Ο Πρώτος γύρος της σειράς Internazionali d’Italia MX SDV 2017 πραγματοποιήθηκε χτες στη Σαρδηνία, στην αμμουδερή πίστα του Riola Sardo με θερμοκρασίες που έφταναν τους 18 βαθμούς μυρίζοντας άνοιξη.

internasional d italia motocross 2017

Μεγάλες μάχες σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα, ξεκινώντας με τα 125cc, μέχρι την αριστοκρατική Elite τάξη, η οποία είδε τους top 20 αναβάτες της MX2 και MX1, σε ρυθμούς παγκοσμίου επιπέδου.

Κυρίαρχος του αγώνα ο Tony Cairoli (Red Bull KTM Factory Racing) που κατάφερε να πάρει δυο μεγάλες νίκες, ενώ μεγάλος απών ο ομόσταβλος του, Jeffrey Herlings, που τραυματίστηκε στη Σαρδηνία μερικές ώρες πριν από τον αγώνα.

Prado-wins-1024x693

MX2: Στην MX2 πρώτη απρόσμενη νίκη για Jorge Prado (Red Bull KTM Factory Racing). Ο νεαρός Ισπανός ήταν ο ταχύτερος στα ελεύθερα, ξεκινώντας πολύ δυνατά και παίρνοντας το Holeshot, δίνοντας από την πρώτη στροφή ένα γρήγορο ρυθμό στον αγώνα. Πίσω του, ο ομόσταυλός του, Pauls Jonass (Red Bull KTM Factory Racing) ξεκίνησε δεύτερος, όμως πιέστηκε από τον Benoit Paturel (ΚΕ.ΜΕ.Α. Yamaha Yamalube Racing), ο οποίος τον πέρασε κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου. Ο Γάλλος ανέβασε και άλλο το ρυθμό του αρχίζοντας να πιέζει για την πρώτη θέση, αλλά ήταν αργά καθώς ο Prado είχε χτίσει μια διαφορά ασφαλείας. Πίσω του ο Jonass δέχτηκε επίθεση από τον Alvin Ostlund (ΚΕ.ΜΕ.Α. Yamaha Yamalube Racing), χάνοντας τελικά την τρίτη θέση και τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Καλός αγώνας και για τον Michele Cervellin (Honda HRC MX2), ο οποίος μετά την άσχημη εκκίνηση του, ανέκαμψε μέχρι την πέμπτη θέση.

Cairoli-color-1-1024x690

MX1: Απόλυτη κυριαρχία για τον Tony Cairoli (KTM Red Bull Factory Racing) στον αγώνα για την μεγάλη κατηγορία. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αν και είχε τον έβδομο χρόνο στα ελεύθερα, ξεκίνησε δυνατά στρίβοντας πρώτος παίρνοντας το HoleShot. Άνοιξε την διαφορά στον πρώτο γύρο, δίνοντας στον αγώνα έναν τρελό ρυθμό. Πίσω από τον Σικελό ο Tim Gajser (Honda HRC MXGP), ο οποίος ξεκίνησε από την pole position,τον ακολούθησε σε όλο τον αγώνα αλλά όταν η διαφορά τους άρχιζε να μικραίνει είχε μια άτυχη στιγμή, που τον υποβίβασε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Jeremy Van Horebeek (Monster Energy Yamaha Factory). Τέταρτος, ο Evgeny Bobryshev (Honda HRC MXGP) που βρήκε τον τρόπο να βρεθεί μπροστά από τον Γάλλο Romain Febvre (Monster Energy Yamaha Factory) ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Μεγάλο αγώνα και για τον Tannel Leok (Husqvarna Ottobiano) που τερμάτισε στην έκτη θέση και πρώτος ιδιώτης.

ELITE: Η κατηγορία που παρέχει το χρηματικό έπαθλο των € 120.000 είδε τον Tony Cairoli να κυριαρχεί για άλλη μια φορά. Όπως στον αγώνα της ΜΧ1 έτσι και στον αγώνα της ELITE ήταν ο ταχύτερος παίρνοντας την νίκη. Αν και στήθηκε στην 21η θέση της μπάρας κέρδισε και το δεύτερο HoleShot της ημέρας, παίρνοντας το βραβείο της ειδικής κατάταξης εκκίνησης του Internazionali d’Italia MX SDV 2017. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Michele Cervellin (Honda HRC MX2), Benoit Paturel (ΚΕ.ΜΕ.Α. Yamaha Yamalube Racing), Davide Bonini (KTM) και Ken Bengston (Yamaha) να έχουν μια σύγκρουση με αποτέλεσμα την πτώση και την εγκατάλειψη των τεσσάρων αναβατών. Χωρίς να αφήσει καμία ευκαιρία στους αντιπάλους του ο Tony Cairoli έχτισε γρήγορα μια διαφορά από τις πρώτες κιόλας στροφές, αφήνοντας πίσω του τον Jeremy Van Horebeek (Monster Energy Yamaha Factory), Tim Gajser (Honda HRC MXGP ), και Romain Febvre (Monster Energy Yamaha Factory) να παλεύουν για τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο. Κατά τη διάρκεια του δέκατου γύρου ο Σλοβένος πρωταθλητής του MXGP στην μάχη για την δεύτερη θέση είχε μια πτώση. Ο Cairoli διέσχισε τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τον Van Horebeek, Gajser, Bobrysev (Honda HRC MXGP) και Glen Coldenhoff (RedBull KTM Racing Factroy). Πρώτος αναβάτης της κατηγορίας MX2, Pauls Jonass (RedBull KTM Racing Factroy) στην έκτη θέση της κατάταξης, ενώ ο Romain Febvre αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον δέκατο γύρο μετά από μια άσχημη πτώση.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες Εδώ.

Α. Πανταζής

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.