Δεύτερη φετινή παράσταση του Monster Energy Supercross στην δυτική περιφέρεια αυτή την φορά στο NRG Stadium του Χιούστον με τους Jason Anderson και Aaron Plessinger να είναι οι κυρίαρχοι στις δυο κατηγορίες κατακτώντας τις νίκες που τους φέρνουν πρωτοπόρου στην ως τώρα κατάταξη σε 250 και 450.

Houston-sx-stadium

Άτυχος ο Γάλλος Marvin Musquin που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τραυματίας, όπως και η κατάσταση του Eli Tomac δεν ήταν η καλύτερη μετά τον τραυματισμό την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να του επιτρέψει να είναι ανταγωνιστικός.

Jason Anderson

Ο τελικός των 450 ξεκίνησε έχοντας δυο μεγάλες απουσίες, καθώς ο Tomac δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του εγκαταλείποντας στα μέσα της ημέρας μετά τα χρονομετρημένα, ενώ ο Musquin τραυματίστηκε στο Heat 2. Barcia και Roczen ξεκίνησαν καλύτερα από όλους με τους Peick, Seely και Anderson να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και τον Webb να αναγκάζετε να ξεκινήσει τελευταίος καθώς στην πρώτη στροφή κλείστηκε και βγήκε εκτός πίστας. Ο Barcia κατάφερε να είναι μόνο ένα γύρο μπροστά στην κούρσα, καθώς στον επόμενο ο Roczen πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Anderson πέρασε το Peick και άρχισε το κυνήγι του Barcia, έχοντας πίσω του τον Seely που πέρασε και αυτός με την σειρά του τον Peick. Ο Roczen καταφέρνει να ανοίξει λίγο την διάφορα του από τους Barcia και Anderson να βρίσκονται ποια πολύ κοντά στην δεύτερη θέση. Η πίεση του Anderson έκανε τον Barcia να υποπέσει σε ένα λάθος χάνοντας την δεύτερη θέση, ενώ στον επόμενο γύρο θα χάσει ακόμα μια θέση από τον πεισματάρη Seely. Στους επόμενους γύρους ο Roczen εξακολουθεί να οδηγεί αλλά νιώθει καυτή την ανάσα του Anderson που βρίσκετε πολύ κοντά του έχοντας ταχύτερο γυρολόγιο. Ο ρυθμός του Anderson τον έφερε γρήγορα στην πρώτη θέση με τον Roczen να μην έχει απάντηση. Οι δυο πρώτοι είχαν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους και η μονή μεγάλη μάχη ήταν αυτή της τρίτης θέσης μεταξύ των Seely και Barcia. Σε ένα ντουμπλάρισμα ο Seely δεν υπολόγισε καλά την απόσταση που τον χώριζε με τον Barcia αφήνοντας χώρο, χάνοντας στην έξοδο της στροφής την τρίτη θέση. Η κατάσταση μέχρι το τέλος δεν άλλαξε με τον Anderson να παίρνει την νίκη, τον Roczen να είναι δεύτερος και τον Barcia να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω τους τερμάτισαν οι Seely, Peick και Brayton.

Αποτελέσματα:1

Βαθμολογία πρωταθλήματος:2

aaron Plessinger

Στην κατηγορία των 250 ο Savatgy κέρδισε την holeshot ακολουθούμενος από τους Alix, McElrath, Cianciarulo και Craig Sexton, με τους Hill, Plessinger και Oldenburg να βρίσκονται από την δέκατη έβδομη θέση και πίσω. Savatgy, McElrath και Cianciarulo μάχονται για τις τρεις πρώτες θέσεις με τον Craig να φτάνει και να κολλάει πίσω τους. Στους πέντε πρώτους γύρους δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις στην πρώτη πεντάδα με τον Plessinger να ανεβαίνει στην έκτη θέση από την δέκατη όγδοη. Στον έκτο γύρο ο Cianciarulo θα περάσει τον McElrath που προσπάθησε προσωρινά να απάντηση και τον Plessinger να κερδίζει ακόμα μια θέση. Ο ρυθμός των Savatgy, Cianciarulo, McElrath και Craig ήταν ο ίδιος δίνοντας την δυνατότητα στον Plessinger να τους πλησιάσει γρήγορα. Οι δυο αναβάτες της Kawasaki ξεκινάν να μονομαχούν για την πρώτη θέση με τον Plessinger να περνάει μπροστά και από τον Craig. Στον ένατο γύρο ο Cianciarulo θα πέσει χάνοντας τέσσερις θέσεις με τον Plessinger να βρίσκει τον τρόπο στον επόμενο να βρεθεί μπροστά και από τον McElrath που στάθηκε τυχερός, καθώς η πίεση τον έκανε να υποπέσει σε ένα λάθος που τελικά δεν του έφερε πτώση, ενώ ο Cianciarulo αφήνει πίσω του τον Craig. Ο Savatgy ήταν πρώτος αλλά τα δυο δευτερόλεπτα σίγουρα δεν του έδιναν ασφάλεια, καθώς ο ρυθμός του Plessinger ήταν δαιμονιώδης. Γρήγορα η διαφορά τους εξανεμίστηκε και για περίπου ένα γύρο οι δυο αναβάτες έδωσαν μια πολύ ωραία μάχη για την πρώτη θέση. Ο Savatgy έκανε ένα μικρό λάθος δίνοντας πλεονέκτημα στον αναβάτη της YAMAHA. Λίγο αργότερα προσπάθησε να επανέλθει στην κορυφή αλλά ο Plessinger έκανε πιο γρήγορα ντουμπλαρίσματα στους αργούς αναβάτες. Πίσω τους ο Cianciarulo πίεζε τον McElrath με αποτέλεσμα να βρεθούν κοντά στον Savatgy που είχε βρεθεί 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο. Εκμεταλλευόμενος τα ντουμπλαρίσματα ο Cianciarulo θα ανέβει και πάλι τρίτος. Στον επόμενο γύρο ο Sexton θα καταφέρει να κερδίσει δυο θέσεις και να είναι πια τέταρτος μπροστά από τους McElrath και Craig. Δυο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ο Cianciarulo θα κάνει και δεύτερο λάθος δίνοντας την τρίτη θέση στον νεαρό Sexton. Πίσω από τους Plessinger, Savatgy και Sexton που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη, ήταν οι McElrath, Craig και Oldenburg με τον Cianciarulo να τερματίζει έβδομος.

Αποτελέσματα:3

Βαθμολογία πρωταθλήματος:4

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.