Σε μια χρονιά αρκετά ανταγωνιστική με δυνατούς συνδυασμούς, που πρόσφερε έντονες συγκινήσεις δεν θα μπορούσε ο επίλογος να ήταν κάτι λιγότερο από συναρπαστικός. Ο αγώνας ήταν μια διαφήμιση του αθλήματος, έξυπνα στημένος από τον Μ.Ο.Λ.Π σε μια περιοχή δύσκολη για Εnduro καθώς δεν βοηθάει οι βραχώδης επιφάνειες.

genikh

Τέσσερις αναβάτες έδειξαν ότι είχαν τις δυνατότητες και την θέληση να πάρουν την νίκη με τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Γιάννη Παυλίδη, Αλέξη Ζώρα και Δημήτρη Βαγγελάκο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε έναν αγώνα καλό, με δυο έξυπνες χιλιομετράτες ειδικές, αρκετά τεχνικά κομμάτια αλλά και πολλές παγίδες, καθώς το έδαφος ήταν σαθρό βγάζοντας πολύ πέτρα. Οι τέσσερις αναβάτες πίεζαν συνεχώς σε έναν αγώνα που έμοιαζε με μια παρτίδα poker. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας από ένα λάθος στην χρονομέτρηση βρέθηκε προσωρινά πίσω στην κατάταξη αλλά διορθώθηκε σύντομα. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα μέσα του αγώνα από τεχνική βλάβη αφήνοντας τους υπόλοιπους τρεις σε ένα εξοντωτικό κυνήγι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τελικά η μπίλια έκατσε στον αριθμό 31 με τον Βασίλης Σιαφαρίκα να παίρνει την νίκη, προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο την φετινή χρονιά κατακτώντας τον υπ’αριθμό δωδέκατο τίτλο στην γενική στο πλούσιο παλμαρέ του. Ο Γιάννης Παυλίδης βρέθηκε τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω του κερδίζοντας τον τίτλο στην E1, χάνοντας τον τίτλο στην γενική, ενώ ο Αλέξης Ζώρας πλήρωσε ακριβά ένα μικρό λάθος του στην τρίτη ειδική τερματίζοντας τελικά τρίτος. Ο Γιάννης Τρίγκας είχε διάθεση, οδήγησε εκπληκτικά, βρέθηκε κοντά στους ρυθμούς των πρώτων παίρνοντας την πρώτη νίκη στην E2, ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση της γενικής τερμάτισαν οι Παναγιώτης Κακολύρης και Χρήστος Παπαθεοδώρου.

paylidhs

Στην E1 ο Αλέξης Ζώρας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα χτίζοντας γρήγορα μια διαφορά πουν την έχασε στην τρίτη ειδική από ένα λάθος. Μετά τις δυο πρώτες ειδικές ο Γιάννης Παυλίδης ανέβασε ρυθμό μπαίνοντας οριακά μπροστά εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Ζώρα. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τους δυο αναβάτες να κινούνται στο ίδιο ρυθμό με τον Παυλίδη να είναι ταχύτερος για τέσσερα δευτερόλεπτα. Ο Παναγιώτη Κακολύρης τερμάτισε τρίτος χάνοντας γρήγορα την επαφή του με τους δυο πρώτους απειλούμενος αρχικά από τον Αρτέμη Σφηναρολάκη. Ο Καστοριανός σε σταθερά ανοδική πορεία τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Η πέμπτη θέση αφού πέρασε από σαράντα κύματα κατέληξε στον Γιώργο Μανωλίδη που επέστρεψε στην δράση. Ο Γιάννης Χασάπης πλήρωσε ένα λάθος του στην προτελευταία ειδική, χάνοντας δέκα δευτερόλεπτα δίνοντας πιθανότητες στον Μανωλίδη, που του πήρε την πέμπτη θέση στο τέλος.

trigkas

Ο Γιάννης Τρίγκας πήρε την πρώτη του φετινή νίκη κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του αγώνα, κυνηγώντας να μπει στις πρώτες θέσεις της γενικής, μετά την εγκατάλειψη του Βαγγελάκου έμεινε μόνος στην κατηγορία έχοντας χτίσει μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Οι Θεοδωρίδης και Ντουζένης έδωσα μάχη για την δεύτερη θέση μέχρι την τελευταία ειδική. Ο Βεροιώτης απέφυγε τα λάθη τερματίζοντας τελικά δεύτερος 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αναβάτη από το Κρανίδι. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιώργος Κοινωνάς που η επίδοση του στην δεύτερη και τρίτη ειδική Cross του στοίχισαν δυο θέσεις στην κατηγορία. Δέκα δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο Μιχάλης Κόπανος καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, ενώ έκτος ήταν ο Κώστας Σαπαντζής στον καλύτερο του αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

siafarikas

Στην Ε3 οι τρεις αναβάτες της κατηγορίας είχαν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό στον αγώνα πετυχαίνοντας τους στόχους τους. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας κυνηγούσε την νίκη στην γενική που τελικά κατέκτησε, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ήθελε ένα καλό πλασάρισμα στην γενική με την έκτη θέση να δικαιώνει σίγουρα την προσπάθεια του, όσο για τον τρίτο της παρέας τον Νίκο Βασιλείου από την Πάργα που το τελευταίο δίμηνο πέρασε αρκετά, ευχαριστήθηκε τον αγώνα κλείνοντας την χρονιά σοφότερος για το μέλλον.

mpakas

Ίσως να ακούγεται ακόμα ο αντίλαλος στα Γεράνεια Όρη από το 125 του Μπάκα να δουλεύει στον κόφτη. Θεαματικότατος, προσπάθησε πολύ αλλά η ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας του δεν τον βοήθησε να μπει στην πρώτη δεκάδα της γενικής, καθώς η διαφορά του από τον βελτιωμένο και φιλότιμο Αθανάσιο Χρόνη είναι αρκετά μεγάλη.

senior

Ο Μιχάλης Μιμίκος πήρε την νίκη στην κατηγορία εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό του ξεκίνημα. Ο Πολ Νικολάου μπορεί να είχε ένθερμη παρότρυνση από τους φίλους του αλλά έχασε πολύτιμο χρόνο στην αρχή που δεν κατάφερε να καλύψει στο τέλος. Οι Παπαδημητρίου και Δημόπουλος είχαν την δική τους μάχη με τον αναβάτη του Μ.Ο.Λ.Π. να κατακτά την τρίτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Λαβασάς, ενώ έκτος ήταν ο Χρήστος Κυρτσούδης που χρεώθηκε μια ποινή που τον έβγαλε εκτός από την διεκδίκηση κάτι καλύτερου.

Στα σωματεία ο Μ.Ο.Γ. ήταν για έβδομη φορά ο κυρίαρχος, ενώ στην βαθμολογία των ομάδων έγινε μεγάλη μάχη με δυο δευτερόλεπτα να χωρίζει τις τρεις πρώτες ομάδες. Νικήτρια η ομάδα της TM Ina TV, στην δεύτερη θέση διακόσια κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω τους η KTM, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Honda Red Riders.

Η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά σε θέμα ανταγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος έχει δυναμική. Οι αναβάτες και οι ομάδες προσπάθησαν πολύ σκληρά ολόκληρη την χρονιά για να είναι ανταγωνιστικοί. Μετά από μια τέτοια προσπάθεια σίγουρα για άλλους η χρονιά άφησε ευχάριστες αναμνήσεις και σε κάποιους άλλους μια πικρία, με τον τελευταίο αγώνα να είναι πάντα ο πιο δύσκολος γιατί εκεί βγαίνουν όλα, είναι κατανοητό. Μπορεί να υπήρχαν λάθη και κάποιες παραλείψεις οργανωτικά αλλά σε γενικές γραμμές κάθε αγώνας είχε δυνατά σημεία αλλά και κάποια που σίγουρα βελτιώνονται. Καλό θα ήταν όλοι η εμπλεκόμενοι του χώρου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να γίνει μια εποικοδομητική συζητήσεις ώστε να βρεθούν λύσεις.

Αποτελέσματα του Αγώνα Εδώ. Τελική βαθμολογία πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό υλικό Εδώ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.