Στο Arlington του Texas ολοκληρώθηκε ο έβδομος γύρος του AMA Monster Energy Supercross. Στο AT&T Stadium συγκεκριμένα πλαισιώθηκαν οι αναβάτες των 450 και των 250 κυβικών εκατοστών. Φτάνοντας στο τέλος με μόλις 2 αγώνες μακριά από το τέλος του πρωταθλήματος των 250cc το κυνήγι για τον τίτλο έχει πάρει φωτιά. Η έκπληξη Joey Savatgy προηγείτο του περσινού πρωταθλητή Cooper Webb για μόλις 3 βαθμούς. Ένας αγώνας ο σημερινός οπού άλλαξε σημαντικά την πορεία του πρωταθλήματος.

report2016monsterenergysupercross-arlington_56c986204403a

Οι προκριματικοί αγώνες κύλησαν ομαλά χωρίς καμία έκπληξη. Στην κατηγορία sx250 πολύ καλά ξεκίνησε η ημέρα για τους Zach Osborne και Joey Savatgy τους συνήθεις ύποπτους των προκριματικών φέτος. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Jason Anderson και Ken Roczen παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό από τους πρώτους προκριματικούς.

Κατηγορία sx450:
Νικητής ο Ken Roczen, μια νίκη πολύ μεγάλης σημασίας για τον Γερμανό. Από την αρχή του αγώνα μάχονταν για την πρώτη θέση ο Ken Roczen και ο Ryan Dungey. Το Holeshot ανήκει στον Ken Roczen έχοντας τον Dungey πίσω του για τους υπόλοιπους 20 γύρους του τελικού. Ύστερα από καλή εκκίνηση ο Justin Bogle βρέθηκε στον 3η θέση με τους Cole Seely και Jason Anderson να ακολούθου. Γρήγορα όμως έγινε η κίνηση για το προσπέρασμα από τους Seely και Anderson ένα δίδυμο από το 2013 με κορύφωση το 2014 όταν ήταν οι πρωταγωνιστές στην μικρή κατηγορία. Ο Bogle αργότερα έπεσε πιο πίσω όταν ο Eli Tomac τον προσπέρασε. Ο αναβάτης του αγώνα αδιαμφισβήτητα είναι ο Marvin Musquin. Ο Γάλλος ήταν σε κάλο ρυθμό όλη την ημέρα αλλά μια πτώση στην εκκίνηση του στέρησε ότι πιθανότητες είχε για μια θέση στο βάθρο. Ο Musquin δεν τα παράτησε και από την τελευταία θέση κατάφερε και σκαρφάλωσε μέχρι την 6η. Ύστερα από σκληρές μάχες σώμα με σώμα Roczen και Dungey προσέφεραν θέαμα υψηλού επίπεδου σε έναν πολύ κάλο τελικό. Πρώτος τελικά τερμάτισε ο Ken Roczen αφήνοντας τον Ryan Dungey στην 2η θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Jason Anderson σημειώνοντας πολύ κάλους χρόνους εφάμιλλους με των πρώτων. Την 4η θέση πήρε ο Cole Seely και την πεντάδα έκλεισε ο Eli Tomac.

Αποτελέσματα κατηγορίας sx450:450

Βαθμολογία κατηγορίας sx450:450ba

Κατηγορία sx250:
Νικητής του αγώνα ο Cooper Webb. Την εκκίνηση πήρε ο Joey Savatgy καταφέρνοντας αυτό που ήθελε αρχικά να βγει πρώτος, και να έχει καθαρό πεδίο. Ακριβώς πίσω του ο Christian Craig και ο Cooper Webb δεν άφησαν περιθώρια για να χτίσει την διάφορα που ήθελε ο αναβάτης της Kawasaki. Στην μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα στους τρεις αναβάτες, ο Savatgy είχε πτώση στα σαμαράκια πέφτοντας στις πιο πίσω θέσεις. Ενώ στην κορυφή ο Craig, μόνος έφτιαξε και μια διάφορα από τον Webb, η μάχη ήταν για την 4η θέση ανάμεσα στον Alex Martin Mitchell Oldenburg και το ανερχόμενο ταλέντο τον Colt Nichols. Όλα έδειχναν για μια στρατηγική ασφάλειας από πλευράς Webb, σταθερός στην δεύτερη θέση όλο τον αγώνα με σταθερό γυρολόγιο, ο Zach Osborne είχε ψαλιδίσει την διάφορα και ετοιμαζόταν να επιτεθεί για την 2η θέση. Ο Webb όμως δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο είχε διαφορετικές προθέσεις, και στο τέλος του αγώνα έκλεισε την διάφορα και προσπέρασε τον Craig για να πάρει την πρώτη θέση. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Cooper Webb σε μια νίκη που τον έβαλε πάλι στην θέση του πρωτοπόρου στην βαθμολογία. Δεύτερος ο Christian Craig σε πολύ καλές εμφανίσεις για έναν αναβάτη ο όποιος ήταν εκτός αγώνων για αρκετό καιρό. Τρίτος ο Zach Osborne με σταθερή οδήγηση. Στην 4η θέση ο Colt Nichols, ένας νέος αναβάτης με μεγάλη οδηγική ικανότητα. Την πεντάδα έκλεισε ο Mitchell Oldenburg.

Αποτελέσματα κατηγορίας sx250:250

Βαθμολογία κατηγορίας sx250:250ba

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.