Μένει μόνο ενάμισης μήνας πριν οι πολυσύχναστοι δρόμοι της Λίμα αρχίσουν να αντηχούν στον πόλεμο των κινητήρων Ντακάρ στις 6 Ιανουαρίου 2018 για την 40η έκδοση του Rally Dakar.

goncalves-rally

Η πρωτεύουσα του Περού επιστρέφει μετά από τετραετή παύση, με μόλις σαράντα πέντε ημέρες να απομένουν η ομάδα της Monster Energy Honda είναι προετοιμασμένη και έτοιμη με τις Honda CRF450 RALLY να ξεκινήσει τον μαμούθ αγώνα 9000 χιλιομέτρων που οδηγεί στην τελική γραμμή τερματισμού στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Οι αναβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με δεκατρείς εξαντλητικές ημέρες αγώνων. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν στη μέση του αγώνα για την υπόλοιπη μέρα στην La Paz, πρωτεύουσα της Βολιβίας, οι αναβάτες θα έχουν λίγο χρόνο να πάρουν ανάσα και να προετοιμαστούν για την τελευταία έντονη εβδομάδα που αναμένεται να είναι μία από τις πιο δύσκολες των δέκα χρόνων που έλαβε χώρα στη Νότια Αμερική.

Η ομάδα του HRC που θα αγωνιστεί στην 40η έκδοσης όπου περιλαμβάνει περίπου 337 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου 190 μοτοσυκλετών αποτελείτε απο τους Joan Barreda (# 5), τον Paulo Gonçalves (# 6), τον Michael Metge (# 14), τον Ricky Brabec (# 20) και τον Kevin Benavides (# 47) με μόνο σκοπό την νίκη.

Υπεύθυνος Rally Dakar Marc Coma: «Το Dakar ήταν η κούρσα της ζωής μου. Θα είναι μια ονειρική πορεία για να γιορτάσουμε τις τέσσερις δεκαετίες αυτού του εξαιρετικού αγώνα. Θα είναι μια μαγική έκδοση όπου οι αναβάτες θα μπορέσουν να πολεμήσουν στους αμμόλοφους και να χαθούν στο Περού. Για άλλη μια φορά θα μπορέσουμε να παραδοθούμε στην λατρεία της Βολιβίας, προτού καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής για την οδήγηση στη Κόρδοβα, όπου θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουμε δέκα χρόνια του Dakar στη Νότια Αμερική. Έχουμε βαρεθεί γύρω από τις σκηνές, για παράδειγμα, με το δεύτερο στάδιο, όπου οι μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν μετά τα αυτοκίνητα. Επίσης, η τέταρτη σκηνή θα έχει ένα ξεκίνημα motocross και το εναλλασσόμενο πέμπτο στάδιο θα είναι εκεί όπου οι αναβάτες θα βρουν για πρώτη φορά τους αμμόλοφους Tanaca. Στη Βολιβία, μετά την υπόλοιπη μέρα στην πρωτεύουσα La Paz, πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο σκηνές μαραθωνίου για μοτοσικλέτες. Ένα από τα μακρύτερα στάδια θα είναι το Στάδιο 8 από το Uyuni-Tupiza. Η είσοδος στην Αργεντινή θα αρχίσει να σηματοδοτεί τα σαφή φαβορί για να κερδίσουν τον αγώνα. Το υψόμετρο θα μείνει πίσω και η άμμος θα μας υποδεχτεί. Η πλοήγηση θα αποτελέσει βασικό παράγοντα και η σειρά εκκίνησης για το Fiambalá Super Special μπορεί επίσης να είναι κρίσιμη πριν φτάσει στο τελικό τμήμα του Dakar, το οποίο θα τελειώσει στην Κόρδοβα με τελικό ειδικό βρόχο στην οροσειρά, διασχίζοντας πολλά ποτάμια.

Paulo Goncalves: Όπως περιμέναμε ότι το Dakar που θα έρθει θα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά στην ιστορία και ίσως να είναι το πιο δύσκολο μέχρι σήμερα. Με την παρουσίαση σήμερα έχουμε δει ότι δεν θα υπάρχει χαλάρωση μιας μέρας και κάθε μέρα θα είναι εξαιρετικά απαιτητική σωματικά και οδηγικά στην πλοήγηση. Από την πλευρά μας, θα τα δώσουμε όλα καθημερινά για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην Κόρδοβα στις καλύτερες δυνατές θέσεις.

Raul Castells: Η παρουσίαση του Παρισιού σηματοδοτεί πάντα το σημείο μη επιστροφής στην προετοιμασία του Dakar. Είναι δύσκολο να κάνουμε ό, τι δεν έχει γίνει ήδη αυτό το μήνα που οδηγεί στον αγώνα. Όπως ανέφερε ο Marc Coma – και ελπίζουμε ότι έχει δίκιο – είναι ότι αυτή η 40η έκδοση θα είναι πραγματικά σκληρή. Aν ο αγώνας δεν είναι δύσκολος τότε δεν θα ήταν το Dakar. Αυτός ο αγώνας θέτει όλους σε δοκιμασία, αναβάτες, μοτοσικλέτες και εξοπλισμό. Για δύο εβδομάδες δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη και ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η χρονιά μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν για να πάρουμε το σχήμα για αυτό το Dakar και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα όταν τελειώσει ο αγώνας.

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.