Η δεύτερη ημέρα της 92ης έκδοσης του FIM International Six Days Enduro (ISDE) στο Brive της Γαλλίας ήταν μακριά και απαιτητική, επανάληψη της πρώτης έχοντας συναρπαστική εξέλιξη.

France - FIM ISDE 2017 Brive

Η Γαλλία συνέχισε στους ίδιου ρυθμούς κατακτώντας την νίκη και την δεύτερη ημέρα ανοίγοντας την διαφορά στα τέσσερα λεπτά και δεκαεννέα δευτερόλεπτα από τους Αυστραλούς που ανέβηκαν στην δεύτερη θέση. Στην κατηγορία Junior αλλαγή δεδομένων με τους Σουηδούς να βγαίνουν εκτός και τους Αμερικανούς να έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση νιώθοντας την απειλή των Γάλλων και Ιταλών. Στην κατηγορία των γυναικών η Αυστραλία ανέβηκε στην πρώτη θέση έχοντας χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από της Αμερικάνες με τις νικήτριες της πρώτης ημέρας Ισπανίδες να πέφτουν στην ένατη θέση έχοντας δυο μελή της ομάδας του εκτός. Οι τρεις ταχύτεροι αναβάτες της δεύτερης ημέρας του ISDE ήταν οι αναβάτες της Ε1 Ryan Sipes – Husqvarna, Josep Garcia – KTM και Davide Guarneri – Honda, με περίπου τρία δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν. Ο Daniel Milner – KTM τελείωσε ως ο ταχύτερος αναβάτης της κατηγορίας Enduro 2 στην τέταρτη θέση ενώ ο Christophe Nambotin-KTM ήταν ο ταχύτερος ανταγωνιστής της κατηγορίας Enduro 3 στην πέμπτη θέση της κατάταξης της δεύτερης ημέρας.

nabotin

Στο FIM World Trophy η τετράδα της Γαλλίας Jeremy Tarroux, Loic Larrieu, Christophe Nambotin και Christophe Charlier ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ταχύτερη ομάδα τελειώνοντας σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από τους Ιταλούς που μετά το ατυχές ξεκίνημα ανέβηκαν πέντε θέσεις την δεύτερη ημέρα, βρισκόμενοι στην ένατη θέση. Η Αυστραλία ήταν εννέα δευτερόλεπτα πίσω από τους Ιταλούς ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της προσωρινής κατάταξης, αφήνοντας πίσω τους Φινλανδούς. Η Ισπανία που ήταν στην τέταρτη θέση την πρώτη ημέρα έχασε τον Cristóbal Guerrero βγαίνοντας εκτός από την μάχη των θέσεων του βάθρου.

O Christophe Nambotin μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δήλωσε:«Νομίζω ότι σήμερα ήταν η σκληρότερη ημέρα του αγώνα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των σκληρών δοκιμών. Για τη Γαλλική ομάδα ήταν ακόμη μια καλή ημέρα, όπως και για μένα επίσης. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα που να είναι τόσο σημαντικό και να μας βγάλει εκτός ρυθμού. Με νέες ειδικές αύριο νομίζω ότι θα είναι ακόμη μια καλή ημέρα για μας. Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει και ίσως να έχουμε κάποια βροχή, έτσι ώστε τα πράγματα να πάρουν διαφορετική τροπή.»

Η Σουηδία παρά την απουσία του Jesper Börjesson έδειχνε πανίσχυρη και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης μέχρι που η ατυχία της χτύπησε την πόρτα ταλαιπωρώντας αρχικά τον Mikael Persson με τεχνικά προβλήματα, αναγκάζοντας τον τελικά να εγκαταλείψει. Οι Αμερικάνοι έχοντας και τους τρεις αναβάτες τους σε καλή ημέρα αναρριχήθηκαν από την τέταρτη στην πρώτη θέση, με τη Γαλλία μόλις τρία δευτερόλεπτα πίσω τους. Στην τρίτη θέση δεκαπέντε δευτερόλεπτα πίσω από τη Γαλλία βρίσκετε η Ιταλία έχοντας τη βοήθεια του Davide Soreca που κάνει ένα εξαιρετικό ISDE.

Παρά την πολύ καλή του επίδοση ο Albin Elowson ήταν απογοητευμένος στο τέλος της ημέρας:«Είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός ότι ο Mikael αντιμετώπισε προβλήματα σήμερα που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει. Όλη η ομάδα είχαμε ένα πραγματικά μεγάλο κίνητρο για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είχα δύο πολύ καλές μέρες, αλλά ως ομάδα τελειώσαμε για φέτος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κυνηγήσω την προσωπική διάκριση και να βρεθώ όσο ψηλότερα γίνετε.»

Η ώρα της Ισπανίας στην κορυφή της κατηγορίας των γυναικών ήταν σύντομη, καθώς δύο από τις αναβάτες της ομάδας δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος της δεύτερης μέρας. Η Αυστραλία ολοκλήρωσε πρώτη την ημέρα τερματίζοντας ένα λεπτό και οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τις ΗΠΑ, με την Γαλλία να είναι στην τρίτη θέση. Στα συνολικά αποτελέσματα των γυναικών η Αυστραλία είναι τώρα τρία και μισό λεπτά μπροστά από τις ΗΠΑ με τη Γαλλία τρίτη.

Μετά από δύο ημέρες ανταγωνισμού ο Ιταλός Davide Guarneri – Honda οδηγεί την κατηγορία Enduro1 δεκαέξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ryan Sipes – Husqvarna με τον Josep Garcia – KTM τρίτο. Ο Αυστραλός Daniel Milner – KTM ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης της κατηγορίας Enduro2, προχωρώντας μπροστά από τον νικητή της πρώτης ημέρας Christophe Charlier – Husqvarna κατά σχεδόν δεκατρία δευτερόλεπτα. Τρίτος στην Enduro2 είναι ο Loic Larrieu – Yamaha. Μόλις επτά δευτερόλεπτα χωρίζουν τους Christophe Nambotin – KTM και Taylor Robert – KTM στην κορυφή των αποτελεσμάτων της κατηγορίας Enduro3 με τον Ισπανό Jaume Betriu – KTM τρίτο.

Στο Club Team Award η Ελληνική ομάδα ATHENS ENDURO TEAM κατάφερε να κερδίσει είκοσι οχτώ θέσεις και να ανεβεί στην εβδομηκοστή τρίτη θέση της κατάταξης. Οι τρεις Έλληνες αναβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να τερματίσουν χωρίς προβλήματα αυτή την φορά. Ο Παναγιώτης Κακολύρης ηγείται της προσπάθειας έχοντας και πάλι εξαιρετική επίδοση, με το γνωστό του εκρηκτικό στιλ που τον διακρίνει βρίσκετε στην 40η θέση της C1 τερματίζοντας 104ος στην γενική της δεύτερης ημέρας του Club. Ο Πέτρος Μπίλης μετά το χθεσινό τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε δεν το βάλε κάτω, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες για αυτόν, 232ος στην γενική και 99ος στην C2 την δεύτερη ημέρα. Μια θέση πίσω ο Γιάννης Σεβαστόπουλος και 80ος στην C1 που παραμένει η ήρεμη δύναμη της ομάδας γνωρίζοντας ότι ο δρόμος μέχρι το τερματισμό είναι ακόμα μακρύς κινούμενος πάντα σε ασφαλή μονοπάτια. Σίγουρα το ότι οι δυο αναβάτες μας Μπίλης και Σεβαστόπουλος ξεκινούν μαζί την αυριανή ήμερα είναι κάλο και ειδικότερα αν βρέξει. O τέταρτος της Ελληνικής ομάδας Kώστας Tρίκος είναι 162ος στην C2 συνεχίζει με μοναδικό σκοπό τον τερματισμό όλες τις μέρες, μέσα από δύσκολες συνθήκες ειδικότερα για κάποιον αναβάτη που έχει αποσυρθεί από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Στην κατάταξη του Club Team Award οι Γάλλοι VISSAC Pierre, GAUTHIER Julien και FLICK Xavier εξακολουθούν να προηγούνται αν και την δεύτερη ήμερα οι Ιταλοί (MACORITTO, MONNI, FACCHETTI) κατάφεραν να καλύψουν κάποιες από τις απώλειες της πρώτης ημέρας έχοντας σαν μπροστάρη τον έμπειρο MONNI Manuel. Πίσω τους βρίσκονται οι Βρετανοί (SAGAR, LEWIS, THOMAS) και οι Αμερικανοί (KELLEY, TREMAINE, WEBB). Αν και η κατηγορία απευθύνεται στους ερασιτέχνες, οι πρώτες ομάδες είναι πανίσχυρες με τους πρώτους των κατηγοριών να έχουν χρόνους δεκαπεντάδας World Trophy.

World Trophy Classification
1 FRANCE 5:11:26.89
2 AUSTRALIA 5:15:46.45
3 FINLAND 5:17:16.58
4 PORTUGAL 5:24:17.45
5 SWEDEN 5:28:57.29
6 UNITED KINGDOM 5:29:20.66
7 NETHERLANDS 5:31:14.16
8 CZECH REPUBLIC 5:33:31.19
9 ITALY 5:36:31.39
10 BRAZIL 5:40:15.94
11 NORWAY 5:42:23.11
12 SWITZERLAND 5:52:56.90
13 MEXICO 5:57:34.83
14 HUNGARY 6:16:59.20

Junior World Trophy Classification
1 USA 3:59:41.56
2 FRANCE 3:59:44.18
3 ITALY 3:59:57.04
4 CHILE 4:03:38.87
5 UNITED KINGDOM 4:03:45.43
6 SPAIN 4:04:08.86
7 MEXICO 4:11:24.66
9 CZECH REPUBLIC 4:14:13.09

Women’s World Trophy Classification
1 AUSTRALIA 2:55:19.07
2 USA 3:00:31.88
3 FRANCE 3:03:51.97
4 SWEDEN 3:09:16.88
5 ITALY 3:17:33.46
6 CANADA 3:30:21.58
7 PORTUGAL 3:52:35.82
8 SLOVAKIA 4:05:47.68

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.