Ο Βασίλης Σιαφαρίκας, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των αγώνων enduro στην χώρα μας, επέστρεψε στην πρώτη θέση της γενικής μετά από δυο χρόνια στα γνώριμα λημέρια του ρέματος του Αγίου Γιώργη, σε έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών.

paylidis siafarikas

Σιαφαρίκας & Παυλίδης σε ωραίες στιγμές μετά τη δυνατή τους μάχη

Συναρπαστική εξέλιξη και πλούσιο θέαμα στον δεύτερο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro με την πρωτοπορία να αλλάζει μετά από κάθε ειδική, και την νίκη να κρίνετε στην τελευταία, με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να βρίσκετε τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γιάννη Παυλίδη. Μέχρι τα μέσα του αγώνα Σιαφαρίκας, Παυλίδης, Βαγγελάκος, Ζώρας, Κακολύρης και Τρίγκας ήταν μέσα στην μάχη της πρωτιάς και των θέσεων του βάθρου με δεκαπέντε δευτερόλεπτα να χωρίζουν των πρώτο από των έκτο. Στις επόμενες δυο ειδικές οι Γρεβενιώτες Παυλίδης και Σιαφαρίκας ανέβασαν ρυθμούς με μόνο τον Δημήτρη Βαγγελάκο να μπορεί να ακολουθήσει τον δαιμονιώδη ρυθμό τους. Στην προτελευταία ειδική ο Βαγγελάκος στην προσπάθεια του να μείνει κοντά στους δυο πρώτους έκανε ένα λάθος που του στοίχισε σε χρόνο χάνοντας τις όποιες ελπίδες για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Η διαφορά που χώριζε τους Παυλίδη και Σιαφαρίκα ήταν μόλις δυο δευτερόλεπτα πριν την τελευταία ειδική, με τον Παυλίδη να μπαίνει πρώτος στην ειδική και να περιμένει να δει τον χρόνο του Σιαφαρίκα. Ο Σιαφαρίκας ήταν πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερος παίρνοντας τελικά την νίκη, δεύτερος τερμάτισε ο Παυλίδης ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος.

Παυλίδης Γιάννης Νικητής της κατηγορίας Ε1

Παυλίδης Γιάννης Νικητής της κατηγορίας Ε1

Στην E1 Παυλίδης, Ζώρας και Κακολύρης έδειξαν τις προθέσεις τους για την νίκη με μόλις 42 κλάσματα του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν στο τέλος του δεύτερου γύρου. Ο Παυλίδης πίεσε πολύ στις επόμενες δυο ειδικές enduro, καταφέρνοντας να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους Ζώρα και Κακολύρη παίρνοντας και την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Ζώρας που κυνήγησε μέχρι τέλους και την τρίτη θέση στην γενική, ενώ ο Παναγιώτης Κακολύρης παρά την πολύ καλή του επίδοση σε όλες τις ειδικές cross αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην enduro. Τέταρτος τερμάτισε ο Αρτέμης Σφιναρολάκης που δεν απείλησε τους τρεις πρώτους αλλά και δεν απειλήθηκε από τον πέμπτο Γιάννη Χασάπη, ενώ για την έκτη θέση ο Γιώργος Πισιμάνης που είχε ενοχλήσεις στην μέση, κατάφερε να επιβληθεί του τοπικού Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Δημήτρης Βαγγελάκος Νικητής της κατηγορίας Ε2

Δημήτρης Βαγγελάκος Νικητής της κατηγορίας Ε2

Στην E2 ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν οριακά ταχύτερος σε όλες τις ειδικές από τον Γιάννη Τρίγκα που τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Δεύτερη καλή εμφάνιση και ακόμα μια τρίτη θέση για τον Γιώργο Κοινωνά. Τέταρτος τερμάτισε ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Θεοδωρίδης που ξεκίνησε τον αγώνα με μεγαλύτερες προσδοκίες. Ο Λευτέρης Πανέτης κατάφερε να βρεθεί στην τελευταία ειδική μπροστά από τον Αντώνη Δήμου που τελικά τερμάτισε έκτος. Πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Μιχάλη Ντουζένη που αν και ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του, θέλησε να μπει σε ρυθμούς αγώνα τερματίζοντας τελικά έβδομος στην Ε2.

Βασίλης Σιαφαρίκας Νικητής της κατηγορίας Ε3 και πρώτος Γενικής

Βασίλης Σιαφαρίκας Νικητής της κατηγορίας Ε3 και πρώτος Γενικής

Στην Ε3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν κυρίαρχος και πήρε εύκολα την νίκη. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου που ήταν και όγδοος στην γενική, ενώ τρίτος ήταν ο Νικόλαος Βασιλείου. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Πετρόπουλος, Φοίβος Κολιοπάνος και Χάρης Σαρηγιάννης. Άτυχος ο Λεωνίδας Λεοντιάδης που στην προσπάθεια του να καταλάβει την τρίτη θέση αντιμετώπισε πρόβλημα με το κολάρο του ψυγείου εγκαταλείποντας στο τέλος. Απόντες στον αγώνα λόγο τραυματισμού οι Κίμωνας Καράμπελας και Αθανάσιος Τρίγκας.

Δημήτρης Μπάκας Νικητής της κατηγορίας EJ

Δημήτρης Μπάκας Νικητής της κατηγορίας EJ

Στην Junior, ο Δημήτρης Μπάκας έχει σαν στόχο να βρεθεί όσο ψηλότερα γίνετε στην γενική, καθώς η νίκη στην κατηγορία θεωρείτε σχεδόν δεδομένη έχοντας αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Αν και πάλι παραπονιόταν για την δύναμη του κινητήρα του, κατάφερε να γράψει 3 χρόνους δεκάδας στην ειδική cross. Ο Γρηγόρης Καρίμαλης εμφανώς βελτιωμένος στον δεύτερο του αγώνα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έδειξε καλά στοιχειά, ενώ και ο Θεοφάνης Ταπές προσπάθησε τερματίζοντας τρίτος.

Θανάσης Γκαγκανάτσιος Νικητής της κατηγορίας ΕS

Θανάσης Γκαγκανάτσιος Νικητής της κατηγορίας ΕS

Ο Θανάσης Γκανάτσιος είδε γρήγορα τον πιο απειλητικό αναβάτη της κατηγορίας Πολύκαρπος Νικολάου να εγκαταλείπει, αλλά συνέχισε να κινείται ταχύτατα, κερδίζοντας όλες τις ειδικές στην SENIOR. Πεισματάρης αλλά εμφανώς καταβεβλημένος στο τέλος, ο Μιχάλης Μιμικός κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Κολιγλιάτης έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ελισσαίος Παπαδητρίου, Ηλίας Λιάγκας και Χρήστος Κυρτσούδης.

Το αθλητικό σωματείο του Μ.Ο.Γ. κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την πρώτη θέση όπως και η ομάδα της YAMAHA συγκέντρωσε του περισσότερους βαθμούς στις ομάδες.

Χορηγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro είναι η ΥΑΜΑΗΑ Motodynamics, η KTM SEE, η Honda Red Riders, το ΥΑΜΑΗΑ Worksbike Racing, η TM Racing Hellas και το Emporio Carrer.

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος είναι στις 13-14 Μάη στην πόλη των Γρεβενών.

Αποτελέσματα του αγώνα Εδώ. Βαθμολογία πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό υλικό Εδώ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.