Η Λαμία φιλοξένησε στις 29 Νοεμβρίου την γενική συνέλευση της AMOTOE για τον απολογισμό των αγώνων του 2014 και για τις προτάσεις προγραμματισμού των πρωταθλημάτων του 2015.

10839854_756232324455642_799384049_o

Το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασαν οι επιτροπές enduro, motocross, ταχύτητας και dragster μαζί με τα ενδιαφερόμενα σωματεία που ήθελαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την βελτίωση των αγώνων. Τo κλίμα ήταν καλό αλλά ο αριθμός των σωματείων που παραβρέθηκαν στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις ήταν μικρός, (enduro 18, motocross 16, ταχύτητας 8) καθώς θα έπρεπε όλα τα σωματεία να έχουν εκπροσώπους αυτό το Σάββατο στην Λαμία. Οι προτάσεις πολλές και καινοτομίες που πάρθηκαν σε όλες τις επιτροπές που θα παρουσιάζονταν στην ολομέλεια της απογευματινής γενικής συνέλευσης. Μετά από μια τρίωρη ανάπαυλα για φαγητό και ξεκούραση για όλους. Το σώμα του Δ.Σ. της ομοσπονδίας συνεδρίασε πριν την γενική συνέλευση με σκοπό την επανασυγκρότιση του διοικητικού συμβουλίου, το νέο Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΕΛΗΣ (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΟΥΛΗΣ (ΜΟΓ–ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΓΙΑΣ (ΛΕ.ΔΙ.ΛΑ – ΛΕΣΧΗ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ)

ΤΑΜΕΙΑΣ: ΣΤΡΑΒΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ)

ΜΕΛΗ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΣΜΕΛΗ (Λ.Ε.ΜΟΤ. – ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ (ΦΙ.Λ.Μ.Α ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (ΑΡΗΣ Α.Σ.)

Τα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν ήταν 30 με τους εκπροσώπους των σωματείων της βόρειας Eλλάδας και της Θεσσαλίας να είναι τα περισσότερα. Η συνέλευση ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα με προσωπικές διαμάχες και έντονες προσωπικές αντιπαραθέσεις για το ποια από τα παρευρισκόμενα σωματεία είχαν δικαίωμα ψήφου και για το αν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα για αυτό. Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού του συμβουλίου της ομοσπονδίας και το θέμα της παραίτησης του προέδρου της Λ.Α.Μ.Σ. κυρίου Κωσταντινίδη. Ο κύριος Κωσταντινίδης ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση αν και αρνήθηκε αυτό που του προσάπτουν ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρίας αθλητικών ειδών που έχει σχέση με τον χώρο καταθέτοντας στοιχειά. Παρά το τεταμένο κλίμα και την απόφαση του, ο κύριος Κωσταντινίδης προτίμησε να είναι συναινετικός και αν και θα βρίσκεται εκτός της ομοσπονδίας θα συνεχίσει να στηρίζει τον χώρο και τους αγώνες.

Οι επόμενοι που ανέβηκαν στο βήμα ήταν οι επιτροπές για να κάνουν τον απολογισμό της χρόνιας που πέρασε. Σε γενικές γραμμές όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την έργο τους κατανοώντας ότι σίγουρα υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα στους αγώνες που θα προσπαθήσουν στο νέο έτος να μην επαναληφθούν.

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρήθηκε η διοργάνωση του αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ENDURO στην Καλαμπάκα καθώς και οι δυο διεθνείς αγώνες RALLY RAID που έγιναν στην χώρα μας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμφισβήτητα τα αντιμετώπισε ο χώρος της ταχύτητας ξεκινώντας την χρονιά ξέροντας ότι οι χώροι που θα μπορούσαν να διοργανωθούν αγώνες ήταν συγκεκριμένοι, το έργο τους έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν ξεκίνησαν αυτοί οι χώροι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους για την τέλεση αγώνων.

Οι προσωπικές διαμάχες των μέλλων της επιτροπής και του επιβλέποντα της, καθ΄όλη τη χρονιά συνεχίστηκε και στην συνέλευση. Ένα σοβαρό θέμα που προβλημάτισε πολλούς είναι η ενημέρωση των σωματείων καθώς και η λειτουργία και ενημέρωση του site της ομοσπονδίας, με την ομοσπονδία να προτίθεται για την νέα χρονιά να προσληφθεί κάποιο άτομο που θα απασχολείται και θα βρίσκετε στα γραφεία της ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Οι επιτροπές ξεκίνησαν να αναλύουν τις προτάσεις τους για την νέα χρονιά, σίγουρα η επιτροπή motocross κατέθεσε την πιο ολοκληρωμένη και καινοτόμα πρόταση που πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί γιατί θα υπάρχουν σίγουρα αντιδράσεις από την μεριά των αθλητών. Η επιτροπή του motocross πρότεινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα να έχει 6-7 αγώνες όλοι το πρώτο εξάμηνο με πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις αρχές Μαρτίου. Έπιστροφή των κατηγοριών MX65 και MX85 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα πρωταθλήματα Βορείου και Νοτίου να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου μετά από δίμηνη καλοκαιρινή ανάπαυλα με 5 αγώνες από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Να υπάρχουν σεμινάρια στελεχών και να ισχύουν στο πρωτάθλημα οι διεθνείς κανόνες της FIM. Στο κύπελλο της MX2T να συμμετέχουν μόνο αναβάτες ηλικίας 14-18 ετών με μειωμένο παράβολο. Στην κατηγορία OPEN να συμμετέχουν μόνο αναβάτες άνω των 36 ετών, τα σκέλη στους αγώνες να είναι η προκαθορισμένη χρονική διάρκεια που ισχύει ως τώρα σε κάθε κατηγορία προσθέτοντας δυο γύρους στο τέλος και όχι έναν. Στην EXPERT του Βορείου και του Νοτίου να συμμετέχουν όπως και σήμερα οι αναβάτες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα (MX1-MX2) της προηγούμενης χρόνιας, οι πρώτοι πέντε της OPEN και οι περσινοί πρωταθλητές των περιφερειακών πρωταθλημάτων motocross αν το επιθυμούν. Επαφές με ναυτιλιακές εταιρίες για φτηνότερη μετακίνηση των αναβατών που έρχονται από νησιά. Αλλαγή του τρόπου βαθμολογήσεις (25-22-20) αντί του (25-20-16). Συμμετοχή στο κύπελλο των εθνών του motocross και στο πανευρωπαϊκό της JUNIOR. Το σημαντικότερο όμως που πρότεινε ήταν ο έλεχγος της κατάστασης και των εργασιών στις αδειοδοτημένες πιστές καθ΄όλη την χρονιά καθώς και κυρώσεις για όσα σωματεία αναβάλουν αγώνα που τους έχει ανατεθεί.

Η επιτροπή enduro για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προτείνει 6-8 αγώνες που θα γίνονται ταυτόχρονα με τα Βορείου ή Νοτίου ανάλογα με την περιοχή και άλλους δυο αγώνες με κλειστή διαδρομή όπως του πανσσεραικού επάθλου ώστε να συμπληρώνονται 5 αγώνες στα πρωταθλήματα Βορείου και Νοτίου.Προτάθηκε από την συνέλευση και μια άλλη επιλογή με ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα με 6-8 αγώνες και επιστροφή της κατηγορίας B.

Οι περιφέρειες στο πρωτάθλημα SCRAMBLE μένουν ως έχουν με 4 αγώνες σε κάθε περιφέρεια.

Τέλος τα μέλη της επιτροπής είναι ευχαριστημένοι με την οργάνωση και συμμετοχή στο πρωτάθλημα trial προτείνοντας 3-5 αγώνες.

Στο πρωτάθλημα ταχύτητας οι αγώνες σε γενικές γραμμές ήταν καλοί πάρα τις ειδικές συνθήκες που υπήρχαν, αναμένονται μικρές μόνο αλλαγές καθώς οι επιλογές που υπάρχουν είναι περιορισμένες.

Ο ισολογισμός για ακόμα μια χρονιά είχε θετικό πρόσημο με εξοφλημένες όλες τις υποχρεώσεις της ομοσπονδίας και ένα σεβαστό πόσο στο ταμείο της.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.