Η τρίτη μέρα της διεξαγωγής του 92ου FIM International Six Days Enduro (ISDE) στο Brive της Γαλλίας έγινε σε ξηρές και σκονισμένες συνθήκες με χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτή την φορά, έχοντας νέα πορεία και νέες ειδικές δοκιμασίες για τους αναβάτες. Η απλή διαδρομή είχε μικρότερο δείκτη δυσκολίας αλλά οι ειδικές ήταν σε μαλακά χώματα δυσκολεύοντας τους αναβάτες του Club Award.

france

Η Γαλλία συνεχίζει να κρατάει σταθερά την πρωτοπορία στο FIM World Trophy επεκτείνοντας το πλεονέκτημά της από την Αυστραλία στα πέντε λεπτά και δεκαεννέα δευτερόλεπτα, ενώ η ομάδα Junior των τρικολόρε μεταφέρθηκε στην κορυφή της κατάταξης τριάντα εννέα δευτερόλεπτα μπροστά από την Ιταλία. Η Αυστραλία έχει ένα ισχυρό στήριγμα των πέντε λεπτών και σαράντα εννέα δευτερόλεπτων μπροστά από τις ΗΠΑ στην κατηγορία του Παγκόσμιου Τρόπαιου των Γυναικών. Γαλλική υπόθεση LARRIEU, TARROUX και NAMBOTIN η κατάκτηση της νίκης στο ατομικό της τρίτης ημέρας με τον Ισπανό GARCIA να καταφέρνει να μπει ανάμεσα τους στην τρίτη θέση, ενώ στην πέμπτη θέση ήταν ο Βρετανός Nathan WATSON.

Με τρεις από τους αναβάτες της να τερματίζουν στην κορυφαία τετράδα των ατομικών αποτελεσμάτων της τρίτης ημέρας, η Γαλλία ήταν και πάλι η νικήτρια στο FIM World Trophy προσθέτοντας άλλο ένα λεπτό στην διάφορα τους από τους Αυστραλούς που είχαν το δεύτερο χρόνο της ημέρας. Εμφανώς με μεγαλύτερη όρεξη εμφανίστηκε η Φινλανδία την τρίτη μέρα έχοντας τον τρίτο χρόνο τοποθετημένοι στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης. Η Πορτογαλία χωρίς να εντυπωσιάζει έχοντας τέσσερις ισάξιους αναβάτες δείχνει να μην απειλείτε, κάτι που δεν ισχύει για την Μεγάλη Βρετανία και την Σουηδία που βρίσκονται πίσω της, καθώς η Ιταλική αρμάδα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επιτίθεται έχοντας τον τέταρτο χρόνο της ημέρας.

Ο Loic Larrieu έχοντας για δεύτερη φορά τον ταχύτερο χρόνο αλλά αυτή την φορά χωρίς να δεχθεί ποινή δήλωσε μετά το τέλος της ημέρας: «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για μένα και την ομάδα της Γαλλίας. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ κοντά σήμερα σε νέες ειδικές δοκιμές που άλλοτε ήταν ολισθηρές και άλλοτε όχι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την νίκη μου γιατί η εξέλιξη της πρώτης ημέρας μου άφησε περίεργα συναισθήματα. Η γαλλική ομάδα και την τρίτη ημέρα ήταν και πάλι ισχυρή έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και να πιέσουμε και στο δεύτερο μισό του αγώνα. «

Ανακατατάξεις και πάλι στο Junior World Trophy έχοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαφορετική χώρα στην κορυφή. Η τρίτη ημέρα ήταν πολύ καλή για την ομάδα νέων της Γαλλίας έχοντας ανοδική πορεία. Τρίτοι την πρώτη μέρα, δεύτεροι την δεύτερη, το τρίο των Jeremy Miroir – Husqvarna, Hugo Blanjoue – Yamaha και Anthony Geslin – Beta την τρίτη έπιασαν κορυφή έχοντας περίπου σαράντα δευτερόλεπτα πίσω τους τους Ιταλούς. Σύντομο ήταν το πέρασμα της Αμερικάνικης ομάδας από την πρώτη θέση, καθώς την τρίτη ημέρα έπεσαν στην τρίτη, έχοντας τον Joshua TOTH σε μέτρια κατάσταση δεχόμενος στα μέσα του αγώνα και ενός λεπτού ποινή. Η εξαιρετική επίδοση του μικρού της παρέας Daniel MUNDELL που κατάφερε να έχει τον δωδέκατο χρόνο έδωσε στην Μεγάλη Βρετανία τον τρίτο χρόνο της ημέρας αλλά και μια κερδισμένη θέση αφήνοντας πίσω τους την ομάδα από την Χιλή.

Καλπάζει για τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο στο FIM Women’s World Trophy η ομάδα της Αυστραλίας που δεν την σταματούν ούτε οι τραυματισμοί. Οι Αυστραλέζες αν και είχαν την Jessica Gardiner να οδηγεί με σπασμένο δάχτυλο ήταν και πάλι οι ταχύτερες μπροστά από τις Αμερικάνες. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Γαλλίδες, ενώ τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των γυναικών τον είχε η Ισπανίδα Laia SANZ.

Ο Jeremy Tarroux – Sherco ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην κατηγορία Enduro1 την τρίτη ημέρα, πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Josep Garcia – KTM, με τον Eero Remes – TM να είναι τρίτος. Στα συνολικά αποτελέσματα της κατηγορίας Ε1 ο Garcia οδηγεί τον αγώνα μόλις επτά δευτερόλεπτα μπροστά από το Tarroux, με τον Davide Guarneri της Ιταλίας να βρίσκετε στην τρίτη θέση.

Ο ταχύτερος αναβάτης στην κατηγορία Enduro2 ήταν ο Loic Larrieu – Yamaha της Γαλλίας, ο οποίος ήταν σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Nathan Watson – KTM ο οποίος μετά από δύο δύσκολες μέρες βρήκε τελικά το ρυθμό του. Τρίτος τερμάτισε ο Daniel Milner – KTM της Αυστραλίας. Ο Milner εξακολουθεί να οδηγεί τα συνολικά αποτελέσματα της κατηγορίας E2 κατά οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον Larrieu, με τον Σουηδό της Junior World Trophy αναβάτη Albin Elowson να είναι τρίτος.

Ο Christophe Nambotin – KTM ήταν ο ταχύτερος της κατηγορίας Enduro3 μπροστά από τον Taylor Robert – KTM και τον Ισπανό Jaume Betriu. Ο Nambotin βρίσκετε δεκατρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Robert στα συνολικά αποτελέσματα της γενικής και της κατηγορίας, με τους Betriu, Daniel Sanders – KTM, Matthew Phillips – Sherco και Finn Matti Seistola – KTM να συμπληρώνουν μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη εξάδα στην Ε3.

Στην κατηγορία των κατασκευαστών οι τρεις ομάδες της ΚΤΜ προηγούνται με την πρώτη ομάδα που αποτελείτε από τους επισήμους αναβάτες του παγκόσμιου Nathan Watson, Josep Garcia και Christophe Nambotin να βρίσκετε στην πρώτη θέση.

Ο ανταγωνισμός στην κορυφή του Club Team Award είναι δυνατός με τους Ιταλούς να παίρνουν της πρωτοπορία από την Γαλλική ομάδα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκετε η επίλεκτη ομάδα της Ουαλίας. Η ελληνική ομάδα ATHENS ENDURO TEAM κέρδισε εφτά θέσεις την τρίτη ημέρα και βρίσκετε στην 66η θέση ανάμεσα στις 167 ομάδες που πήραν εκκίνηση. Ο Παναγιώτης Κακολύρης αντιμετώπισε πρόβλημα στην δεύτερη ειδική όταν έπεσε και τον πλάκωσε η μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί χάνοντας κοντά ένα λεπτό που του κόστισε σε θέσεις στην κατηγορία. Ο Πέτρος Μπιλής οδήγησε καλά χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα έχοντας τον 207ο χρόνο της ημέρας. Ο σκληροτράχηλος Γιάννης Σεβαστόπουλος μετά τις χθεσινές ενοχλήσεις στον καρπό που αντιμετώπισε, την τρίτη ημέρα είχε κάποια μικροπροβλήματα με το πίσω φρένο κάνοντας τον πιο προσεκτικό στις χρονομετρημένες ειδικές. Ο τέταρτος Έλληνας ο Μυτιληνιός Κώστας Τρίκος μπορεί την δεύτερη ημέρα να αντιμετώπισε πρόβλημα με την κόπωση αλλά με αντοχές εφήβου κατάφερε να τερματίσει χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Σε ατομικό επίπεδο οι θέσεις στην γενική και στις κατηγορίες των Ελλήνων είναι οι εξής: Παναγιώτης Κακολύρης 113oς (48ος C1), Γιάννης Σεβαστόπουλος 221ος (82ος C1), Πέτρος Μπιλής 359ος (152ος C2) και Κώστας Τρίκος 375ος(159ος C2).

Σύμφωνα με τις επιδώσεις των τριών Ελλήνων αναβατών αν ο Πέτρος Μπιλής δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα την πρώτη ημέρα που κόστισε πάνω από μια ώρα στην Ελληνική ομάδα θα βρίσκονταν μέσα στις σαράντα πρώτες.

Η τέταρτη ημέρα θα είναι ακόμη μια πρόκληση για τους αναβάτες και τις ομάδες έχοντας νέα πορεία και νέες ειδικές καθώς το γεγονός μετακινείται στην τελική του φάση. Στην τέταρτη ημέρα θα ριχτούν στον αγώνα και οι 143 αναβάτες της κατηγορίας VINTAGE οδηγώντας μοτοσυκλέτες που δέσποζαν πριν μερικές δεκαετίες.

World Trophy Classification
1 FRANCE 7:20:27.82
2 AUSTRALIA 7:25:46.89
3 FINLAND 7:27:54.74
4 PORTUGAL 7:37:17.89
5 GREAT BRITAIN 7:42:25.04
6 SWEDEN 7:43:38.42
7 ITALY 7:47:19.20
8 NETHERLANDS 7:47:42.38
9 CZECH REPUBLIC 7:49:55.75
10 BRAZIL 7:59:00.51
11 SWITZERLAND 8:16:04.96
12 NORWAY 8:19:49.19
13 MEXICO 8:24:52.14
14 HUNGARY 8:50:57.75

Junior World Trophy Classification
1 FRANCE 5:37:38.66
2 ITALY 5:38:18.39
3 USA 5:39:38.15
4 GREAT BRITAIN 5:42:26.10
5 CHILE 5:43:21.73
6 SPAIN 5:44:22.10
7 MEXICO 5:54:02.60
8 CZECH REPUBLIC 5:57:14.42
9 GERMANY 6:36:31.11

Women’s World Trophy Classification
1 AUSTRALIA 4:07:05.58
2 USA 4:12:55.15
3 FRANCE 4:20:15.65
4 SWEDEN 4:28:11.71
5 ITALY 4:36:12.20
6 CANADA 5:05:59.87
7 PORTUGAL 5:12:24.20
8 SLOVAKIA 5:33:49.38

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.