Η φετινή χρονιά για το Enduro κλείνει με τον πολυαναμενόμενο αγώνα της Καρδίτσας που θα κριθούν οι τίτλοι σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα, με τους αναβάτες των δυο περιφερειακών πρωταθλημάτων να ρίχνονται μαζί σε έναν αγώνα που έκτος από τους τίτλους θα προσφέρει και ένα διαφορετικό κύρος στους νικητές.

Ξεκινώντας από την κατηγορία Expert που απαρτίζετε από αναβάτες του πανελλήνιου, υπάρχουν δεκαεφτά αναβάτες και στα δυο πρωταθλήματα. Mεγάλη μάχη αναμένετε καθώς οι αρκετοί πρωταγωνιστές του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος θα είναι εκεί με τους ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΙΜΩΝ να είναι οι επικρατέστεροι για μία νίκη, μόνο γοήτρου, σε έναν αγώνα προετοιμασίας για το επόμενο πρωτάθλημα. Έτοιμοι να επωφεληθούν κάποιο λάθος τους οι ΚΟΙΝΩΝΑΣ και ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμέτοχη του ΤΡΙΓΚΑ ΓΙΑΝΝΗ με μια μοτοσυκλέτα Vintage, προσπαθώντας να απαντήσει ένα προσωπικό ερώτημα πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι μία μοτοσυκλέτα τριακονταετίας την σημερινή εποχή.

Στο πρωτάθλημα νοτίου υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς όλες οι κατηγορίες είναι ανοιχτές. Η τριάδα των ΚΑΡΠΟΥΖΗ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ – ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ αναμένετε να δώσει μάχη για την νίκη στην Ε1 και να βρεθεί ψηλά στην γενική. Πρώτο φαβορί ο αναβάτης από την Σπερχειάδα που του αρκεί η παρουσία του στο βάθρο για να πανηγυρίσει ακόμη έναν τίτλο σε περιφερειακό πρωτάθλημα. Μεγάλος του αντίπαλος ο επίσης έμπειρος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ που βρίσκετε δώδεκα βαθμούς πίσω του, ενώ ο ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που την φετινή χρονιά προτίμησε να αγωνιστεί σε επιλεκτικούς αγώνες θα προσπαθήσει να πάρει την άτυπη γενική στο νοτίου.

Στην Ε2 ο ΡΗΓΑΣ ΗΛΙΑΣ πάρα το λάθος του στην Σπάρτη είναι ο επικρατέστερος για την κατηγορία έχοντας τέσσερις νίκες φέτος. Η διάφορα που έχει από τον πεισματάρη και γρήγορο ΠΥΡΛΗ ΑΡΗ του δίνει ασφάλεια και καθαρό μυαλό, καθώς ο αναβάτης από το Κιάτο αντιμετώπισε προβλήματα στους τελευταίους δυο αγώνες. Σταθερές άξιες στην κατηγορία οι ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ και ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον αγώνα της Σπερχειάδας με τις ισορροπίες να αλλάζουν στην Ε3. Μπορεί τρεις αναβάτες να έχουν βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο, αλλά ο ΤΣΕΠΕΡΚΑΣ ΝΙΚΟΣ έπιασε κορυφή μπροστά από τους ΤΣΙΠΑ ΜΙΧΑΗΛ και ΡΟΥΣΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ που βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση. Οποίος από τους ΤΣΕΠΕΡΚΑ και ΤΣΙΠΑ είναι ταχύτερος και είναι μέσα στην πρώτη τετράδα παίρνει και τον τίτλο, καθώς ο ΡΟΥΣΣΗΣ ψάχνει ένα θαύμα να καλύψει την διάφορα. Τίποτα δεν αποκλείεται καθώς στην κατηγορία υπάρχουν και οι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ και ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που είναι ταχύτατοι και ίσως οι ρυθμιστές της τελικής εκβάσεις του πρωταθλήματος.

Οι EHobby, EN και Junior Sprint θα μείνουν χωρίς βαθμολογίες λόγο λίγων συμμέτοχων με τους ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΔΕΡΜΑΤΑ και ΓΕΡΟΝΤΑΚΗ να πανηγυρίζουν τον τίτλο τους πριν το τέλος του τελευταίου αγώνα.

Πολύ κοντά σε ακόμα έναν τίτλο βρίσκετε ο ΚΟΛΕΥΡΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ καθώς του αρκεί η παρουσία του στην πρώτη εξάδα, δεκαεφτά βαθμούς μπροστά απο τον ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΦΩΤΗ. Μία θέση στο βάθρο του αγώνα με πιθανότητες ακόμα και νίκης έχουν οι ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

Στου συλλόγους οι δυο πρώτες θέσεις έχουν ξεκαθαρίσει με την ΜΟ.ΛΕ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ να κατακτά τον τίτλο και την Ε.Δ.Ο. να βρίσκετε στην δεύτερη θέση, ενώ μάχη θα δοθεί για την τρίτη από ΛΕ‎.‎Μ‎.‎ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ‎ και ΜΟ.ΣΥ.Σ.

Στο βορείου ανοιχτή είναι μόνο η Ε2 με τον νεόνυμφο ΒΑΡΣΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ να κάνει την τελευταία του εμφάνιση σε κατηγορία του βορείου έχοντας μονό δυο βαθμούς διάφορα από τον ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ είναι ένας από τους ταχύτερους Έλληνες αναβάτες στο χώρο και αν δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει την νίκη. Η φετινή παρουσία του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ήταν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε κανένα σημείο με τον αναβάτη από το Συκούριο που έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία τρία χρονιά. Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν οι ΜΠΟΥΤΛΑΣ και ΜΑΚΡΗΣ για την τρίτη θέση.

Ένας τερματισμός αρκεί στον ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ να πανηγυρίσει τον τίτλο στην Ε1 καθώς ότι και να κάνει ο ΓΚΟΣΚΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ δεν μπορεί να καλύψει την διάφορα. Πιθανότητές για την δεύτερη θέση έχει και ο Θεσσαλονικιός ΨΑΡΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Στην Ε3 ο τραυματισμός του ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΝΔΡΕΑ τον έβγαλε εκτός δίνοντας το πρωτάθλημα στον Δραμινό ΚΑΛΛΙΝΗ ΙΩΣΗΦ. Η απουσία του ΚΑΛΕΝΔΕΡΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ στην ES διευκολύνει το έργο του ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟY που μπορεί να κυνηγήσει θέσεις στην άτυπη γενική, καθώς η υπόθεση τίτλος είναι σίγουρη.

Στην EHobby τίτλος για τον ΜΑΤΙ ΑΡΗ, ενώ ο ΝΤΕΒΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ μπορεί να είναι μόνος στην Junior Sprint και να μην έχει καταφέρει να μαζέψει βαθμολογία σε κάποιο αγώνα άλλα η μάχη του με τον νότιο ΓΕΡΟΝΤΑΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς είναι δυο από τους πλέον ελπιδοφόρους αναβάτες του χώρου.

Στα σωματεία η κατάσταση στην πρώτη τριάδα δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει με τον Σ.ΜΟ.Κ. να κατακτά εντός έδρας τον τίτλο, μπροστά από ΛΕ.ΜΟ.Β. και Μ.Ο.Φ. Με την μη συμμέτοχη των ΚΥΡΙΤΣΗ και ΤΡΑΝΤΖΑ οι νότιοι έχουν προβάδισμα με μεγάλη απώλεια γι αυτούς την απουσία του ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται τόσο για το νικητή της κατηγορίας Expert όσο και για το πόσο ψηλά μπορεί να βρεθούν κάποιοι αναβάτες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα. Απαντήσεις θα δώσει η ταχύτατη και τεχνική ειδική στο Μουζάκι που ελπίζουμε να έχει αρκετούς θεατές. Ελπίζουμε αυτός ο αγώνας να επαναφέρει σκέψεις για την επιστροφή της κατηγορίας Β στο πανελλήνιο με τους αγώνες στις κατηγορίες των περιφερειακών πρωταθλημάτων να έχουν δίπλες βαθμολογίες, τόσο για την περιφέρεια όσο και για ένα νέο θεσμό με την προσθήκη των αναβατών της EExpert που δεν αγωνίζονται στο πανελλήνιο. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί προσέλκυσή αναβάτες από τον νότο στο βορρά και αντίστροφα, και να δώσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Λίστα Συμμετοχών πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος:

Λίστα Συμμετοχών πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος:

Βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων: Βορείου  –  Νοτίου.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.