Η ομάδα Rally Factory Racing της Red Bull KTM είναι έτοιμη για το Rally Dakar 2018, την 40ή έκδοση του αγώνα, που διοργανώθηκε φέτος στο Περού, τη Βολιβία και την Αργεντινή.

ktm team rally dakar 2017

Οι αναβάτες θα αγωνιστούν πάνω στα στις ολοκαίνουργιες KTM 450 RALLY, και είναι οι Sam Sunderland, Toby Price, Mathias Walkner και Antoine Meo με μόνο στόχο την νίκη.

Μετά από μια έντονη χρονιά αγώνων, προπόνησης και προετοιμασίας, η ομάδα Red Bull KTM είναι τώρα έτοιμη να ξεκινήσει τις ατομικές αποστολές για να διεκδικήσει την 17η νίκη της KTM στις μοτοσυκλέτες του Dakar στην μεγαλύτερη πρόκληση της δυσκολότερης εκδήλωσης στο ημερολόγιο των αγώνων αντοχής.

Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης και ένα νικηφόρο αγώνα κατά την πρώτη ανταγωνιστική του πορεία, το ολοκαίνουργιο KTM 450 RALLY είναι επίσης έτοιμο να αντιμετωπίσει την πρόκληση του 2018 Dakar. Το επίσημο λανσάρισμα στην EICMA στο Μιλάνο με τα χρώματα της Red Bull, έδειξε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει πολλές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με το μοντέλο του περασμένου έτους. Ένα νέο σύστημα κινητήρα και διαχείρισης δίνει στους αναβάτες πιο ακριβή απόκριση στο γκάζι, ένα νέο σασί και παρέχει πιο έντονο χειρισμό με τις νέες δεξαμενές καυσίμων και το αμάξωμα να εξασφαλίζουν ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο αδύναμη και πιο ευέλικτη.

Sunderland: «Νιώθω πραγματικά θετικός. Αισθάνομαι πραγματικά γρήγορος και δυνατός στο νέο 450 – η ικανότητά μου είναι καλή αυτή τη στιγμή και δεν έχω τραυματισμούς. Είχαμε την τελική δοκιμή με την νέα μοτοσυκλέτα και πήγε πολύ καλά. Υπάρχει πάντα πολλή δουλειά και προετοιμασία τους τελευταίους μήνες κατά την πορεία προς το Dakar. Η προσπάθεια εξισορρόπησης όλων των παραγόντων, της κατάρτισης και των ταξιδιών καθιστά πάντα έναν πολυάσχολο χρόνο πριν από το Dakar. Τώρα θα ήθελα να μπορώ να ανταμείψω την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά τους με ένα καλό αποτέλεσμα, για το οποίο εργάζομαι. Ήμασταν σε θέση να το κάνουμε αυτό στο Μαρόκο, όταν ο Matthias πήρε τη νίκη. Όλοι στην ομάδα επικεντρώνονται στο Dakar. «

Toby Price: «Μετά από ένα πρόσφατο τραυματισμό, αισθάνομαι πολύ δυνατός ήδη. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά και τα πράγματα φαίνονται ήδη καλά για τον Ιανουάριο. Ήμουν σε θέση να πάρω λίγο χρόνο με την νέα μοτοσυκλέτα, και είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, η ομάδα έχει κάνει μια απίστευτη δουλειά. Έχω προπονηθεί με την μοτοσυκλέτα για σχεδόν οκτώ ή εννέα μήνες. Είναι σαφές ότι δεν είναι η προετοιμασία που θα ήθελε ο κάθε αναβάτης για την μεγαλύτερη διοργάνωση του έτους, αλλά πάντα δεν ξεχνάς πώς να οδηγήσεις μια μοτοσικλέτα «.

Matthias Walkner: «Έχει περάσει πολύς χρόνος και μια εποχή σκαμπανεβάσεων για μένα. Για να τελειώσω το πρωτάθλημα σε μία υψηλή θέση με μία μοτοσυκλέτα που μου ταιριάζει τόσο καλά είναι μια τεράστια ώθηση εμπιστοσύνης. Η αίσθηση μου στη νέα μοτοσυκλέτα, μου επιτρέπει να πιέσω το λίγο παραπάνω και πήγα την οδήγηση μου στο επόμενο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο Dakar, αλλά η ομάδα έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά στην προετοιμασία της μοτοσυκλέτα για το γεγονός και αισθάνομαι πραγματικά καλά. Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η σκληρή δουλειά θα αποδώσει και να μπορέσουμε να βγούμε με μια ακόμα νίκη για την KTM. Πριν από αυτό υπάρχει πολύ περισσότερη προπόνηση και οδήγηση για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε πριν από την έναρξη του αγώνα. «

Meo: «Αυτό το έτος ήταν δύσκολο. Αφού έχασα το 2017 Dakar λόγω διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης στην αρχή της σεζόν, επέστρεψα για τους αγώνες στο Αμπού Ντάμπι και το Κατάρ, κάτι που ίσως ήταν πολύ σύντομο. Μετά από ένα διάλειμμα το καλοκαίρι, επέστρεψα ξανά για να αγωνιστώ στο Rally της OiLibya στο Μαρόκο. Έκπληξα τον εαυτό μου καθώς αισθάνθηκα καλά αμέσως στη νέα μοτοσυκλέτα και κατάφερα να αγωνιστώ για το βάθρο. Είναι πραγματικά δύσκολο να κρίνω το ρυθμό μου τώρα. Αισθάνομαι καλά, αλλά ξέρω ότι έχω ακόμα πολύ δουλειά πριν από τον Ιανουάριο. Δεν θέτω συγκεκριμένους στόχους για τον εαυτό μου πηγαίνοντας στο Dakar, το σχέδιό μου είναι να λαμβάνω κάθε μέρα όπως έρχεται και απλά να πάω εκεί «.

Εκτός απο τους τέσσερις αναβάτες της Red Bull Factory θα συμμετάσχουν στο Rally Dakar του 2018 και η Laia Sanz με την KTM Rally Factory Racing και ο Luciano Benavides. Η Sanz θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη θέση της ως η πιο επιτυχημένη γυναίκα αναβάτης του Dakar με άλλο ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Benavides θα αγωνιστεί στο πρώτο του Dakar για την KTM και θα έχει ως στόχο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των δύο εβδομάδων.

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.