσουν και πολλά βραχώδες σημεία υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών. Έχοντας έντονη εξέλιξη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ο αγώνας αποδείχθηκε πολύ σκληρός με αρκετούς τραυματισμούς και ένα συμβάν που παραλίγο να τινάξει την δεύτερη μέρα του αγώνα στον αέρα.

Matthew PHILLIPS

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ:

Ο Alex SALVINI έχασε γρήγορα το πλεονέκτημα του super test με τον Βρετανό Nathan WATSON να τον διαδέχεται στην πρωτοπορία και τους HOLCOMBE και PHILLIPS να ξεκινάν την μέρα πολύ δυνατά. Στην δεύτερη ειδική ο SALVINI αναγκάζεται να εγκαταλείψει έχοντας υποστεί εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο μετά από πτώση. Οι Βρετανοί έχουν κάνει ένα δυναμικό δίδυμο με τον Αυστραλό να θέλει διακαώς την νίκη και τους Γάλλους Christophe NAMBOTIN και Loïc LARRIEU να βρίσκονται σε απόσταση βολής από τους τρεις πρώτους. Μετά από εναλλαγές στις πρώτες πέντε ειδικές, ο PHILLIPS αποφασίσει να ανεβάσει και άλλο τους ρυθμούς και να μπει μπροστά. Ο WATSON έχει μια πτώση στην προτελευταία ειδική που τον αφήνει είκοσι δευτερόλεπτα πίσω από τους PHILLIPS και HOLCOMBE. Στην τελευταία ειδική ο HOLCOMBE προσπαθεί να κλέψει την νίκη κερδίζοντας την ειδική αλλά δεν καταφέρνει να καλύψει την διαφορά που τον χώριζε από τον Matthew PHILLIPS. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο WATSON παρά τους πόνους που ένιωθε καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τους NAMBOTIN και LARRIEU.

Στην Enduro2 ο Josep GARCIA με έξι χρόνους τριάδας κλείδωσε την νίκη χωρίς να νιώσει πίεση. Ο Jamie MCCANNEY ήταν δεύτερος σε όλη την διάρκεια της ημέρας με τον Φινλανδό Eero REMES να κάνει ένα αγώνα τακτικής τερματίζοντας τελικά τρίτος. Μουδιασμένα μπήκαν στον αγώνα οι Jonathan Barragan και Pascal RAUCHENECKER αλλά μετά την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ανέβασαν ρυθμούς τερματίζοντας πίσω από τους τρεις πρώτους αφήνοντας στην έκτη θέση τον Danny MCCANNEY.

Ο Davide SORECA πήρε την πρώτη του νίκη στην JUNIOR μετά από ένα καταπληκτικό αγώνα μπροστά από τους Brad FREEMAN και Mikael PERSSON που δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Οι MIRABET Kirian,SCHAREINA Tosha και DEBAUD Valerian συμπλήρωσαν την εξάδα σε έναν αγώνα που αποδείχθηκε αρκετά σκληρός για τους νεαρούς φιλόδοξους αναβάτες, που μέτρησε εφτά εγκαταλείψεις στην συγκεκριμένη κατηγορία με την εγκατάλειψη και τον τραυματισμό του Eemil POHJOLA να είναι η σημαντικότερη.

Στην YOUTH-125 αν και στις πρώτες ειδικές φαινόταν ότι θα γινόταν μεγάλη μάχη μεταξύ των Andrea VERONA, Ruy BARBOSA, Loïc LE QUERE και Alex ISCLA, ο Ιταλός κατάφερα να πάρει την νίκη σχετικά εύκολα με μόνο τον Χιλιανό BARBOSA να βρίσκετε κοντά του.

Η Laia SANZ κατάφερε να πάρει την νίκη για δέκα δευτερόλεπτα, βλέποντας την Γερμανίδα Maria FRANKE να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στις δυο ειδικές Enduro, ενώ τρίτη τερμάτισε η Jane DANIELS.

Αποτελέσματα 1ης Ημέρας Εδώ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ:

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις από οικολογικές οργανώσεις και από την τοπική περιβαλλοντολογική αστυνομία για την τέλεση του αγώνα. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, επιτεύχθηκε τελικά μια συμφωνία με τη μείωση της διάρκειας του αγώνα και την μη πραγματοποιήσει των δυο τελευταίων ειδικών.

Ο αγώνας μπορεί να είχε μικρότερη διάρκεια αλλά ήταν ίσως ο πλέον συναρπαστικός και αμφίρροπος αγώνας των τελευταίων ετών, καθώς ένα δευτερόλεπτο και 17 εκατοστά χώριζαν τους τρεις πρώτους. Ο Matthew PHILLIPS κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες του στην Ισπανία και να επιβληθεί των Christophe NAMBOTIN και Steve HOLCOMBE που τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Αυστραλός μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Αυτή είναι η πιο ανταγωνιστική κούρσα που έχω τρέξει ποτέ στη ζωή μου και ήταν πραγματικά συναρπαστική. Πήδηξα σαν τρελός στον τερματισμό του τελευταίου τεστ! ” . Πολύ καλή η παρουσία και του Loïc LARRIEU που παρότι κέρδισε τις τελευταίες δυο ειδικές και είχε πολύ καλή παρουσία στο αγώνα αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Οι Christophe CHARLIER και Cristobal GUERRERO συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ ο Nathan WATSON αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην δεύτερη ειδική.

Την δεύτερη ήμερα τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τον Ισπανό Josep GARCIA που υποχρεώθηκε από την ράμπα τις εκκίνησης να χρεωθεί δέκα δευτερόλεπτα ποινή καθώς ο κινητήρας του αρνήθηκε πεισματικά να μπει σε λειτουργιά. Ο Φινλανδό Eero REMES με πέντε πρώτους χρόνους δεν άφησε κανένα σημείο αμφισβήτησης στους διώκτες του κερδίζοντας τις πέντε από τις εφτά ειδικές του αγώνα στην Enduro2. Οικογενειακή υπόθεση των MCCANNEY η δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο, που είδαν τον απειλητικό Jonathan BARRAGAN δυο ειδικές πριν το τέλος να χάνει 45 δευτερόλεπτα και τις ελπίδες του για ένα βάθρο στο παγκόσμιο μετά από πολύ καιρό να χάνονται. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι RAUCHENECKER Pascal, GARCIA Josep και Jonathan BARRAGAN με τον GARCIA να αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και μέσα στις ειδικές.

Ο νέος προστατευόμενος της Beta Boano, Brad FREEMAN κατάφερε στον τέταρτο αγώνα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να πάρει την νίκη μπροστά από τους Mickael PERSSON και Davide SORECA που έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία ειδική για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο Ιταλός Matteo CAVALLO τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας πίσω του τους Ισπανούς MIRABET και FRANCISCO.

Γρήγορα καθάρισε την κατάκτηση της νίκης ο Andrea VERONA στην YOUTH-125 κάνοντας στην συνέχεια έναν αγώνα τακτικής. Πολύ καλή και η παρουσία του Leo LE QUERE που κατάφερε να αφήσει στην τρίτη θέση τον Ruy BARBOSA.

Σαφώς πιο αποφασισμένη την δεύτερη ημέρα η Laia SANZ πήρε μια νίκη που δεν χωρούσε αμφισβήτηση με τις Maria FRANKE και Jessica GARDINER να συμπληρώνουν το βάθρο για δεύτερη φορά.

Αποτελέσματα 2ης Ημέρας Εδώ.

Για να παρακολουθήσετε Video με τις καλύτερες στιγμές Εδώ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.