Με αρκετές από τις ιδρυτικές λέσχες της Αθλητικής ΜΟΤοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) να απουσιάζουν, πραγματοποιήθηκε η φετινή γενική συνέλευση δημιουργώντας αρκετά ερωτήματα.

25530181_1568388079906725_474210970_n

Eκτός από τις εφτά λέσχες που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξαν ακόμα 16, συνολικά 23 από τις 45 πού είχαν δικαίωμα ψήφου στον απολογισμό και προϋπολογισμό για το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Η ημέρα ξεκίνησε με τις επιτροπές να συνεδριάζουν το πρωί του Σαββάτου. Η προσέλευση ήταν πολύ μικρή με τις περισσότερες λέσχες που προσήλθαν μετά το μεσημέρι να δηλώνουν ότι η ενημέρωση από την Γραμματεία ήταν αργοπορημένη και δεν μπορούσαν να βρίσκονται νωρίτερα στην πόλη της Καρδίτσας. Ο κύριος Δημήτρης Χελιώτης προσήλθε με σκοπό να ανακοινώσει την ενεργοποιήσει του σωματείου των αναβατών και να δώσει μια λύση στο οικονομικό πρόβλημα των λεσχών, προτείνοντας μια εβδομάδα πριν τον αγώνα, να διεξάγετε ένας φιλικός αγώνας ώστε να βοηθηθεί η τοπική λέσχη. Μια πιο εφικτή λύση ήρθε από τον πρόεδρο της ΜΟΛΕΤ, η διοργάνωση ενός πρωταθλήματος enduro-sprint ή να προστεθούν στο υπάρχων πρωτάθλημα αγώνες με μόνο χρονομετρημένες ειδικές.

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με περίπου μια ώρα καθυστέρηση καθώς δεν υπήρχε απαρτία. Μετά την προσέλευση και των 23ων λεσχών ξεκίνησε κανονικά με τον πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ να παίρνει πρώτος τον λόγο, καλωσορίζοντας τις πέντε νέες λέσχες μέλη τις ομοσπονδίας για το 2017 που έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες 70, με τις 45 να τηρούν τις προϋποθέσεις βάση καταστατικού για δικαίωμα ψήφου. Μετά από μια πρώτη γενική εικόνα των αγώνων και τις διεθνείς εκπροσωπήσεις σε αθλητικές και διοικητικές δραστηριότητες της FIM, το λόγο πήραν τα μέλη του σωματείου της ΛΕ.Μ.ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ που είναι ένα από τα πέντε νέα σωματεία που έχει σκοπό τα επόμενα χρόνια να έχει δυναμική παρουσία.

Οι επιτροπές ταχύτητας και dragster ξεκίνησαν με τον απολογισμό και τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά εμφανώς προβληματισμένες για τον χαμό του άτυχου Δημοσθένη Αποστολίδη.

25488675_1568388093240057_446340205_n

Ο Νίκος Τσάγκλας ανέλαβε τον λόγο ως επιτροπή motocross και αν και είχε δηλώσει παραίτηση από τα μέσα της χρονιάς παρέμεινε ενεργός μέχρι τέλους. Για να την επόμενη χρονιά θα ηγηθεί της προσπάθειάς στο χώρο του motocross έχοντας κάνει επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέλη που θα μπορούσαν να διοργανώσουν αγώνες στους τρεις θεσμούς, ορίζοντας προτεινόμενες ημερομηνίες και τα ενδιαφερόμενα σωματεία.

Ακόμη μια πρόταση που είναι πρωτοπόρα ήταν του Νίκου Ανδρέου να διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα supercross την καλοκαιρινή περίοδο όπως και ο εκπρόσωπος του Ίκαρου Ρόδου ζήτησε να επαναληφθεί το κύπελλο Δωδεκανήσου. Ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις αλλά πρωτεύουν να διοργανωθούν και να στηρίξουμε τους υπάρχοντες θεσμού με όλα τα υπόλοιπα να είναι πιθανά να γίνουν αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο κ Τσάγκλας έκλεισε με τις διεθνείς συμμετοχές και επιτυχίες των Ελλήνων αναβατών στο Εξωτερικό. Εκτός όμως από επιτυχίες είχαμε και δύο μοτοσυκλέτες που κλάπηκαν στο ΜΧΟΝ της Βρετανίας, εκεί πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ και ανέλυσε τις νομικές κινήσεις και σε πιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Αυτό έφερε ερωτήσεις από διοργανώτριες λέσχες του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς σε δικαίωση του ελληνικού αιτήματος θα υποχρεωθούν να αποζημιώσουν ανάλογα οποιονδήποτε αναβάτη κλαπεί η μοτοσυκλέτα του σε ελληνικό αγώνα, καθώς θα υπάρχει βάση για ποινική δικαίωση, χωρίς να υπολογίζετε ότι στα δύο γεγονότα τα οικονομικά τους στοιχεία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Σαφής απάντηση δεν δόθηκε αναμένοντας την απόφαση από το mxon 2017.

Όσο για τον άτυχο Στέργιο Κατσογρεσάκη δεν έχει αποφασιστεί αν και πως θα τον βοηθήσουν.

25497305_1568388099906723_728554609_n

Επόμενος στο βήμα ήταν ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος για να κάνει τον απολογισμό των Enduro, trial και scramble με την ορισμένη επιτροπή να παραιτείται στους πρώτους μήνες της. Σίγουρα γεννιούνται ερωτηματικά για την παραίτησή τους, καθώς η μη συμμετοχή στην γενική συνέλευση των εκπροσώπων της λέσχης του Λουτρακίου Περαχώρας, της Λαμίας και της Καστοριάς, δείχνουν περισσότερο λόγους ευθιξίας και δυσαρέσκειας παρά προσωπικούς. Ο κ Αθανασουλόπουλος παραδέχθηκε την δυσκολία της διεξαγωγής του πρωταθλήματος Enduro, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μικρό για την διοργάνωση αγώνων, ενώ trial και scramble παραμένουν περίπου ως έχουν. Αν βρεθούμε στελέχη υπάρχει η πρόθεση, καθώς ο αριθμός των αγώνων είναι μεγάλος στα πρωταθλήματα, να υπάρξουν παραπάνω από μια επιτροπές. Ερωτηθείς για την καταβολή των επίσημων χορηγιών του πρωταθλήματος δήλωσε ότι είναι ταμειακής φύσης το ζήτημα. Από τους επίσημους χορηγούς του πρωταθλήματος μόνο δυο είναι τακτοποιημένοι ταμειακά και τελικά από ότι φαίνεται κανένας δεν έχει σαφή θέση για το ποια ήταν η συμφωνία, ποιες οι υποχρεώσεις των ομάδων και ποιες οι υποχρεώσεις των λεσχών που διοργάνωσαν αγώνα, όπως και ποια ήταν η νομότυπη διαδικασία για το κύπελλο ομάδων. Ο εκπρόσωπος της Φλώρινας δήλωσε υπεύθυνα ότι έκανε με το παραπάνω ότι του ζητήθηκε αλλά ποτέ δεν εισέπραξε χρήματα χορηγιών. Τον προβληματισμό τους στον ομιλητή εξέφρασε και η λέσχη της Βέροιας γιατί σε νομό που υπάρχει ήδη ένα ιστορικό σωματείο ανέλαβε την πρωτοβουλία η Ε.Δ.Ο. να διοργανώσει αγώνα το 2017, με τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο να απαντάει ότι η Ε.Δ.Ο. δεν είχε σα σκοπό της να μειώσει την λέσχη της Βέροιας, απλά ήθελε να βοηθήσει στην διοργανώσει του ξεχωριστού αυτού αγώνα.

Ακόμα ένα θέμα, νομικό θέμα που από ότι φαίνεται είναι το κυριότερο μαζί με το οικονομικό για τις λέσχες που θα ήθελαν να κάνουν αγώνα είναι ο νέος αθλητικός νόμος και η αδειοδοτήσεις από τα δασαρχεία για χρήση χώρων που ανήκουν στην δικαιοδοσία τους. Η διεξαγωγή οποιασδήποτε μηχανοκίνητης δράσης χωρίς την έγκριση τους επιφέρει ποινικές και χρηματικές κυρώσεις σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Οι απλές ειδικές πρέπει να κινούνται σε μη δασικές εκτάσεις. Κάποια δασαρχεία ίσως να βοηθήσουν την διεξαγωγή αγώνων δίνοντας άδεια για κάτι παραπάνω από διελεύσεις μέσα σε χωματόδρομους. Ο συγκεκριμένος νόμος θα βάλει αρκετούς σε μπελάδες που θα χρειαστούν άδεια σε όλα τα off-road αθλήματα αφήνοντας αγώνες μετέωρους, διευκολύνοντας μόνο όσους θα θέλουν να διοργανώσουν αγώνες σε ιδιωτικούς χώρους. Η κεφαλή της ΑΜΟΤΟΕ προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα αυτό, καθώς αν δεν βρεθεί λύση τα πρωταθλήματα Enduro, trial και scramble καθώς και κάποιες πίστες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα.

Ακολούθησε ο οικονομικός έλεγχος του ταμείου με τον κ. Κακαδιάρη της ελεγκτικής επιτροπής να είναι σύμφωνος με τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας, έχοντας σαν παρατήρηση ότι καλό θα ήταν αυτός ο έλεγχος να γίνετε ανά δίμηνο ή τρίμηνο ώστε να μην υπάρχει στο τέλος τόσο μεγάλος όγκος στοιχείων.

Πριν από την ψήφιση των οικονομικών στοιχείων του 2017 και τον προϋπολογισμό του 2018 τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο ταμίας κ.Στραβού, αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία και απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις. Η πλειοψηφία υπερψήφισε και τα δύο με το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Αθανασουλόπουλο να ψηφίζει λευκό στο απολογισμό και αρνητικά στον προϋπολογισμό λέγοντας ότι δεν διαφωνεί, απλά ήρθαν αργά στα χέρια του τα οικονομικά στοιχεία και δεν πρόλαβε να τα μελετήσει. Η στάση του κ.Αθανασουλόπουλου έκανε τον εκπρόσωπο των Τρικάλων να θέσει τον προβληματισμό του δημόσια για το αν υπάρχει σοβαρότητα και επικοινωνία στο Δ.Σ. , καθώς και αν ένα μέλος δεν γνωρίζει και καταψηφίζει τα οικονομικά στοιχεία, τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης τι πρέπει να κάνουν? Να αναφέρουμε ότι η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής στάλθηκε από την Γραμματεία τρεις ημέρες πριν ηλεκτρονικά σε όλες τις λέσχες ώστε να γνωρίζουν πριν την γενική συνέλευση.

Εν κατακλείδι υπάρχει και κάτι άλλο, ημέρες γιορτής και χαράς έρχονται, καλό θα είναι να δούμε και την άλλη πλευρά αν και η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει κάτι ακόμα για τον άτυχο Στέργιο, υπήρξε και υπάρχει ακόμα κινητικότητα από εμπλεκόμενες λέσχες κάνοντας γεγονότα φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την οικονομική του στήριξη με δυναμική παρουσία αθλητών. Όπως και ο μικρός Μάνος έστειλε ευχαριστήριο για την φιλοξενία του στον τελευταίο αγώνα του βόρειου Ελλάδος βρίσκοντας ζεστασιά στις αγκαλιές των νέων φίλων του.

1 2 3 4

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.